sobota 23. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Láska podle Shakespeara
Autorka: Georgina Guthrie
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Romantika, Román pro ženy
Počet stran: 464





      ,,Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...''



anotace:

„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…





moje recenze:

Aubrey Priceová začíná studovat poslední semestr bakalářského studia na torontské univerzitě, kde by již brzy měla ukončit své studium Shakespearových děl. Vzhledem k tomu, že studium je drahé, přivydělává si jako sekretářka v děkanově kanceláři, kam třikrát týdně dochází. Jednoho dne, když přijde do kanceláře, slyší děkana jak se s někým v kanceláři hádá, a podle slov co jsou slyšet se hádá se svým synem. Po chvíli hádka utichá, a z kanceláře se vyřítí mladý, rozčílený muž. Aubrey mu neviděla do obličeje, ale zezadu si ho stihla prohlédnout. Odpoledne, když Aubrey přišla do učebny, kde se právě  začínal konat zkrácený tříměsíční kurz s jejím oblíbeným autorem, byla nadšená, a natěšená. Usadila se na volné místo, a čekala na příchod profesora Browna. Aubrey profesora už znala, neboť u něho absolvovala v minulosti další dva kurzy.
Profesor začal hodinu, když po chvíli cvakly dveře, a do učebny vstoupil mladý muž, kterého Aubrey ihned poznala. Byl to děkanův syn.
Profesor Brown ho představil jako svého asistenta Daniela Granta. V ten moment se Aubrey nedokázala na nic soustředit. Vše co ji v daný okamžik zajímalo byl Daniel, který stál kousek od ní.
Na zdejší univerzitě je velice přísný zákaz lásky mezi studenty a profesory. Jenže Aubrey se i přes tento zákaz do Daniela zamilovala. Po pár dnech zjistí, že ani ona jemu není lhostejná, jenže zákaz je zákaz. K čemu by ale byly zákazy, kdyby se občas neporušily.
A tak začíná na zdejší univerzitě zakázaná láska. Dokáže Aubrey svůj vztah s Danielem utajit přede všemi? Co vše se za celou dobu, než dokončí semestr odehraje? Jakou roli zde budou hrát přátelé? A je tu snad ještě někdo, kdo Aubrey miluje? Jaké tajemství musí Daniel Aubrey zdělit? A bude ho i po tomto odhalení minulosti ještě chtít?





můj názor na knihu:

U této knihy jsem se velice bavila, a Aubrey, a Daniela jsem si velice zamilovala.
Skrývané tajemství jejich vášeň ještě zesilovalo, a to jiskření, které mezi nimi vznikalo bylo cítit z každé stránky. Možná trochu nereálná láska, ale kdo by si ji nepřál prožít.
Milovala jsem styl komunikace mezi Aubrey a Danielem. U čtení jsem se často smála, ale ukápla mi i slza. Za mě je to krásný romantický příběh, ve kterém najdete i hodně úryvků z děl Williama Shakespeara. Po dočtení knihy jsem měla velkou chuť začít číst ji hned znovu :-)
Musím také ocenit nádhernou obálku knihy. Moc se těším, až vyjdou další díly, které si určitě také přečtu.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Tuto knihu zakoupíte  ZDE




Georgina Guthrie  se otevřeně prohlašuje za objímače knih už tak dlouho, kam až její paměť sahá. Je vášnivou čtenářkou a notorickou pisatelkou deníků a je unešená z toho, že mohla nakouknout do velkého světa knih. Georgina žije v Torontu v Kanadě, ale pořád se považuje za Britku skrz naskrz a často ji můžeme najít, jak prochází uličkami svých oblíbených britských obchodů.
Je absolventkou Torontské univerzity, kde studovala anglickou literaruru. Georgina ráda vyplňuje svůj čas čtením a psaním, ale stejně tak si ráda užije i dobrý film s manželem, kolotoč v kuchyni se svou dcerou nebo odpočinek s přáteli a rodinou, ten vesměs vždy ve společnosti sklenky červeného vína v jedné ruce a cibulových kroužků v druhé.






26 komentářů:

  1. Skvělá recenze! Knihu bych si určitě ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze, vypadá to velice zajímavě, ale bojím se, aby to nebylo příliš sladké :)
    Katy
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Tak romantika je asi vždy sladká ;-)

      Vymazat
  3. Tuhle knihu prostě chci. :D Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že i ty další díly mají stejně úžasné obálky. Ty se opravdu povedly :) Těším se, až se konečně do knížky taky začtu, už dlouho na mě čeká. Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji ti :-) Ano obálky vypadají úžasně :-)
      Přeji pěkné čtení :-)

      Vymazat
  5. Já nad ní zrovna nedávno uvažovala, ale vyhrála jiná. Tak snad příště, recenzí si mě navnadila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A která zvítězila? Třeba mi dáš tip ;-) :-D

      Vymazat
    2. Zvítězila Matkou ze dne na den :-D Asi protože mám dvě děti :-D

      Vymazat
    3. Tu jsem nečetla, ale četla jsem jinou od této autorky :-)
      Přeji pěkné čtení :-)

      Vymazat
  6. Ach :-) na tu se prostě těším :-) už jí mám na seznamu. Moc díky Marcelko, krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, moc děkuji :-) Určitě se ti bude líbit :-)

      Vymazat
  7. Přijde mi, že s knihami s podobným tématem v téhle době roztrhl pytel - Život jedna báseň, Losing it a teď Láska podle Shakespeara. Ale tahle kniha je alespoň odlišná v tom, že se odehrává na vysoké a ne na střední.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že je knih s touto tématikou všude plno. Tady je kniha pěkně doplněna úryvky, které nijak děj nenarušují, naopak do děje pěkně zapadají, a tím je tato kniha určitě jiná :-)

      Vymazat
  8. Veľmi krásne napísaná recenzia, krásne fotky. :) Prajem pekný deň.

    OdpovědětVymazat
  9. Hezká recenze. Knihu mám v hledáčku a plánuji nákup :) myslím, že něco takového si zrovna potřebuji přečíst.

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Musím říci, že i mě se právě takovéto téma docela hodilo...

      Vymazat
  10. Vypadá to na velmi hezkou knihu. Rozhodně mi utkvěla v hledáčku. http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbila velice, asi jsem po těch všech krvákách potřebovala právě toto :-) :-D

      Vymazat
  11. Hezká recenze! O této knize jsem vůbec nevěděla, ale vypadá moc dobře hlavně ta obálka se mi moc líbí. Děkuji za tip na další čtení určitě si ji koupím. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Budu ráda, když mi pak napíšeš jak se ti kniha líbila :-)

      Vymazat
  12. O knihu jsem nejevila zájem, ale po tvé recenzi si ji musím pořídit!! :O
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc ti děkuji :-)
    Jestli jsi romantička, tak určitě neváhej :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tahle knížečka strašně zaujme názvem i obálkou a nedávno jsem viděla v knihkupectví druhý díl :') Chci si ji přečíst a myslím, že na léto je jako dělaná. Skvělá rezka! ;)
    Nia
    http://bookeers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat