úterý 2. srpna 2016

Recenze:


Název knihy: Lež
Autorka: C. L. Taylor
Nakladatelství: Domino
Žánr: Psychothriller
Počet stran: 392







anotace:

Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.
Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.
Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.





moje recenze:

Když se pár kamarádek rozhodne, že potřebují všechny odpočinek a zapomenout na starosti, a společně strávit pár dnů na dovolené, tak zprvu se to zdá jako dobrý nápad.
Společná cesta do Nepálu je lákavá, ale netuší, že když se dostanou vysoko do hor do jedné zdejší nezávazné komunity, vše se může rázem změnit a z doposud poklidné dovolené se může stát i boj o holý život.
Nejprve se tu vše zdá super, ale pak se začnou dít zvláštní věci a lidé své chování také změní. Ostražitost je určitě na místě. Někomu to nevadí, ale někdo jiný si těchto změn všímá opravdu důkladně, a rozhodnutí opustit co nejdříve tuto zvláštní komunitu je na prvním místě. Není to ovšem vůbec jednoduché, protože všichni jsou tu bedlivě sledováni, a tak dostat se nepozorovaně mimo areál je téměř nemožné.
Emě se to podaří, ale hrůzné zážitky z tohoto místa ji neustále provázejí, a pokus zbavit se minulosti změnou celé své identity se ji nepodařilo. Po pár letech ji někdo odhalil a vše ji připomíná.
Co se na dovolené vlastně stalo? A kolik kamarádek se z ní nevrátilo?
Jakým způsobem se Emě podařilo utéct? A jak to nyní bude s jejím současným životem, když se všichni dozví že jim celou dobu lže a nic není tak jak jim řekla? Přijde díky této lži o práci?
A co její partner, jak ten přijme nové skutečnosti?





můj názor na knihu:

Tato kniha se čte dobře, líbila se mi. Oceňuji i jiné prostředí ve kterém se část děje odehrává.
Na psychothriller bych ale čekala trochu více napětí, které by ději hodně pomohlo. Chvílemi mi kniha přišla nezáživná. Rozhodně bych takovouto dovolenou zažít nechtěla. Při čtení knihy mi stále vrtalo hlavou, kdo se snaží vše prozradit a vynést pravdu z této hrůzné dovolené na světlo.
Celkový dojem z knihy je dobrý, ale opravdu bych čekala trochu více.


Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   Domino
Tuto knihu zakoupíte  ZDE







5 komentářů:

  1. Skvělá recenze :) Na knížku se také chystám a čekám hodně, tak snad nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy nic neočekávej a nebudeš zklamaná :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně jsem se dočkala tvé recenze na knihu :) Byla jsem vážně hodně zvědavá. Tak nějak mi tvé pocity připomínají ty mé z Farmy. Suprově napsané, pár pasáží zbytečné a ve výsledků finále nic moc :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  4. Na Lež jsem se tolik těšila a zatím čtu recenze, které mě nepřesvědčily o tom, že knihu potřebuji přečíst. Dám tedy zatím přednost jiným titulům :) Moc hezky sepsáno, Marcel :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná recenze! :)
    Doufám, že tuto knihu najdu v knihovně, protože bych si na ni také chtěla udělat názor, ale na druhou stranu to není nic, co bych musela mít (hlavně kvůli docela negativním recenzím) :/

    OdpovědětVymazat