sobota 18. července 2015

Nové knihy:


                                             Další nové knihy koupené v červenci...
                                               No prostě já nikdy neodolám :-D










Obchod s orgány



anotace:


Mladá lékařka Abby DiMatteová pracuje jako rezidentka na chirurgickém oddělení nemocnice v Bayside. Ke studiu medicíny ji přivedla rodinná tragédie a nyní se především zajímá o transplantaci orgánů, zejména srdce. Společně s kolegyní z interny se jí podaří odhalit machinace s lidskými orgány a upozorní na celou věc policii. Tím ovšem neujdou pozornosti těch, kteří toto zlo páchají!




Pomsta




anotace:


Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní, po letech opět útočí.

Existuje sériový vrah, který policejnímu profilerovi Tonymu Hillovi dokáže nahnat strach až do morku kostí. Už pouhé jméno Jacko Vance mrazí všechny, kteří s ním přišli do styku. Do Tonyho života se tento sériový vrah již jednou výrazně zapsal. Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní.

A teď se Jacko Vance vrací. Ještě vyšinutější a mazanější než dříve, hnán myšlenkami na zničující pomstu Tonymu a vrchní inspektorce Carol Jordanové za roky, které jejich přičiněním strávil ve vězení.

Tony netuší, kdy a kde Jacko udeří. Ví jen, že mu nechá pocítit víc strachu než kdy předtím – a že se mu pokusí zničit život způsobem, jaký by si nedokázal představit...

Tento děsivý příběh vás plně pohltí, ať už do světa Tonyho Hilla a Carol Jordanové vstupujete poprvé, anebo si myslíte, že jej již dobře znáte.





Cena za dokonalost





anotace:


Když malá Céline projevila hudební nadání, koupil jí otec klavír a rozhodl se, že z dcerky vychová virtuosku. Jeho praktiky se však velmi odlišovaly od běžných rodičovských a pedagogických metod. Spočívaly v ponižování, týrání, bití, odpíral dcerce stravu, nebo ji naopak nutil sníst zbytky smíchané v odpornou šlichtu. Běžně ji zamykal, vyhrožoval jí a jeho slova: Jsi horší než pes, se dítěti nesmazatelně vryla do paměti. Holčička se nakonec ocitla na pokraji smrti. Kniha je otřesný a neuvěřitelně silný dokument, který se ve Francii zařadil mezi bestsellery.






Řez




anotace:


Detektiv Michael McCabe chce svou malou dceru vychovávat daleko od násilného prostředí velkoměsta. V klidném Portlandu ale čeká zkušeného policistu šok. Během vyšetřování se už setkal s hroznými věcmi, ale místní vrah je pro kriminalisty jako noční můra. Dívce, která je nalezena mrtvá na skládce, někdo s chirurgickou precizností vyřízl srdce. Ve stejný den, kdy je objeveno tělo, zmizí další mladá žena. McCabe je přesvědčený, že za oběma zločiny je jeden člověk. Co odhalí pátrání, jehož stopy vedou až do místní smetánky? Kdo se skrývá za tváří zkušeného zabijáka? Začíná závod s časem, ve hře je život unesené ženy... 





Mráz





                                                                            anotace:


Atraktivní a ctižádostivá právnička se chce stát partnerkou v prestižní advokátní firmě v Nové Anglii. Jedné mrazivé noci je však její mrtvé tělo nalezeno v kufru auta nahé a na kost zmrzlé. Případ přebírá detektiv z oddělení vražd Michael McCabe a hned začíná s vyšetřováním. Kdo by mohl chtít ublížit krásné a inteligentní ženě? Ve chvíli, kdy zmizí i jediná svědkyně zločinu, začínají na povrch vyplouvat okolnosti ze života zavražděné právničky. Podaří se detektivovi včas odhalit vraha a vyřešit případ? Proč musela zmizet svědkyně? 




4 komentáře:

  1. Řez aj Mráz som čítala, a viac vo mne rezonuje tá prvá, pri tej druhej si už ani nepamätám kto bol vrah :-) Pekné čítanie.
    http://kmkbookworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Na prvý pohľad ma hneď zaujala na základe obálky a názvu kniha Cena za dokonalosť. No ako čítam tú anotáciu, vyzerá to byť dosť drsné. Nemám rada knihy, v ktorých sa ubližuje deťom. Som, ale zvedavá na Tvoju recenziu, ktovie či to bude až také drsné ako napovedá anotácia knihy. Inak veľmi pekné prírastky :)
    mojacitaren@blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Ano není to zrovna nic veselého, snad ji dočtu do konce. Ale podle anotací už se moc neřídím, protože většinou je to uplně jinak než se tam píše :-) děkuji jsem taková sběratelka :-D , ale snažím se i vše přečíst ne jen nakupovat :-) Až knihu přečtu tak recenzi určitě udělám :-)

    OdpovědětVymazat