neděle 22. května 2016

Knižní tipy:


Přeji všem krásné nedělní dopoledne :-)
Dnes tu mám pro vás opět nové knižní tipy.
Tak se pojďte podívat jestli vás nějaké knihy nezaujmou.




Toto je moje dnešní nabídka knih.



anotace:
Patnáctiletá Belle vyrůstá v londýnském nevěstinci U Annie, aniž by tušila, co se každodenně odehrává v pokojích nahoře. Annie je totiž její matka a úzkostlivě střeží dceřinu nevinnost. Belle se však nečekaně stane svědkem surové vraždy jedné z matčiných dívek, kterou zabije zákazník. Tato noc změní celý její život. Aby vrah nebyl prozrazen, dívku unese a prodá do pařížského nevěstince. Belle se ocitá v krutém světě zločinu a násilí, nemá nikoho, kdo by ji chránil. Cesty ji zavedou až do dalekého New Orleansu, kde se stane velmi žádoucí a vyhledávanou společnicí. Celou dobu však zoufale hledá šanci, jak utéct a vrátit se domů... Z mladé dívky se postupně stává žena, která je schopna překonat všechny rány osudu…








anotace:
Vášnivá barvitá sága o osudu a zakázané lásce čerpající z tardic perské a židovské kultury je příběhem hodným Šeherezády, příběhem, který svým magickým realismem zaujme všechny příznivce Gabriela Garcíi Márqueze a Isabel Allende.

Jedné hvězdné íránské noci spatří pětiletá Lili svou matku Anděla Roxanu, jak vychází na balkon, narostou jí křídla, vzlétne a mizí na noční obloze, nedotčená zákony přitažlivosti. Anděl Roxana zmizí bez rozloučení, beze slůvka vysvětlení, a nezanechá jedinou stopu po své existenci. Jádrem fascinujícího výpravného románu je Liliino pátrání po matce. Příběh sleduje Roxanu od narození jako dítě přinášející smůlu v drsném židovském ghettu v Teheránu, přes život v bohatém světě íránské aristokracie, živoření v tureckých nevěstincích až po nový život v Los Angeles. V sázce jsou Roxaniny naděje na štěstí, na únik z okovů tradic starého světa, naděje na nalezení odpuštění za ten největší z hříchů - touhu.





anotace:
Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…





anotace:
T-Force je elitní přepadová jednotka. Zasazuje Němcům údery do těch nejchoulostivějších míst.

Stvořil je generál Patton. Zodpovídají se přímo jemu. Ale v létě 1944 se zdá, že i Patton zašel příliš daleko. V rozporu s rozkazy svých nadřízených vyslal jednotku na tajnou misi v nepřátelském týlu. Mají se probojovat skrz celý německý armádní sbor, obsadit důležitý most přes řeku Sélune a držet ho, dokud nedorazí 3. armáda. A pokud se něco zvrtne, nikdo jim nepomůže. Toto je příběh jejich zoufalého dobrodružství, odehrávajícího se za krajně nepříznivých okolností.









anotace:
V září 1793 ovládli Francii jakobíni a jejich téměř roční soupeření o moc s girondisty vyvolalo novou vlnu poprav. Pod gilotinou skončilo téměř dvacet tisíc lidí.
Horší dobu k návratu do rodné země si Hermína de Marigny vybrat nemohla. Na doporučení matčina právníka se vydává do Paříže, aby zachránila alespoň zbytky rodinného majetku. Po pěti letech strávených mimo Francii však přijíždí do země, kterou už nepoznává, a brzy zjišťuje, že riziko, které podstupuje, je příliš velké…











anotace:
Když mladou dívku srazí auto a ona zůstane ležet polomrtvá u silnice, malou obcí Little Melham to otřese. Jak to, že byla Abbie tak pozdě v noci venku, a jak to, že se po ní nikdo nesháněl? Ellie Saundersové by mohla pravda o této noci ohrozit manželství, a dokonce i bezpečnost jejích dětí. Musí svou rodinu chránit stůj co stůj, bez ohledu na následky! Šéfinspektor kriminálky Tom Douglas si myslel, že v Little Melhamu najde poklidné útočiště před každodenním pracovním vypětím. Jenže s tím, jak je postupně vtahován do pavučiny lží, mu všechny instinkty napovídají, že Abbie potkalo něco víc než jen tragická nehoda. Celou pravdu – co tu noc dělala Abbie venku a kdo onen vůz řídil – zná jediný člověk. Pro tuto osobu věstí nehoda pohromu a někdo bude muset zaplatit...








anotace:
Jak Disney potkal Kafku. I tak se dá definovat skvělý finský komiks, který se dostal do nejužší nominace Eisnerovy ceny ta rok 2015. Sojčák žije sám se svou matkou ve velkém honosném domě v naprosté izolaci. Nikdy jej neopustil, a dokud k tomu má jeho matka co říci, rozhodně to tak zůstane. Krásná výpravná kresba vás okouzlí, melancholický i zlověstný příběh uhrane. O této moderní pohádce pro dospělé budete přemýšlet ještě dlouho po jejím dočtení.













anotace:
Dědictví po tetě, kterou Fleur nikdy nepoznala, nemohlo přijít ve vhodnější chvíli. Právě se jí zhroutil vztah, a navíc se ocitá uprostřed vážné rodinné pře. V australské pustině díky tetiným deníkům poznává, co její život ovlivnilo tak drtivým způsobem. Postupně Fleur rozplete složitá pokrevní pouta plná rivality a pochopí, že ničeho – ani lásky – se nesmí vzdát bez boje.















Líbí se vám nějaké knihy? Mě určitě ano vybrala bych hned tři.
Budu ráda když mi zanecháte komentář.
Mějte krásnou neděli, a dnes se ještě můžete těšit na jednu rozbalovačku knihy, která se mi velice líbí.

Marcela ;-)


10 komentářů:

  1. Tak Marcel, Společnice je jasná, že :D Jojo Moyes bych chtěla taky někdy vyzkoušet. Lákala by mě i paní Körnerová samozřejmě, ale od prvních dílů série. Rachel Abbott je taky lákavá. A Sojčák má boží obálku :) Super tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, máš pravdu :-D Na Společnici se těším až přijde :-)
      U tebe mi i ty knihy byly jasné...přeci jen si často povídáme o knihách, a také už znám tvůj vkus :-)

      Vymazat
  2. Tak mě určitě zaujaly knihy 'Andělé nad Teheránem' a 'Dlouhá cesta'. Nejen že mě zaujala obálka, ale také anotace ve mně vzbudila jakýsi tlak, abych si knihu koupila. :)
    Ach můj bože, další knihy v hlavě, o kterých budu sníh, abych si je mohla koupit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám stejně, pořád nové a nové knihy... a tolik mě lákají :-D

      Vymazat
  3. Po Sojčáku momentálně pokukuji, tak uvidím jestli se nakonec přiměji ke koupi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má pěknou obálku, ale jinak si nejsem jistá jestli to je kniha pro mě, ale snažím se nabídnout tipy pro všechny čtenáře ne jen pro sebe, a každý má rád něco jiného. Takže i tato kniha si určitě najde spoustu fanoušků :-)

      Vymazat
  4. Tak já se určitě chystám na knihu Jeden plus jedna. :) Společnice mě taky zaujala.

    OdpovědětVymazat
  5. Ohrožená vypadá nejzajímavěji, ale asi bych sáhla i po dalších.

    OdpovědětVymazat
  6. Andělé nad Teheránem mi mají dorazit a já se na ně neskutečně moc těším, tak snad mě nezklamou :)

    OdpovědětVymazat