pátek 26. června 2015

Nové knihy

Knihy koupené v květnu 2015

                                                         AGATHA CHRISTIE



Brána osudu
anotace:


 Jedinečné, důvtipné a napínavé příběhy z pera královny zločinu a nejprodávanější spisovatelky všech dob – nyní nově v luxusní edici věnované speciálně jejím detektivkám. 
Tommy a Pentlička Beresfordovi se rozhodnou užít si zasloužený odpočinek a pořídí si dům na venkově. Stěhování jim však komplikuje množství knih – ať vlastních, či těch, které tu zanechali předchozí majitelé. Mezi nimi je i Černý šíp od Roberta Louise Stevensona. A v něm zašifrovaná zpráva o smrti Mary Jordanové… Objasňování záhady z minulosti a odhalení tajných špionážních souvislostí spustí řetězec událostí, které mají za následek další vraždu – a Tommy s Pentličkou se opět ocitají ve smrtelném nebezpečí…
Brána osudu z roku 1973 je posledním románem, který Agatha Christie napsala. Na zpracování zápletky se sice podepsal neúprosně ubíhající čas, přesto šlo ve třiaosmdesáti letech a po desítkách mimořádně úspěšných titulů o výkon, jenž si zaslouží jak trochu laskavé shovívavosti, tak především úctu všech milovníků autorčiných knih. 





Vražda na golfovém hřišti
anotace:


                                                                                    Hercule Poirot a kapitán Hastings se rozhodli strávit dovolenou v Normandii, velký detektiv si tam ovšem moc odpočinku neužil. Hned prvního večera ho požádal o pomoc Paul Renauld, majitel hotelu, v němž se přátelé ubytovali. Hoteliér vyjádřil obavy o svůj život, Poirot ho tedy nazítří navštívil, přišel však už pozdě. V noci kdosi manžele Renauldovy přepadl, paní svázal a muže unesl, tělo zmizelého bylo posléze nalezeno na golfovém hřišti s nožem v zádech. Poirotovi celý případ neodbytně připomíná jiný zločin, k němuž došlo před deseti lety v Anglii. Odjíždí tedy do Londýna, aby si dal promítnou staré filmové zpravodajství... 






Záhada na zámku Styles
anotace:

                                  Hercule Poirot se svým typickým šarmem rozplétá předivo vztahů obyvatel ospalého panství v Essexu, hledá pečlivě odstraněné stopy, prověřuje alibi, dokud nepřijde na kloub rafinovanému plánu a neodhalí pravého viníka.
                                             





       





Žádné komentáře:

Okomentovat