pondělí 31. srpna 2015

Nové knihy:



Dnes je den nepřečtených knih, a mě přišly tyto krásky, tak už se těším až je zařadím mezi ty přečtené :-)






                                                        Copak se uvnitř ukrývá?




                                                                    Já už to vím :-)




                                                             Jsou to tyto krásky :-)




anotace:

Globální bestseller - vychází ve 34 zemích - dosud prodáno více něž 6 000 000 výtisků. Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii. Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky.






anotace:

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají již z prvního dílu Muži, kteří nenávidí ženy. 

Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před publikováním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po údajné pachatelce zahájí celostátní pátrání podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je však přesvědčen o její nevině...
Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Podle žebříčku patnácti celosvětově nejprodávanějších titulů za rok 2008, který jako každý leden sestavil newyorský měsíčník Publishing Trends, se Stieg Larsson s prvním dílem své trilogie umístil na třetí příčce, druhým na devátém a třetím na desátém místě, a stal se tak celkově nejúspěšnějším autorem žebříčku.


anotace:

Dva těžce zranění lidé byli přijati na pohotovost v nemocnici v Gotheburgu. Jedna z nich je hledaná vražedkyně Lisbeth Salanderová s kulkou v hlavě, která potřebuje okamžitou pomoc, druhá osoba je Alaxander Zalaščenko, starší muž, kterého Lisbeth napadla sekerou.
Ve třetí části trilogie Millenium Lisbeth Salanderová osnuje pomstu - proti muži, který ji chtěl zabít, a což je důležitější, proti vládním institucím, které jí málem zničily život. Nic nebude tak jednoduché, jak se to jevilo ze začátku, někdo tentokrát sleduje ji. Také se musí zbavit obvinění z vraždy, které jí visí nad hlavou.
Podle úspěšného vzoru minulých knih potřebuje pomoc novináře Mikaela Blomkvista.
Konec přínáší pro Lisbeth šanci zbavit se tíživé minulosti a naději, že pravda a spravedlnost zvítězí. 



                      Na knihy se moc těším a ještě jsem dostala ke knihám drobné dárečky :-)




8 komentářů:

  1. Skvělá volba :-) A ještě jsem hodně zvědavá na Dívku v pavoučí síti :-)

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji :-) ano i na tu jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knihy! :)
    Už mám také dva díly doma,tak už mi od autora zbývá jen poslední třetí :)
    Na Dívku v pavoučí síti jsem zvědavá,ale zatím jsem ani jeden díl Milénia nečetla,takže nemohu soudit :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-) Jsem na ně zvědavá snad mě nezklamou :-)

      Vymazat
  4. Knihy vyzerajú naozaj super, prajem príjemné čítanie :D

    OdpovědětVymazat