neděle 8. května 2016

Knižní tipy:


Krásné nedělní odpoledne všem přeji :-)
Měli jste pěkný víkend? Užívali jste sluníčka? Já rozhodně ano, a načerpala jsem novou energii.
Dnes je neděle, a to znamená, že mám pro vás připravení nové knižní tipy. 




Tak se pojďte podívat, jaké knihy jsem pro vás vybrala na příští týden do knižního tipu :-)




anotace:
Vítejte ve Swell Valley, kde o skandály není nouze.
Farma Wraggsbottom, obklopená malebnou krajinou a pitoreskními vesničkami, je pro Gabea a Lauru Baxterovy to nejdůležitější na světě. Láska a tradice jim však složenky nezaplatí. Naštěstí Laura dostane nápad, že se o tajemství svého šťastného (i když občas trošku zabláceného) venkovského života podělí se zbytkem světa: chystá se natočit reality show, která má zachránit celou farmu!
Jenomže všetečný nový vikář Bill Clempson se rozhodne, že se stane vůdcem protestů proti pořadu. Náhle je vesnice rozdělená na dva tábory; dokonce i Gabe je rozpolcený mezi nově nabytou slávou a spokojeným starým životem.
Dokáže Laura tuto bouři ustát, když je v tolik sázce pro její vesnici i manželství, nebo se její skvělý nápad promění v její nejhorší chybu? 




anotace:
Krimipříběh Dawsona Scotta, uznávaného novináře, který se nedávno vrátil z Afghánistánu.
Dawson Scott, uznávaný reportér, se dozvídá od svého informátora z FBI, že se objevily nové informace o případu, který začal už před čtyřiceti lety. Když se noří do případu, stále víc mu záleží na mladé vdově Amelii, která je s tímto případem spjatá. Pak je zavražděna chůva jejích dvou malých synů a dochází k překvapivému obratu… Napínavý i vášnivý román je příběhem o lžích, které říkáme sami sobě, abychom přežili, a o nemožnosti skutečně uniknout své minulosti.










anotace:
Poutavý román o osudech dvou žen, které se i přes propast času neoddělitelně spojily. Julia Beckettová věří na šťastná znamení. Když se přestěhuje do Greywethers, nádherného starobylého domu ve Wiltshiru, tuší, že za tím nebyla jen náhoda. Místní obyvatelé jsou milí a přátelští, a především jeden pohledný mladý soused Julii přitahuje, ale pod povrchem obyčejného života ve starém domě cítí přítomnost dávné, zapomenuté tragédie. Brzy se dozví, že před tři sta lety v domě žila dívka Mariana, jejíž osud je podivně spjatý s jejím…












anotace:
Cecilie Lundová si pozvolna zvyká na nový život bez manžela i na skutečnost, že teď mají s Johnem děti ve střídavé péči. Ani na porodním oddělení, kde pracuje, není situace právě růžová. Úsporná opatření v nemocnici si vybírají svou daň, oddělení trpí nedostatkem personálu a Cecilie i její kolegyně mají ještě víc práce než předtím. Jedné noci pak dojde k tragédii: při komplikovaném porodu zemře mladá maminka i s dítětem. Její manžel je zdrcený žalem a hledá útěchu u Cecilie.
Zhruba ve stejné době do nemocnice přivezou dívku v pokročilém stupni těhotenství. Je v hlubokém bezvědomí, nemá u sebe žádné doklady a zdá se, že ji nikdo nepostrádá. Co je zač? A jak je možné, že se k ní nikdo nehlásí? Zkrátka je tu další záhada, která Cecilii přímo vybízí, aby se pustila do pátrání na vlastní pěst.






anotace:
Tessa a Hardin jeden bez druhého nedokážou existovat. A zároveň nejsou schopní žít spolu. 
Poté co Tessa potkala po celých devíti letech svého otce, všechno se v ní svíjí a přehodnocuje své dosavadní vztahy k blízkým. Přestože Richard pije a stal se z něj bezdomovec, chce se s ním Tessa sblížit a lépe ho poznat. Ukazuje se však, že pití není jeho největší problém.
Tessa se rozhodne využít příležitost a splnit si tak sen, který v sobě dlouho nosila – sen o novém životě v Seattlu. Jak má ale sdělit Hardinovi svoje rozhodnutí, když předem ví, že s ním nebude souhlasit? Zvlášť když by si ze všeho nejvíce přála, aby se přestěhoval s ní?
Hardin reaguje typicky „hardinovským“ způsobem a pokouší se Tessino stěhování všemožně překazit. Ale místo aby si ji tím udržel, málem ji ztratí…
Třetí kniha z úspěšné série AFTER, která se stala literárním fenoménem všech dob a dočkala se více než miliardy přečtení online.







anotace:
Bradavice, Příčná ulice a ještě dál
Fanoušci Harryho Pottera pozor! Přichází další úchvatná publikace, která odkrývá tajemství filmových archivů. Všichni jsme při sledování filmů propadli kouzlu míst, jakými jsou bradavický hrad, věznice Azkaban či Ministerstvo kouzel. Zapsala se nám do paměti stejně jako oblíbené postavy z knižní série o Harrym Potterovi. V této jedinečné knize máte šanci vidět dosud nezveřejněné skici, fotografie z natáčení a poznat mnohá další tajemství o navrhování a výrobě všech kouzelných míst pro filmové zpracování série o nejpopulárnějším čaroději. Kniha Harry Potter: Magické místa z filmů je další publikací, která nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera!






anotace:
Knížka, kterou držíte v ruce, je naprostým unikátem. Je to totiž zřejmě jediná kniha na světě, která je napsaná pouze s pomocí statusů.

Je to kniha, ve které nenajdete klasický začátek ani konec. Nemá strhující děj, ba ani žádnou hlavní dějovou linku. Nemá ani ilustrátora či slavného spisovatele, jak bývá zvykem. Nemá dokonce kladného či záporného hrdinu. Můžete ji začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče.
Je plná statusů. Obyčejných, ale přesto neuvěřitelných, vtipných, nepředvídatelných minipříběhů, které přináší sám život. Příběhů matky tří dětí, věčně pracujícího manžela, psa, želvy, šneků a několika koček. Matky, která má neobyčejný smysl pro humor, sebeironii a schopnost vypointovat své příběhy coby maminky na mateřské dovolené do statusů, ve kterých se budete možná poznávat i vy a u jejichž čtení se budete nepřetržitě usmívat. 
Knížka, kterou (a v tomto případě nejde o klišé) napsal s úsměvem na rtech sám život.






anotace:
První díl fantasy trilogie Havraní kruhy. Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus. Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk. Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy… Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.





Tak to je má dnešní nabídka. Zaujala vás nějaká kniha?
Pokud ano, budu velice ráda za komentář.
Přeji krásný zbytek neděle.

Marcela :-)



6 komentářů:

  1. Ódinovo dítě si mám v plánu koupit na Světě knihy a rovnou si ji tam nechám podepsat od autorky :)
    Bookshlef Stories

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, třeba se tam potkáme, já se chystám jet v sobotu :-)

      Vymazat
  2. Stejně jako Anet si i já plánuji pořídit Ódinovo dítě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Deník fejsbukové matky je skvělý. A láká mě Mariana a Reportér :)

    OdpovědětVymazat