neděle 31. ledna 2016

Recenze:


Název knihy: Polámané panenky
Autor: James Carol
Nakladatelství: BB/art
Žánr: Detektivka
Počet stran: 312








anotace:

Vyšetřovatel má vraždění v genech…
My dva jsme stejní… Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je jeho otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha s patnácti mrtvými ženami na kontě. Winter se zoufale snaží dokázat sobě i okolí, že zákony genetiky někdy neplatí. Jako osvědčený policejní profilista je nyní pozván do Anglie, kde Scotland Yard hledá zákeřného vraha. I ten je jiný. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Najde Winter maniakálního šílence a překoná osudovou předurčenost?





moje recenze:

Jaké to je, když Jefferson Winter sleduje popravu svého otce, který je odsouzený k trestu smrti za vraždy patnácti žen. Ještě než ho injekce usmrtí, pošle nenápadný vzkaz Jeffovi. My dva jsme stejní...
Jeff pracuje u policie a právě spolupracuje na případu ženy, která přežila kruté týrání a provedenou lobotomii.
Vše nasvědčuje tomu, že je na scéně nový sériový maniak, kterému nejde o usmrcení, ale vyžívá se v brutálním týrání, a vybírá si pouze ženy. Tyto ženy trpí velkou bolestí po několik měsíců, až po této době jim vždy provede lobotomii, po které je žena sice živá, ale v takovém stavu, že vypadá jako polámaná panenka bez duše.
Dokáže se Jeff vyrovnat s tím, že on sám má v genech vraždění, a přitom musí všem dokázat, že on není jako jeho otec? Kdo a proč tak ubližuje ženám? Je to na něčí příkazy, nebo trýznitel dělá vše jen podle sebe? A podaří se ho zastavit?



můj názor na knihu:

Tato kniha byla velice pěkná a napínavá. Po celou dobu čtení jsem byla ve střehu, a čekala co se zase stane. Zajímavé jsou pasáže, kdy se jakoby převtělíte a vidíte a cítíte vše tak, jako vrah, psychopat, který žije v úplně jiném světě. Násilí které na ženách prováděl bylo jak fyzické, tak psychické. Opravdu hodně trpěly...
U knihy se nudit rozhodně nebudete.




James Carol se narodil a dětství prožil ve Skotsku. V 80. letech se přestěhoval do Anglie, kde žije dodnes. Než začal psát, živil se jako kytarista, zvukař, učitel hry na kytaru, novinář a instruktor jezdectví.
Postava Jeffersona Wintera se zrodila z Carolovy touhy vytvořit knižní sérii, která by mu poskytla maximum svobody. Autor dospěl k poznání, že čím zaujatější je při psaní knihy, tím větší zájem čtenářů výsledek vzbudí.
Carol píše své romány sice jako sérii, ale každý lze brát jako samostatnou knihu zasazenou do jiného prostředí a s jinými postavami. Takový přístup skýtá tu výhodu, že knihy není nutné číst v chronologickém pořadí.
Po Polámaných panenkách, prvním thrilleru s Jeffersonem Winterem, následovala Presumpce viny, první z řady elektronických knih mapujících Winterovo působení u FBI. Druhý thriller s Winterem nazvaný Watch Me vyšel loni na podzim.
James Carol bydlí v Hertfordshireu s manželkou a dvěma dětmi. Pokud nepíše, věnuje se výcviku koní a jezdců. Ve chvílích volna tento výtečný kytarista skládá a nahrává hudbu.




moje hodnocení: 5/5














16 komentářů:

  1. Knížku jsem viděla u Rodaw. Byla tenkrát úplně nadšená z obálky a celkově si v takových knihách libuje :D koupi Polámaných panenek zvážím, protože to vypadá opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je krásná, jak přebal, tak bez něj. I já si libuji v tomto stylu knih :-D Určitě se ti Luci bude líbit :-)

      Vymazat
  2. Marcelko, tato recenze mě jen utvrdila v tom, že jí zkrátka musím mít!
    Dlouho jsem jí zvažovala a teď už jsem rozhodnutá. Jdu si jí objednat :)
    Moc pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji :-)
      Kniha je vážně moc pěkná, těším se na pokračování :-)

      Vymazat
  3. Jedu teď na psychothrillerové vlně :-) A tato kniha do ní skvěle zapadá. Včera jsem psala recenzi na Dívku ve vlaku...mrkni: www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! :)
    Knihu si musím co nejdříve pořídit,protože zní vážně skvěle a recenze jsou na ni pozitivní,takže pro mě jasná volba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-)
      Ano, zatím jsem slyšela jen chválu. A já se přidávám :-)

      Vymazat
  5. Taky mám na knížku dlouho zálusk, jak píše Lucka, už mě na ni docela nalákala Rodaw a syn ji kupoval přítelkyni k vánocům. Tak asi u mě nakonec taky skončí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za skvělou recenzi. Je to už několikátý pozitivní názor na tuhle knihu, který čtu a přečtení mě láká víc a víc!
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Kniha vypadá zajímavě, bohužel jsem o ní ještě neslyšela. Rozhodně se po ní podívám v knihovně, snad to psychicky přežiju. :)

    ChicByJane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že se nemusíš bát ;-) Případně přeji pěkný zážitek :-)

      Vymazat
  8. Po týhle už taky nějakou dobu pokukuju. Škoda, že ji ještě nemaj v naší knihovně, hned bych ji vyzkoušela. :)
    http://svet-mezi-radky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat