úterý 24. listopadu 2015

Výhra:


              Dnes mi přišel tento krásný balíček s výhrou :-)
      Vyhrála jsem poukaz v hodnotě 500,- kč na výběr knih dle                                             vlastního výběru.
                        A tyto dvě knihy jsem si vybrala :-)







Tak co? Už poznáte o které jde?




Vybrala jsem si tyto dvě :-)





anotace:

V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti.
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život - a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat.
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.




anotace:


Román Daleko od hlučícího davu patří k nejzářivějším pokladům anglické literatury. Už jeho první vydání v roce 1874 se stalo literární senzací, kniha se vyprodala během pouhých dvou měsíců a Thomasi Hardymu vynesla reputaci předního spisovatele viktoriánské doby. Čím kniha tolik zaujala ve své době a čím dodnes oslovuje další generace čtenářů?
Hardyho román v sobě úchvatně kombinuje romantickou love story s upřímným, otevřeným vylíčením anglického venkova; nejedná se však o nějakou pastorální idylu, jakkoli je kniha prodchnutá nostalgií.
Právě naopak, v mnoha ohledech jde o zcela moderní příběh s ryze moderní hrdinkou – mladá, nezávislá statkářka Batsheba se už dávno zařadila do kánonu velkých postav světové literatury, podobně jako její tři velice rozdílní nápadníci, oddaný pastýř Gabriel, postarší statkář Boldwood a světácký seržant Troy. Spletitý děj plný zvratů, nádherné popisy jihoanglické krajiny i života na venkově, zajímavě vykreslené postavy a dokonalá práce se čtenářovým očekáváním – to vše dělá z románu Daleko od hlučícího davu vpravdě mistrovské dílo, které nepochybně stojí za přečtení i dnes.


10 komentářů:

  1. Ach! Daleko od hlučícího davu! Ta je nádherná! :-). Ať se knihy líbí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu jsem měla zálusk hodně dlouho, tak o ní bylo rozhodnuto hned :-D

      Vymazat
  2. Gratuluji! :D Obě knihy jsou nádherné. Sice první knihu z leva neznám, ale určitě je skvělá a druhou už dlouho mám na svém seznamu a určitě si ji koupím. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji :-) Důvod dýchat je první díl zatím třídílné série, tak uvidím jestli si pořídím po přeložení i ty dva další :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k výhře :) A přeji hezké čtení ;)

    OdpovědětVymazat