sobota 27. června 2015

Nové knihy

Nové knihy zakoupené v červnu






                                                   HANA KENTOVÁ - AGNES

                                                          anotace:

Islandský příběh o touze a zradě.

Děj se odehrává na Islandu, kde jsou lidské vztahy utvářeny nádhernou, avšak drsnou severskou přírodou, ale i každodenním tvrdým bojem o živobytí. Agnes Magnúsdóttir, mladá žena, je odsouzena za brutální vraždu svého pána a milence, a je poslána na izolovanou farmu strážníka Jóna Jónssona, aby zde čekala na popravu.

Jeho rodina je zděšená, že má poskytnout domov odsouzené vražedkyni, a zpočátku jí opovrhuje. Jen Tóti, mladý kněz, který se stane Agnesinou duchovní oporou, cítí při svých návštěvách odsouzené potřebu porozumět jí a pochopit, co se vlastně stalo.
Když však letní měsíce vystřídá zima a tvrdý farmářský život přinutí celou domácnost pracovat bok po boku, všichni Agnes poznávají blíže. Postupně se vynořuje její tragický příběh o touze a zradě a najednou vyplývá, že nic není tak, jak se na počátku zdálo. 





CAROLINE GRAHAMOVÁ - SMRT V PŘEVLEKU

anotace:

Další z knih o vraždách v Midsomeru. Tentokrát šéfinspektor Barnaby vyšetřuje vraždu jednoho ze členů hnutí New Age, jež se usídlilo v alžbětinském sídle ve vesnici Compton Dando.





DANIELLE STEEL - PRSTEN

anotace:

V novém románu oblíbené autorky je prsten symbolem pouta blízkých lidí i minulosti s budoucností. Minulost, to je éra nacistického Německa a rasové nenávisti, která zahubí nadaného židovského spisovatele a jeho dceru uvrhne do vězení. K budoucnosti se upíná naděje hrdinky, jež po strastiplné cestě zničenou Evropou uprchne do Nového světa. Tady se chce vyrovnat s hořkými vzpomínkami a začít nový život. Příběh plný vášně i zoufalství, lásky i nenávisti, jako vždy chytne u srdce a čte se jedním dechem.











Žádné komentáře:

Okomentovat