pátek 23. září 2016

Recenze:


Název knihy: Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou
Autorka: Petra Nachtmanová
Nakladatelství: Táňa Kubátová- Petunky
Žánr. Román
Počet stran: 176










anotace:

Humorný román o hledání životních lásek, o přírodních nástrahách a mužských (ne)dokonalostech. Simona nedávno opustila přítele, protože dál nehodlala trávit čas v nebezpečně vyzdobené ložnici. Jelena se už několik let věnuje raději své úspěšné cukrárně a vyrábění dortů než zkoumání opačného pohlaví. Poslední zkušenost ji totiž málem stála život, když se miláčkovi snažila splnit náročné tužby. Zanedlouho se Simona znovu zamiluje. Její láska vyprovokuje Jelenu k činům – také se chce zamilovat. A ne jen tak do někoho! Hodlá však svého budoucího muže pořádně prozkoumat dřív, než jí přichystá nějaké nemilé odhalení. Kvůli tomu je ochotna prolézat hluboké lesy, křoviska, šlapat desítky kilometrů po svých, přespávat pod převisy a vybírat ideála mezi nefalšovanými vyznavači ohňů. A Simona nesmí u ničeho chybět!



moje recenze:

Simonu už nebaví věčné čekání na něco co stejně nikdy nepřijde. S jejím přítelem se ji nic nedaří, neboť každý mají úplně jiné koníčky i priority.
Po promarněném posledním pokusu o společnou intimní chvilku v trochu neobvyklém prostředí to Simona vzdává a svého přítele opouští.
Brzy snad narazí na potencionální novou lásku, a to zláká k hledání i její kamarádku Jelenu. Obě dvě tedy ještě s partou přátel podnikají časté výpravy do přírody a doufají, že poznají něco víc než jen jak zabloudit v lese, jak rozdělat oheň, nebo jak si v lese co nejpohodlněji ustlat.
Jelena je trochu svérázná a vzbuzuje kolem sebe rozruch nejen svým naprosto nevhodným oblečením a vybavením do lesa. V jedné věci je ale dokonalá. Každého dostane výrobou svých sladkostí, které jsou vyhlášené po celém okolí.
Když se Simona s Jelenou vydá na jednu místní zábavu a potká tam svého bývalého přítele, přepadnou ji vzpomínky...
Jaké zážitky tyto dvě kamarádky zažijí? Najdou při svých toulkách přírodou lásku?


názor na knihu:

Tato kniha je plná zážitků Simony a její kamarádky Jeleny.
Obě dvě touží být milovány, ale každá to na muže zkouší jiným způsobem.
Jde o příjemnou, oddechovou četbu, při které se i zasmějete. Při čtení knihy jsem měla jen jeden malý problém, a to ten, že jsem si nedokázala žádnou z postav oblíbit a vyloženě ji v jejím konání fandit, ale to je jen můj názor, ostatní čtenáři to takto vidět nemusí.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji autorce  Petře Nachtmanové
Knihu zakoupíte  ZDE




4 komentáře:

  1. Poslední dobou mám podobná problém, příběh je neskutečný, ale žádná postava mi nepřiroste k srdci, přemýšlím, čím to je :/
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katy, mě se to moc často nestává, ale tady to tak bylo, a nevím proč.

      Vymazat