sobota 30. ledna 2016

Nové knihy:


Tak mi přišel balíček. Jsou v něm knihy z Buxu. Ale asi bych si měla objednat i novou knihovnu :-D :-D 







        Tak toto je můj výběr, už se těším na jejich společnost :-)




anotace:

Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle, ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí. A – stejně jako v Boxu 21, předchozím thrilleru autorské dvojice Roslund & Hellström – i sžíravá, zoufalá touha po pomstě. 





anotace:

Emma dostala šancu žiť a podarilo sa jej dostať sa z pekla, ktoré dennodenne zažívala so svojou tetou. Pomaly sa spamätáva zo strašnej traumy a skúša žiť bez strachu. Každú noc ju však prenasledujú strašidelné sny.

Po čase strávenom v Sarinom dome sa rozhodne presťahovať sa k svojej matke. Emmina dobrota a viera v ľudí jej dlho bráni uvedomiť si pravdu o svojich blízkych. To, že ani život s vlastnou matkou Emme nedodá pocit šťastia a pokoja, po ktorom celý život túži, ju trápi a ponára sa čoraz hlbšie do ponurých zákutí svojej duše. O jej tajomstve už vie celý Weslyn, navyše s matkou po boku ju čakajú ďalšie nepríjemné situácie. Modriny síce zmizli, ale jazvy sa nezahoja. 

Budú Evan a Sara stačiť na to, aby si Emma uvedomila, že aj ona si zaslúži ozajstný život? Čo všetko si ešte bude musieť vytrpieť, kým bude naozaj šťastná? A podarí sa jej vôbec niekedy spať pokojne, bez nočných môr?



anotace:

Každý rok se miliony svobodných žen na celém světě nastěhují do nového bytu, ale jen málokterou napadne, že ani vlastní domov nemusí být ostrovem bezpečí.

Mladá lékařka Juliet Devereauová, jejíž manželství se nečekaně ocitá v troskách, zoufale hledá přijatelné místo k bydlení v Brooklynu. Potřebuje získat zpět ztracenou životní rovnováhu a začít nový život. Nemůže uvěřit svému štěstí, když konečně najde krásný a prostorný byt s výhledem na Brooklynský most. Vše se zdá být naprosto ideální… až příliš ideální…. 

V průběhu několika týdnů ji záhadné události vedou k podezření, že v bytě není sama, a nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje. Podivné zvuky, které ji v noci probouzí, silueta muže, stojící v jejím pokoji… Její obavy však nejsou dílem zjitřené fantazie, ohrožení je až příliš reálné a o to hrozivější. Juliet je proti své vůli zavlečena do děsivé hry na kočku a myš a neexistuje žádná jistota, zda z ní vyjde živá…



anotace:

Zpívej píseň penízků, kapsu plnou žita... O peníze jde především! Kapsa plná žita je už jenom doplňkem, aby se naivní dětská říkanka stala skutečností... Ta je však dětským hrám a říkadlům velice vzdálena, protože vražda je skutečná - dokonalá, promyšlená, zákeřná. Jde o pomstu za ztrátu jiného života? O vyšetření dávného sporu mezi dvěma bratry? O majetek či věno? Když zemřel bohatý pan Fortescue, byli v podezření všichni: služebnictvo, zaměstnanci kanceláře i jeho nejbližší - dospělé děti z prvního manželství a jejich partneři, druhá žena i její milenec. Ale okruh se zužuje, neboť dochází k dalším vraždám... Slečna Marplová má ovšem nespočet životních zkušeností a poznala už mnoho lidí, kteří se podobají právě těmto podezřelým, takže i tentokrát pomůže policii v čele s inspektorem Neelem odhalit pravdu.



17 komentářů:

  1. Krásné knihy! :)
    Obyvatele jsem četla a bylo to vážně dobré,i když jsem od toho původně čekala duchařinu nebo něco s démony,ale nakonec to bylo úplně jinak :-D
    Nad Odplatou pořád přemýšlím.Přeji pěkné čtení a těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-)
      Tak to jsem ráda a o to více se těším :-)

      Vymazat
  2. Neznám ani jednu knihu, tak jsem zvědavá jestli napíšeš recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze určitě budou :-) Snažím se číst nové knihy, ale prokládat i těmi které mám již déle :-)

      Vymazat
  3. Marcelko, pěkné čtení :) Sotva dýchám budu objednávat Natálce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :-)
      Když už mám první díl, tak jsem vzala i druhý, a až bude přeložený třetí tak ho také koupím. Na tyto knihy jsem se moc těšila až budou přeložené, i když já ráda čtu i knihy ve slovenštině :-)

      Vymazat
  4. :) :) Moc pěkné přírůstky! :) Už se těším na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Teď v únoru nějakou stihnu, bude volněji :-D

      Vymazat
  5. Nečítala som a doteraz som knihy ani nepoznala :D Každopádne pekné a zaujímavé knižné prírastky. Veru, tá nová knižnica by sa hodila aj mne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Myslím že nás bude víc kteří potřebují větší, nebo novou knihovnu :-D

      Vymazat
  6. Krásné knihy. Sotva dýchám mě hodně zaujala děkuji za tip musím se po ni v knihkupectví podívat. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  7. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale vypadají velmi zajímavě :).

    OdpovědětVymazat