pátek 29. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Všude kolem černý les
Autorka: Ruth Ware
Nakladatelství: Leda
Žánr: Psycho thriller, Krimi
Počet stran: 350








anotace:

Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…NAVŠTÍVÍ SMRT
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti? 



moje recenze:

Leonora je mladá spisovatelka. Její osamělý a uzavřený život jí vyhovuje.
Když jí jednou mezi pracovní e- maily přijde pozvání na rozlučkový víkend před svatbou od bývalé přítelkyně Clare, kterou viděla naposledy před deseti lety, je velice překvapena.
Proč je mezi pozvanými, když si zase tolik nerozuměli, a navíc je mezi nimi dávná rozepře z mládí.
Leonora nad pozváním přemýšlí, zda ho ignorovat, nebo na něj odpovědět. Po dlouhém zvažování se nakonec rozhodne rozlučky zůčastnit, a podle zaslaných informací přijede na místo konání.
Rozlučka se bude odehrávat ve velkém skleněném domě, jen s hrstkou přátel Clare. Po ubytování začíná připravený program, ale i tak se nikdo v domě necítí moc dobře. Ne jen že je vidět z domu ven na blízký les, ale také z venčí je vidět vše co se v domě odehrává. Všichni jsou v domě jako v proskleném divadle, a kdokoliv venku je může pozorovat.
Když se začnou dít podivné události, obyvatelé domu ještě více znejistí. Někteří mají chuť ihned odjet. Trochu všechny uklidní pouze to, že se blíží konec rozlučky, a pak už všichni pojedou domů. Nebo si to alespoň myslí. Poslední noc se vše zvrtne, a najednou je vše úplně jinak, špatně...

Leonora se probudí v nemocnici, a snaží se rozpomenout co se vlastně stalo, a proč je v nemocnici.
Těžká zranění na hlavě ji v tom ale zabrání, nebo alespoň prozatím.
Proč ji hlídá policie? Co se v domě stalo? Jsou ostatní v pořádku? A vzpomene si vůbec na vše co se v noci stalo? A jaké tajemství Leonoru tíží?





můj názor na knihu:

Tato kniha se mi moc líbila. Pomalý rozjezd, a poznávání postav se brzy proměnilo ve velice napínavý děj. Já jsem byla při čtení velice napnutá, a hrozně jsem se těšila na to, až se dozvím kdo to udělal. Musím se přiznat, že jsem to nepoznala :-p To mi ale vůbec nebránilo v tom, abych si knihu pěkně užila. Určitě se u ní nudit nebudete. A dávejte si pozor na to kam, a s kým jedete ;-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  LEDA
Kniha bude v prodeji od 30.4. 2016  ZDE






                                                                          Ruth Ware



Ruth Ware vyrostla v Sussexu na jižním pobřeží Anglie. Po absolvování manchesterské univerzity žila načas v Paříži a posléze se vrátila do Británie. Pracovala jako servírka, knihkupkyně, lektorka angličtiny pro cizince a tisková mluvčí. V současné době žije s manželem a dvěma malými dětmi v Londýně. Připravuje k vydání druhou knihu, jež má s název The Woman in Cabin Ten. Další informace na www.facebook.com/ruthwarewriter.




8 komentářů:

  1. Ten skleněný dům působí dost děsivě :) Nejspíš této knize šanci dám :)

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přiznám se, že bych v něm také být nechtěla :-)

      Vymazat
  2. Mooooc dobrá recenze :)
    Lepší jsem na tu knihu ještě asi nečetla :)
    Gratulace k recenznímu výtisku a myslím, že je to skvělá kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc děkuji za pěkný komentář :-)
      Kniha je opravdu povedená.

      Vymazat
  3. Pekna recence,napeti mam rada :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zní to celkem záhadně. Vůbec mě nenapadá, jak by děj mohl probíhat a co se bude dít. Asi si tuhle knihu přidám na wishlist.:)

    OdpovědětVymazat