čtvrtek 17. září 2015

Nové knihy:



 Návštěva v Levných knihách nenechala opět mou peněženku v klidu, ale nebyla to velká částka, tak to je dobré.






Koupila jsem tyto tři knihy :-)






anotace:

Anglický thriller Žena v černém začíná celkem nadějně: Postarší muž (Arthur Kipps) sepsal svůj životní příběh a rád by jej zveřejnil. Doufá totiž, že tímto způsobem by se mohl osvobodit od "démonů", kteří ho už léta pronásledují. Proto požádá o pomoc profesionálního Herce, který pak v retrospektivním ději převezme jeho identitu.
Vracíme se do doby, kdy Kipps jako mladý talentovaný právník odjíždí z Londýna do zapadlého kouta Anglie, aby se zúčastnil pohřbu zesnulé klientky a v opuštěném domě Na Úhořích blatech vyřídil i její pozůstalost. Autentický Kipps dostane za úkol interpretovat postavy, s nimiž se v té době setkal. Diváci se postupně stávají spoluúčastníky dramatických událostí, které i díky sugestivní zvukové kulise podněcují jejich fantazii. Krůček po krůčku se před námi odkrývá děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé sousedního městečka už odedávna vyhýbají. "Žena v černém", kterou Artur Kipps poprvé spatří při smutečním obřadu, vzbudí v první chvíli jeho soucit. Tehdy ovšem ještě netuší, jaký neblahý osud mu toto setkání přinese.




anotace:

Když se antikvář Adam Snow náhodou ocitne v zahradě zpustlého starého sídla, stane se něco neuvěřitelného. Do dlaně se mu vplíží neviditelná malá ručka! Zpočátku je spíš zmatený, ale postupem času se dostaví záchvaty paniky, jako by ho někdo vlekl vstříc smrti. Jaké hrůzy se v polozbořeném domě a jeho kdysi skvostné zahradě, odehrály?
Když mu však na cestě do odlehlého kláštera, kam si jede prohlédnout vzácnou knihu, v bouři skočí pod auto přízračné dítě, je jasné, že své děsy v Anglii nenechal. Všechno nabývá stále tajemnějších a zlověstnějších obrysů a s mrazivou jistotou spěje k nečekanému rozuzlení... 







anotace:

Na počátku dvacátého století si Ellen Rimbauerová, mladá manželka seattleského průmyslníka Johna Rimbauera, začala psát pozoruhodný tajný deník. Svěřovala se v něm se svými úzkostmi ohledně manželství, vyjadřovala zmatek nad novou podobou sexuality, jež se v ní probouzela, a zamýšlela se nad životem, který se pro ni postupně stával noční můrou. Deník sleduje přerod dívky v ženu, rovněž však popisuje vznik Rimbauerova honosného sídla zvaného. Dům v růžích, které se v následujících letech stane místem mnoha strašlivých a nevysvětlitelných tragédií. Deník Ellen Rimbauerové – Dům v růžích je jedinečný dokument poskytující neobvyklý pohled na život aristokratické společnosti na začátku dvacátého století, odhaluje skryté emocionální utrpení jedné ženy a zaznamenává záhadné a šokující události v Domě v růžích.







10 komentářů:

  1. Krásné knihy! :)
    Nejvíce bych si chtěla přečíst Ženu v Černém.Já se bohužel do LK dostanu max. třikrát do roka :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :-) Žena v černém mě také láká nejvíc, no uvidíme jestli i ten druhý díl bude pěkný :-)

      Vymazat
  2. Poslední knihu mám a již čtu :) Nemohu si vynachválit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. těším se až je všechny přečtu jen toho času kdyby bylo trochu více :-)

      Vymazat
  3. Minule som v Levných knihách bola, ale nič ma tam nejak nezaujalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do Levných knih chodím vždy když mám cestu kolem, někdy mě také nic nezaujme, ale tyhle jsem si říkala, že je zkusím :-) tak uvidím :-)

      Vymazat
  4. Krásné knížky :) Asi budu muset brzy zajít do Levných knih taky :)

    OdpovědětVymazat
  5. děkuji :-) to já se tam taky zase příští týden podívám :-D to už je asi nemoc :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za tip! První dvě mě navnadily tak, že si pro ně příští týden skočím :)

    OdpovědětVymazat
  7. Marcel, ty první dvě jsem měla taky v ruce, no asi se pro ně ještě příští týden stavím :-D Pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat