pondělí 6. června 2016

Knižní tipy:


Přeji vám všem krásný den :-)

Máme tu nový týden a s ním vám přináším i novou nabídku knižních tipů. Tak se pojďte podívat jaké knihy jsem vybrala tentokrát.




Tak tady je má nabídka :-)



anotace:
Sedmilhářky jsou dvě a mají jasná pravidla!
Marika je systematická, zodpovědná, pracovitá, dochvilná a její život se ubírá správným směrem. Berenika je chaotická, roztěkaná, nedochvilná, líná a její život se každý den změní tak o sto osmdesát stupňů. Přičemž si tyto své vlastnosti mohou kdykoliv vyměnit. Velmi často a rády to také dělají.
Sedmilhářky mluví nahlas, zlobí, hodně milují, pijí spoustu kafe a taky docela dost vína.
Mají stejné oči, stejné kluky (a to doslova!), stejné krémy, stejnou školu, stejné sny, stejnou tchyni a stejnou chalupu. Vychovávají celkem tři nevlastní a jedno vlastní dítě. Zatím…

Deník je plný (ne)skutečných zážitků o tom, jak žijí, co dělají, čím se baví dvě Sedmilhářky, které nedodržují žádná pravidla, rychlost, předpisy, předbíhají ve frontách, zvoní na cizí zvonky a zapomínají dětem vyměňovat pleny…
Věříte tomu? Přečtěte si 7lhářčí deník a uvidíte, jak to s nimi prostě je. Nudit se rozhodně nebudete!
Ministryně sedmilhářství varují: „Tato kniha způsobuje neposednost, záchvaty smíchu, tvrdošíjnost a bezvýhradní lásku k dobru!“





anotace:
Čtrnáctiletý chlapec Juan Diego, který se narodil a vyrůstal na skládce odpadů v mexické Oaxace, má o rok mladší sestru Lupe. Dívka je přesvědčená, že zná svou vlastní i bratrovou budoucnost. Je také čtenářka myšlenek – ví, co si myslí většina lidí… Jako starší muž cestuje Juan na Filipíny, ale cestují s ním i jeho sny a vzpomínky. Jak stárneme, žijeme často ve snech a vzpomínkách intenzivněji než v přítomnosti. Nejnovější Irvingův román je příběhem o tom, co se přihodí Juanovi na Filipínách: kde se minulost srazí s jeho budoucností. 










anotace:
Na Štědrý den objeví Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, ve své poštovní schránce dopis od ženy, která v něm oznamuje svou sebevraždu. Christine je přesvědčená, že se dopis dostal do její schránky omylem. Chyba? Hoax? Jenže druhý den ji zavolá do rádia neznámý posluchač, který ji obviní z toho, že nic neudělala. Brzy se urážky, hrozby a různé incidenty znásobí. Jako by se někdo snažil převzít kontrolu nad jejím životem, který se jí začne rozpadat pod rukama jako domeček z karet a promění se v noční můru.
Martin Servaz se léčí na klinice pro policisty trpící syndromem vyhoření. Pronásledují ho zlé sny o bývalé lásce Marianne, unesené sériovým vrahem Julianem Hirtmannem. Jednoho dne dostane poštou obálku obsahující elektronickou kartu od hotelového pokoje, v němž před rokem spáchala sebevraždu jakási umělkyně. Někdo si přeje, aby se Martin vrátil do práce. A Martin Servaz se cítí být připravený.
Co když naši nejbližší nejsou takoví, jací se zdají? Co se stane, když někdo převezme kontrolu nad vaším životem a vztahy? A co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte světlo… a pokud to uděláte, připravte se na nejhorší! 




anotace:
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… 
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.
„Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.) 





anotace:
Po celý svůj krátký život má jedenáctiletá Rose Websterová zavřené dveře do přívětivějšího světa. Vyrůstá v chudinské čtvrti v Londýně se sourozenci, jejichž násilí se snaží vyhýbat, a s věčně opilým otcem. Pěstuje si neuhasitelnou žízeň po vědění a přesvědčení, že ona a všichni, které miluje, si zaslouží lepší život. Všechno, co Rose má, je bystrá mysl a vůle přežít. Dokáže si otevřít dveře a uchopit příležitost být „někým“?
Příběh plný lásky, tepla a humoru o dívce se spoustou kuráže a vášně a jejím boji za lepší život.












anotace:
Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie…
Debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, se stal jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelství.







Tak toto je má dnešní nabídka knih. Doufám, že se vám nějaká zalíbí, a pokud ano tak mi napište.
Mějte se krásně.

Marcela :-)



16 komentářů:

  1. Tak Marcel, kromě té první bych brala asi všechny :D I když od Irwinga bych možná pro poprvé vyzkoušela něco jiného. Ale Hausfrau, Němý křik i Otevřené dveře mě lákají moc a Tmu potřebuji do série :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko tak to jsem ráda, že jsem se ti tentokrát tak hodně trefila do vkusu :-D Já bych je brala všechny....proto jsem je také vybrala :-D

      Vymazat
  2. Všechny vypadají dobře, ani jednou bych nepohrdla. Krásný výběr novinek...

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý výběr :) Všechny vypadají moc dobře, jen tou první si nejsem jistá, jestli bych ji ocenila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Sedmilhářky budu mít k recenzi, tak si pak můžeš přečíst recenzi a udělat si lepší obrázek, zda tě kniha nezaujme :-)

      Vymazat
  4. Parádní tipy, nejvíce mě zatím láká Němý křik a nejspíše si knihu brzy pořídím :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, moc děkuji. Tato kniha mě také velice láká :-)

      Vymazat
  5. u Sedmilharek se mi nelibi ze uz se tak jedna knizka jmenuje, mohly bejt holky trochu originalnejsi :) jinak me laka Tma a nejvic asi Hausfrau :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že stejný název knihy už je. Uvidíme jaký bude obsah :-)

      Vymazat
  6. A me by se sedmilharky chtely cist. Bude to fajn relax. A pak bych si dala nemy krik, jen ho u nas v knihovne nemeli,..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knihu budu mít k recenzi, tak se těším jestli mě zaujme nebo ne :-)
      Třeba se do knihovny brzy dostane :-)

      Vymazat
  7. Tma a Němý výkřik určitě! :) U knížky Sedmilhářek se obávám, že bude přesně to samé, co na jejich blogu..

    OdpovědětVymazat
  8. Super tipy :)
    Mně se nejvíce zaujala Němý křik :)

    OdpovědětVymazat
  9. Knihu Sedmilhářky jsem již četla a přiznám se, že jsem čekala něco více. Byly to postě články z jejich blogu. Měj se hezky, Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat