úterý 19. ledna 2016

Nové knihy:



Udělala jsem si malou radost. Doplňuji mou sbírku, tak další dvě už mám doma. A jedna kniha je jen tak, že mě zaujala, tak snad bude pěkná. Pojďte se podívat o jaké knihy jde :-)








                                                                    Tak to jsou ony :-)







anotace:

Mohlo by se zdát, že Agnes má svůj život pevně pod kontrolou. Rozkročena jednou nohou ve Stockholmu a druhou v poklidné rodném městečku, za zády s rodinou, která je vždy připravena ji podpořit, milujícím přítelem, skvělou prací, nejlepší kamarádkou, kterou zná jako své boty. Je tomu ale skutečně tak? Náhle se všechny její jistoty začínají jedna po druhé bortit a zanedlouho nezůstane v životě Agnes kámen na kameni. Když jí kamarád nabídne, aby společně otevřeli novou restauraci, nemá už co ztratit… Sny o vůni citrónů z roku 2004 jsou třetím románem jedné z nejpopulárnějších švédských spisovatelek současnosti, Kasji Ingemarssonové.





anotace:

Spisovatelka detektivek byla najata, aby zorganizovala hru na vraždu. Jak se blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Někdo neviditelný postrkuje figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem označil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt.




anotace:

Vtipně napsaný, laskavý detektivní příběh o hráčích bridže a temné minulosti začíná vraždou, která přináší úlevu. Oběti nám nemusí být líto – protože na každého „něco“ věděla, lidé se jejího vlivu obávali. A tak se nakonec kdosi odhodlal až ke krajnímu řešení… 
Ale jak mohl někdo drze a odvážně zabíjet, obklopen řadou svědků, uprostřed karetní hry, v přítomnosti policejního úředníka, a dokonce samého Hercula Poirota? 
Čtyři podezřelí mají opravdu vážné stíny ve své minulosti. Není proto jednoduché zjistit, kdo vraždil kdysi i nyní. Pátrání policejního úředníka, plukovníka tajné služby a spisovatelky detektivek se rozjíždějí všemi směry. Každý přispěje kouskem odhalení, teorií či podstatným faktem. Nakonec je to ovšem Hercule Poirot, kdo promyšleným postupem donutí vraha znovu ke hře a vyloží na stůl vítězné karty. 



20 komentářů:

  1. Ty nové přebaly Agathy jsou pěkné, ale už mám doma velkou sbírku původních vydání, tak se budu držet svého kopyta, i když mě mrzí, že se díla Sophie Hannah vydávají jen v tom novém a nesedí tak ke zbytku :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma právě různá vydání. Jak klasickou černou edici, tak i ještě ty sešitové. Tahle nová edice mě opravdu zaujala, a tak jsem se rozhodla pořídit si ji celou v novém kabátku :-) Tak snad se mi to podaří, přeci jen nejde o 5 knih :-D

      Vymazat
    2. Díla? Oni jich S. Hannah vydali víc? Asi jsem se někde ztratila, já mám jen Vraždy s monogramem. :)

      Vymazat
    3. Od S. Hannah je jen jedna. Nejspíš jde o záměnu autorky :-)
      Toto je vše má oblíbená Agatha Christie :-)

      Vymazat
  2. Pěkná nadílka :) Sny o vůni citronů jsem tak dlouho obcházela v LK, až je neměli. Ale koukám, že na buxu stále mají, možná do nich taky půjdu. Hezké čtení, přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano tam je stále mají :-) V LK jsem ji také nestihla :-)

      Vymazat
  3. Takéto obálky Poirota vidím prvýkrát, sú veľmi pekné :-) Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jich moc nevyšlo, ale chci si je postupně koupit všechny. Moc se mi líbí :-) Moc děkuji.

      Vymazat
  4. Parádní knížky. Novou Christie si kupuji také. Mám zatím 3 a brousím si zuby na novou slečnu Marplovou a Cestující do Frankfurtu.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji :-) Mě zatím z těch co takto vyšly chybí Opona. Tak se těším na další, snad je takto vydají všechny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné knihy! :)
    Nad knihou Sny o vůni citronu pořád přemýšlím jestli jo nebo ne :-D
    Přeji příjemné čtení a už se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se dlouho rozmýšlela jestli ano, nebo ne :-) Tak jsem na ni zvědavá :-) Moc děkuji.

      Vymazat
  7. Taky mám doma původní černé i tři tyto nové. Prostě to v nakladatelství spletli a poslali mi třikrát jiné vydání. No nevadí, hlavně že mám tu knížku jako takovou. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné knihy :-). Na Sny o vůni citrónu jsem se taky dívala :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Odpovědi
    1. Je to pravda, někdy mě také zaujme název knihy, nebo pěkná obálka :-D

      Vymazat