pondělí 25. dubna 2016

Knižní tipy:


Přeji vám všem krásné pondělí.
Mám tu pro vás připravené knižní tipy na tento týden. Tak snad si z mé nabídky něco vyberete, co by vás zaujalo :-)





Tady je má dnešní nabídka :-)



anotace:
Schováváme si igelitky, nevíme u kadeřnice kam s kabelkou, ukazujeme na školním srazu omylem vyfocený vlastní zadek, dáváme sluneční brýle do lednice, smažíme na octu místo na oleji, zobeme pilulky, protože ubližujeme růžovým poníkům, a posíláme bývalým láskám esemesky, jejichž obsah se za střízliva bojíme vyslovit i samy před sebou.
Jsme dokonalé ženy. Občas hozené do komedie, někdy do dramatu…
Fejetony píše Kl ára Mandauso vá už téměř deset let. Nejdříve pro magazín Ona Dnes, později na svém blogu na serveru iDNES.cz, za který dostala v roce 2010 ocenění Blogerka roku. Jak autorka říká, jsou pro usmání.
Je nás málo dokonalých, říká moje teta a já tuhle větu miluju. Mluví sprostě, kouří jako spojené koksovny a je učitelka. Když byly její děti malé, psala mé mamince dopisy s větami „už jsou zase nemocný, počítám, že brzo umřou“.




anotace:
Ema žije v luxusní vile, rozmazlovaná blahobytem, láskou a volností, o níž se jiné ženě ani nesní. Nic pro ni není nemožné ani nedostupné. Manžel by jí snesl i modré z nebe a synek Erik ji denně obdařuje roztomilým dětským úsměvem. Ale Emě to nestačí. Stále má pocit, že jí něco uniká, a bezhlavě se vrhá do vášnivého dobrodružství…















anotace:
Děj knihy, která je kombinací thrilleru a cestopisu, se odehrává v Malajsii, Střední Asii, Singapuru, Gruzii a na Floridě. Tam všude zavede hlavního hrdinu hledání ztraceného vnuka zbohatlické rodiny Brownů. Zdánlivě tuctové vyšetřování se změní v boj o vlastní život, když se z lovce stane kořist. Mladý Brown není prvním zmizelým, stejně záhadně zmizel i jeho otec a v šedesátých letech minulého století v malajské džungli i děda. Jak a proč impériu Brownů pravidelně mizí mužští následníci trůnu? Jde o drogy? Ve hře je něco podstatně důležitějšího. Něco, co se osobně dotýká každého z nás... 










anotace:
Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne.
Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost.
Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. K tomu, aby je Celaena porazila, musí najít sílu jak k boji s vlastními vnitřními démony, tak také sílu k boji se zlem, které bude brzy vypuštěno. 











anotace:
Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní… 

Při pohledu do zšeřelých lesů Adirondackých hor by Sandy Tremontovou nenapadlo, že se právě dnes její život navždy změní. Z podzimního nebe obtěžkaného sněhem se vytrácejí poslední sluneční paprsky a stejně neklidná nálada panuje i v rodině Tremontových.
V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým: Harlan představuje hrubou sílu, Nick mozek a vůli. Jak se blíží k osaměle stojícímu domu, Nick instinktivně ví, že zde najde to, co hledá – než navždy zmizí v divočině na severu.Když rozrazí dveře domu Tremontových, přináší s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za                                     záchranu rodiny, kterou miluje, i když ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.





anotace:
Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?






anotace:
Emma Thomasová se skrývá. Před vším a před všemi… ale nejvíc před sama sebou. Utekla ze svého života, z Weslynu, od Sary, od Evana. Žije vlastní verzi univerzitního života - neustále se učí a baví se pouze se svými čtyřmi spolubydlícími, ven téměř nevychází.
Ale přijde Nový rok a s ním i nové zážitky. Emma velmi brzy zjistí, že se navždy skrývat nemůže. Její minulost ji vždy dožene a její tajemství pomalu vyplouvají na povrch. Čekají ji velké změny - noví muži, nové zkušenosti, ale i krutý návrat do Weslynu.
Emma zjistí, že upřímnost může zranit víc než lež a pravda ji může připravit i o lásku.
Závěrečný díl série Dech budete s napětím a zatajeným dechem číst až do poslední strany.







Tak to je má dnešní nabídka knih. Já sama jsem si vybrala, a co vy? Napište mi budu moc ráda :-)
Přeji vám krásný den.

Marcela :-)


9 komentářů:

  1. Hned první anotace mě dost pobavila. Nejspíš si My dokonalé pořídím. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Také musím souhlasit a první vede :D
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, co všechno by jsme se v ní dozvěděly :-p :-D

      Vymazat
  3. Taky se přidávám ke skupince :-) Nás dokonalých je málo je prostě super.


    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  4. Mě naopak nalákala knížka Když padne noc. Už ji mám na seznamu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Takže. Dnes som sa rozhodla prečítať si tvoje knižné tipy a možno v nich nájsť aj nejakú inšpiráciu na novú knihu, pretože mi už pomaly dochádzajú nápady. Veľmi sa mi páči, že tu nemáš iba české tituly, ale dokonca aj slovenských spisovateľov. Z kníh ma najviac zaujal kuriér a potom dedička ohňa. Troška ma však mrzí, že zoznam nezahŕňa aspoň 1 knihu z každej sekcie. Ako milovníčka ezoterických a duchovných kníh mi nejaký tip z tejto sekcie chýba. V každom prípade to neber ako výčitku, pretože ak nečítaš ezoterické knihy, určite nemôžeš dávať tip na ne :) Celkovo sa mi však zoznam naozaj veľmi páčil a na knihy sa určite pozriem

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat