pondělí 13. července 2015

Přečtené knihy



Název e-knihy: (Ne) skutečno
Autor: Janiel Kaffe
Nakladatelství: Martin Koláček- E-knihy jedou
Počet stran: 130






anotace:


Debutová kniha mladého talentovaného autora. Hlavním hrdinou je mladý strážce, který bojuje proti zlu a postupně zjišťuje, jakou moc mohou mít zdánlivě neškodné myšlenky. Děj se odehrává v astrální rovině, kam se mladý strážce neochotně a často proti své vůli přesouvá. Jestliže se vám honí hlavou bláznivé myšlenky, dávejte si veliký pozor. Myšlenka je sice jen myšlenka, ale může natropit víc nepříjemností, než si dokážete představit 





Moje recenze:

V této knize je hlavním hrdinou mladý strážce Naoki, který hlídá lidstvo a vyhledává zlo v astrálním světě, a nesmí dopustit aby se dostalo do reálného světa.
Tito strážci neznají co je spánek, ale pouze odpoutání od své mysli a od svého fyzického těla.
Tímto způsobem se přesunou do astrálního světa k zajištění bezpečnosti lidstva.
Naoki tyto přesuny má rád a stále se učí a zjišťuje co nového se může pouhou myšlenkou stát.
Strážce Naoki je v astrálním světě velmi často a i proti své vůli se přesouvá z místa na místo. Stačí pomyslet na něco bláznivého a přesun se okamžitě sám stane.
Pozor ovšem na to co se vám honí hlavou, myšlenky jsou jak dobré, tak zlé a často se díky pouhé myšlence můžete dostat do velkých nepříjemností.
Naoki se časem naučí jak své myšlenky správně používat a dokonce pozná i svou lásku jménem Kamoni.

Tuto e-knihu doporučuji všem, kteří mají rádi sci-fi a fantasy.





                                                                      Autor:






Janiel Kaffe je Ostravský spisovatel, hlásící se k žánru Fantasy. Narodil se 29. 1. 1985 a literárně aktivní začal být kolem roku 2000. První literární krůčky představovaly povídky a krátké básně, které i přes veškeré autorovo úsilí nebyly nikdy otištěny. To jej však od tvorby neodradilo, ale posílilo. Své díla rozeslal po tehdy výraznějších nakladatelstvích, s apelováním na redaktory, zdali by mu mohla být poskytnuta zpětná vazba, na základě které chtěl zdokonalit svou literární tvorbu. 
Ačkoliv nečekal, že by se mu mohlo dostat výraznějších odpovědí, stalo se. Téměř všechny oslovené nakladatelství na dopisy odpověděly a upozornily na největší chyby, kterých se ve svých pracích dopouští. Poté se Janiel Kaffe stahuje. Začíná se věnovat domácímu studiu tvůrčího psaní, zdvojnásobení četby a sledování stylů známých autorů, zúčastňuje se literárních seminářů a přednášek, vyhledává autorské čtení.
Rok 2011 začíná pracovat na díle (Ne)skutečno, které se v únoru 2014 stane i jeho debutovým. Po domluvě s nakladatelem je rozsahově kratší a má vest pouze k založení čtenářské základny. Během prvního půl roku se prodalo bezmála 1000 kopií. Téhož roku (2014) se dostává do sbírky povídek 100 000 slov, kde je publikována povídka Kámen, nůžky, papír. Další povídka, která nese název, Proč se Ti tak líbí pampelišky, se dostává do prestižní knižní publikace Literární naděje České republiky (r. v. 2015). 
V polovině června 2015 vychází v pořadí druhá e-kniha „Vandraren,“ která je na rozdíl od (Ne)skutečna již rozsahově delší (320 NS). Tento příběh se rychle dostal do podvědomí vlivem testovacích čtenářů, na které zapůsobil velmi pozitivně.
Janiel Kaffe uznává jako svůj vzor již zemřelého sira Terryho Pratchetta, jehož humorný styl psaní se podepsal i na vlastní tvorbě. Řada humorných, jen těžko předvídatelných situací, které hraničí s absurdností, zaručeně nenechají čtenáře na chvíli odpočinout. Svými příběhy vás překvapí na každé další větě. 
V Dubnu 2015 se Janiel Kaffe dostává do zdravotních potíží. Vlivem dlouhodobého vypětí spojeného s poruchou spánku upadá do těžkých depresivních stavů. Vzniká literární lahůdka „El Klasiko,“ která je jakousi osobní autorovou zpovědí (prozatím není v prodeji, předpoklad do konce roku 2015). 
Příběh plný vražedných myšlenek, hudby, drog. Příběh ze zákoutí Ostravských uliček a nočních stínů. Podle první stovky testovacích čtenářů se jedná o jedinečné dílo, kdy všichni nenašli odvahu, aby dočetli až do konce. 
Janiel Kaffe se kromě samotného psaní věnuje i spoustě literárních projektů. Pomáhá začínajícím autorům ve tvorbě, aby tak, jak on sám potřeboval v začátcích poradit s odstraněním nedostatků a prokousal se ke čtivosti, předává tyto zkušenosti dále, pokud jej začínající autor s prosbou osloví. 
Snaží se zvyšovat zájem o českou literaturu tím, že často vychází do ulic města rodné Ostravy a vede rozhovory s občany. Vede diskuze na poukázání krásy českého jazyka, podpory národní kultury a zájmu o českou literaturu.






moje hodnocení: 4/5

















Žádné komentáře:

Okomentovat