úterý 19. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Dítě školkou povinné- Jak čůrají nevěsty
Autor: M. M. Cabicar
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor
Počet stran: 184










anotace:

Další nálož úsměvných a hlavně vtipných příhod s nyní již čtyřletou Viki. S touto knížkou se budete chlámat, řehtat a slzet smíchy. A nepůjde to zastavit. Je dokonce možné, že po přečtení několika kapitol se budete celý den přiblble usmívat a nevěřícně kroutit hlavou...




moje recenze:

Dítě školkou povinné- Jak čůrají nevěsty, je volným pokračováním úsměvných a vtipných příhod nejen již čtyřleté Viki, ale i jejich rodičů.
Povídky pana Cabicara sleduji pravidelně na jeho facebookových stránkách, ale přečíst si je znovu je vážně moc zábavné. Kdo nemá děti, nedokáže si dost dobře představit jak vtipné okamžiky s nimi může zažívat, i když pro rodiče Viki jsou to někdy spíše chvíle, kdy by raději nevycházeli ven.
Když například učíte malé dítě kolik je různých pozdravů, tak by vás nenapadlo, že je všechny použije během jedné procházky. Navíc je použije tak , jak se jí zrovna líbí. Takže když potká v parku dědulu o holi, co sotva dýchá a řekne mu: ,,Ať tě provází síla!¨ Nebo když na zastávce tramvaje pozdraví skupinku handicapovaných dětí: ,,Čágo belo, šílenci!¨ Prostě se neudržíte a musíte se smát.
Mě ani tentokrát Viki nezklamala, opět jsem se dokonale bavila, stejně tak jako když jsem četla první díl této knížky. V této knížce si každý najde ty své povídky, které pro něho budou ty opravdu nej. Já za sebe vyberu třeba již zmíněnou Zdravení a pozdravy, Úplně tuhoučká, Jak čůrají nevěsty, Čekárna ORL: roznašečka letáků, Koupání v dešti, nebo ,,Hádej mami, co mám v juce!¨
Všechny povídky jsou pěkné a vtipné, a po jejich přečtení budete mít ještě dlouho úsměv na tváři.



ukázka z knihy:




můj názor na knihu:

Jsem milovnicí humoru, a tak je jasné, že se mi knížka líbila. Obdivuji rodiče za obrovskou statečnost, když musí čelit všemu co si na ně Viki připraví, ale zase na druhou stranu mají velice šťastný život, protože co může být lepšího než zdravé a veselé dítě :-) S čtyřletou Viki je opravdu sranda za každé situace, a poradí si se vším. Každý den se těším na nové historky, které pan Cabicar na svých stránkách sdílí svým fanouškům. Pokud tedy potřebujete zlepšit náladu, nebo si jen tak přečíst něco veselého, sáhněte po této knížce. Jen pozor, upozornění na knize je pravdivé :-D


,,Při čtení nejezte ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.''




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE






M. M. Cabicar

 Narodil se v Praze. Pravděpodobně se narodil. Podle některých pramenů vyšel jako příloha nedělních novin. V úterý.
O jeho dětství se toho mnoho neví, kromě toho, že jako dítě byl mnohem menší, než teď a v jedenácti letech mu jednou bylo skoro dvanáct.
Psát začal někdy na základní škole, asi v první třídě a podle dostupných zdrojů to byly zpočátku hlavně velká písmena. Postupně se zlepšoval, až začal psát i G nebo F.





6 komentářů:

  1. Kniha vyzerá zaujímavo. :D Som rada, že sa ti páčila a recenzia je veľmi krásne napísaná. :) Prajem príjemný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, líbila se mi moc já tento druh humoru můžu.
      Moc ti děkuji, a také přeji pěkný večer :-)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! :)
    Po knize se určitě podívám, protože jedno takový kvítko mám i doma... kolikrát se divím, co se ještě nedozvím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně, já už mám dvě kvítka odrostlé, a jedno malé mi také zpříjemňuje dny :-D
      Moc ti děkuji, a přeji pěknou zábavu s knihou :-)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze :) Umím si představit, jak jsi bublala do polštáře smíchy :D

    OdpovědětVymazat