sobota 4. června 2016

Recenze:


Název knihy: Běsnící světlo
Autorka: Estelle Laureová
Nakladatelství: Leda
Žánr: Dívčí román
Počet stran: 280









anotace:

DO KRAJNOSTI VYČERPANÁ.
Lucille dovedou potrápit hluboké duševní zmatky, až neví kudy kam. Její rodiče selhali a ona se ze dne na den ocitla bez pomoci sama s malou sestrou. Musí čelit zraňujícím aspektům lidské existence, zvlášť když si dala slovo, že malou Wren udrží ve své péči. Není to nejlepší doba pro osudovou lásku a ještě k tomu má Digby svoji dívku, Lucille ale ví s naprostou jistotou, že jestli nic nepodnikne, ztratí kus svojí duše a bude navždycky litovat.
NACHÁZÍ SVOJE SILNÉ STRÁNKY
V bitvě o znovunabytí vnitřní vyrovnanosti selhává znovu a znovu. Je absolutně vyčerpaná a víc už nemůže unést… pak si ale uvědomí, že kupodivu právě komplikovaná láska plná rozporů jí pomáhá, aby ve svém nitru odkryla nové dimenze a objevila svoje silné stránky.




moje recenze:

Sedmnáctiletá Lucille se náhle ocitne sama se svou osmiletou sestrou Wren, Po nastalých událostech v jejich rodině je otec v léčebně, a matka se rozhodla ujasnit si co dál. Ovšem sama a daleko od svých dcer.
Lucille se musí postarat o sebe a svou sestru, ale také o vše ostatní co předtím dělali jejich rodiče.
Zaplatit účty, jídlo, dohlížet na domácí úkoly a hlavně bezpečí Wren. Sama chodí ještě do školy a kolotoč dospěláckých starostí ji velice vyčerpává. Matka se neozývá, a kdoví zda to má vůbec v úmyslu. Lucille se svěří své kamarádce a ta ji alespoň pomůže sehnat brigádu, protože peníze docházejí a jíst se musí, a platit účty také.
Jak dny utíkají situace je stále těžší a těžší. Ještě že má alespoň svou kamarádku a jejího bratra. Tito dva dívkám pomáhají jak můžou, ale jak se zdá je tu ještě někdo kdo dívkám pomáhá. Pokaždé když se vrátí ze školy najdou doma něco jinak. Jednou je to posekaná zahrada, jindy košík s mufiny...
Ale kdo to je? Je to pro ně velká záhada a trochu jim tyto návštěvy nahání i strach i když nedělají nic zlého.
Lucille je unavená a to ne jen fyzicky, ale i psychicky. Déle už tuto situaci nedokáže zvládat. A když se ještě kamarádce stane něco vážného je to poslední kapka kterou dokáže snést.
Co vše dívky zažily? Kdo je tajemný pomocník a dobrodinec? Dokáží ho odhalit? A co matka, vrátí se ke svým dcerám a převezme zpět zodpovědnost za svou rodinu?





můj názor na knihu:

Byla to opravdu krásná, oddechová kniha ne jen pro mladé slečny.
Je obdivuhodné jak se v každé situaci Lucille zachová i když není dospělá a tyto povinnosti ji jsou cizí. Snaží se za každou cenu uchránit svou mladší sestru hlavně od toho aby je nikdo od sebe nerozdělil a mohly zůstat stále spolu.
Knihu navíc doplňuje opravdu krásná obálka.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  LEDA
Tuto knihu koupíte   ZDE










Věří v lásku a v magické síly; podle jejího přesvědčení se v životě neobejdeme bez toho, abychom uměli čelit tvrdé pravdě. Má bakalářský titul z divadelní fakulty na Státní univerzitě v Novém Mexiku a magisterský titul z tvůrčího psaní pro děti a mládež z Vermontské školy umění. Myslí si, že každý by měl aspoň jednou za život zkusit dělat číšníka nebo pracovat v restaurační kuchyni. Se svými dětmi žije v Taosu v Novém Mexiku.







11 komentářů:

  1. Hezká recenze, knihu si přidám do seznamu. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Právě teď ji čtu. Začala jsem včera a už mám půlku v sobě :-) Překvapila mě hodně, těším se až budu psát recenzi.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, čte se velice dobře to je pravda :-)
      Budu se těšit i na tvou recenzi.

      Vymazat
  3. Moc pěkná recenze :) Díky tobě jsem se o knize dozvěděla a dost mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tato kniha ma opravdu nadhernou obalku:-)Pekna recenze a urcite bych si tuto knihu chtela precist, preji krasny zbytek vikendu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta obálka zaujala na první pohled, a když je i příběh pěkný tak to je super :-)
      Moc ti děkuji a přeji hezkou neděli :-)

      Vymazat
  5. tak tuhle knizku vubec neznam, ale kdyz jsem tu listovala, zaujala me obalka, ta je fakt nadherna :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělá recenze! :)
    Z knihy jsem byla opravdu nadšená :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Obchod odkudkoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat