pondělí 20. července 2015

Přečtené knihy:




Název knihy: Triptych
Autor: Karin Slaughter
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 406








anotace:


Nikdo nechápal, podle jakých kritérií vrah své oběti vybíral. Jisté bylo jen jedno: že všechny mladé ženy se udusily vlastní krví, protože je vrah připravil o jazyk. Má to snad být pachatelův zrůdný podpis? Chce tím policii něco vzkázat, nebo je tak šílený, že si prostě nemůže pomoct?

Sérii brutálních vražd vyšetřuje policejní veterán Michael Ormewood, který neproslul ani tak svými detektivními schopnostmi, jako spíše arogancí a záchvaty vzteku. Své by o tom mohla vyprávět jeho zdeptaná manželka, každý policajt z města a teď také mladý agent Will Trent, který byl k případu nasazen.

Ormewood možná nezkušeným kolegou pohrdá, ale spolupracovat s ním musí. Vrah totiž udeřil znovu. A když se na scéně objeví John Shelly, který byl před lety neprávem odsouzen za vraždu a nyní je odhodlán najít na vlastní pěst skutečného viníka, začne se rozvíjet drama, které drsně zasáhne do života všech zúčastněných.





                                                               Karin Slaughter





Oblíbili jste si severské detektivky? Tuto autorku si oblíbili severští čtenáři.

Kdo je Karin Slaughter: Karin Slaughter je americká spisovatelka, která svými bestsellery obsadila první pozici britských, irských, australských, nizozemských a německých žebříčků a objevila se na prvních pěti příčkách v ostatních evropských zemích.

Její knihy jsou temné, plné násilí, mrazivého napětí, forenzních detailů, psychologie a skvěle vybudované atmosféry. Hlavní postavy jsou lidské (oproti neuvěřitelným – skoro „supermanovským“ v jiných detektivních knihách) a čtenář si je velmi rychle oblíbí. Drtivá většina jejích knih se odehrává v její milované Atlantě nebo smyšleném místě ve státě Georgii. I díky perfektní znalosti prostředí jsou její knihy velmi věrohodné. 

Karin Slaughter se narodila 6. ledna 1971 v americké Georgii a s menšími výjimkami, kdy cestuje po Americe a zahraničí aby propagovala své knihy, se stále vrací do Atlanty, kde žije.

Na knižním trhu se objevila v roce 2001 s románem Blindsighted (Zběsilost, Domino 2005), který ji okamžitě katapultoval mezi přední hvězdy současného thrilleru. Tato prvotina také získala nominaci na Dagger award, která autorku zviditelnila i v zahraničí a byla přeložena do více nž 25 jazyků. 

Její knihy: Po celém světě se prodalo přes 30 milionů výtisků přeložených do 32 jazyků.

série Grant County: Zběsilost, Smrtící polibek, Mrazivý strach, Bez víry, Pavučina: Série se odehrává ve smyšleném městě Heartsdale v Georgii. Děj pozorujeme z pohledu tří hlavních postav – Sáry Lintonové místní patoložky, jejího exmanžela a policejního náčelníka Jeffreyho Tollivera, a jeho podřízené, detektivky Leny Adamsové (nejkontroverznější z postav, které Karin Slaughterová vymyslela). Poslední kniha ze série Grant County byla publikována v červenci 2007. (Pavučina, Domino, 2008)

série Will Trent: Triptych, Nic nebude jako dřív, Genesis, Hřbitov nadějí, Podlost, Kriminálník: Série Will Trent se odehrává v Atlantě a představuje nám speciálního agenta Willa Trenta z georgijské státní. Agent Will Trent se objevuje ve všech knihách této série, ale také v knize Genesis, ve které se spojí s hrdinami série Grant County.






Moje mini-recenze:

Velice pěkná a čtivá kniha s napínavým příběhem, který Vás jen tak nepustí.
Již v polovině knihy se dozvíte kdo je vrah, ale ničemu to nevadí, protože si můžete vychutnávat rozuzlení příběhu.
Musím říci, že konec knihy jsem přímo hltala jak byl napínavý :-D
S knihou jsem spokojená a už mám objednané další díly :-)





moje hodnocení: 5/5












Žádné komentáře:

Okomentovat