úterý 15. března 2016

Recenze:



Název knihy: Můj psí život
Autor: Martin Čáp
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor
Počet stran: 224






 anotace:

Vyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžívání se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité.
Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět „dvounoháčů“ a odhaluje, co to znamená „psí život“.
Dovolte, abych se představil: Jsem bígl a mé celé jméno zní Alberto z Rododendronu. Jméno začínající na A znamená, že pocházím z prvního vrhu naší mámy, a onen šlechticky znějící přídomek je pojmenování chovatelské stanice. Jsem tedy čistokrevný bígl a doufám, že vše je jasné…
Humorný text Martina Čápa doplňují ilustrace Pavla Koutského.



moje recenze:

V této humorné knížce se vám představí psí rošťák, bígl Bertík. Je to malé štěně, které zatím nic moc nezajímá, jen jestli nebude mít hlad. Ale po pár týdnech si všimne, že k nim domů přicházejí cizí ,,dvounoháči'', a pokaždé se mu ztratí nějaký z jeho sourozenců, až do té doby dokud není sám se svou psí maminkou. Jenže i na Bertíka dojde, a jednoho dne si cizí ,,dvounoháč'' přijde i pro něho. Tím pro Bertíka začíná jiný život. Vše je najednou nové, a tak se diví, proč musí mít okolo krku tu divnou věc, která ho škrtí a nedovolí mu běhat kam se mu zachce. Proč musí spát sám, a nemůže k páníčkovi do postele, a proč ho tak málo hladí a drbe, když ví že to má tolik rád.
Venku na procházkách potkává psí kamarády, od kterých jakožto zkušenějších čerpá spoustu rad.
Bertík se pomalu učí novým věcem, ale začíná poznávat i různé nálady svého pána. Když se zdá, že jsou spolu jakž takž zžití, tak si páníček přivede domů svou přítelkyni Báru. Podle Bertíka má Bára pro něj slabost, a tak si vychutnává časté drbání a polehávání na gauči v její blízkosti.
Bertík se svými ,,dvounoháči'' zažívá spoustu příhod. Pomáhá malovat obývák, zneužívá svého zranění, nebo jede kupovat chalupu, ale také zjišťuje, že už není psí miminko a prochází psí pubertou. Takže se musí naučit i to, jak zaujmout tu nejkrásnější psí slečnu, bíglici Esterku.
Jaké všechny příhody Bertík prožil se svou lidskou rodinou? Co všechno mu radili psí kamarádi? A jak dopadne namlouvání Esterky?



můj názor na knihu:

Kniha se mi četla dobře, a Bertík je opravdu rošťák. Moc jsem se bavila u jeho příhod, a živě jsem si představovala jak vše vypadalo. Vzhedem k tomu, že mám sama pejska, tak to nebylo nic těžkého :-D
Je to příjemná, humorná knížka, která přímo vybízí k přečtení při nějaké oddechové chvilce. Navíc jsou v ní moc milé obrázky, které ji krásně doplňují. Knihu můžu jedině doporučit :-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE





                                         No to se vrrr...






2 komentáře:

  1. Krásná recenze!! :)
    Kniha musí být vážně úsměvné čtivo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Ano bylo to vtipné a pejskaři budou vědět hned, že to tak je :-)

      Vymazat