pátek 16. prosince 2016

Recenze:


Název knihy: Dítě školkou povinné- Ze života andílků
Autor: M. M. Cabicar
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor, Literatura česká
Počet stran: 184











anotace:

Třetí pokračování nejúžasnější humorné knížky všech dob!
Zcela nové vtipné příhody jednoho odvážného otce, který se svou čtyřletou dcerkou Viki prožívá všední situace s nevšedním nadhledem a laskavým humorem, jehož absurdita čtenáře rozveselí tak, že se řehtají a slzí smíchy a nedokážou se od čtení odtrhnout. Rozverné příběhy si získaly tisíce příznivců a ti se shodují v jediném: „Při čtení nejezte ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.“ 







moje recenze:

Ze života andílků je již třetím pokračováním humorné knížky.
Pokud potřebujete rozveselit, tak této drobné knize se to určitě podaří. Viki a její rodiče vás opět zasvětí do spousty humorných příhod, které společně byť kolikrát nedobrovolně zažívají.
Viki je prostě číslo a její okolí nemá nouzi o zábavu. Stačí jen drobná poznámka malé Viki a při záchraně situace se směje celé nejbližší okolí. To pak klidně přejedete svou výstupní zastávku autobusu jen aby jste o to nepřišli.
Pan Cabicar má i své stránky na facebooku, kde pravidelně se svou ženou nové historky přidávají, ale tuto knížku je určitě dobré mít doma, a při každé potřebě se rozesmát nebo si jen zlepšit náladu po ní sáhnout.
Nyní je Viki ještě ve školce, ale určitě se těším na to co za veselé příhody nám připraví až vstoupí do školy :-)






můj názor na knihu:

Tato drobná knížečka určitě vyloudí ne jeden úsměv na tváři, častokrát přímo vyprsknete smíchy.
Mám všechny tři díly a neušlo mi, že se tu některé příběhy opakují, ale i tak si při jejich čtení užijete spoustu zábavy a humorných chvilek.
Jen pokud knihu budete číst někde v dopravních prostředcích, nebo čekárnách u lékaře, tak se připravte že se na vás okolí bude divně dívat až se budete pořád smát :-)




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Tuto knihu zakoupíte   ZDE






pondělí 12. prosince 2016

Nové knihy:


Krásný den všem mým čtenářům :-)

Dnes tu mám rozbalovačku zaměřenou na naše nejmenší čtenáře.
Přišly mi knihy pro děti, a tak se brzy můžete těšit na jejich recenze.






Přišly mi dvě dětské knihy a k nim ještě sešit aktivit pro děti :-)



anotace:

Pták Pohromák si postavil v lese tábor a byl rozhodnutý, že přespí venku. Najednou vypukl v táboře ptáka Pohromáka požár. Dostanou se hrdinové Statečných autíček na místo včas?


















anotace:

Harry je známý výtržník. Rád jezdí rychle a zkouší smyky. Je impulzivní a často sám sebe vytrestá svou unáhleností a nepromyšleným jednáním. Hluboko uvnitř je laskavý, ale chce vypadat jako drsný rebel.












anotace:

V této knížce najdeš různé obrázky k vybarvování, spojování, obkreslování, ale i bludiště a další aktivity s obrázky ze Statečných autíček. Úkoly, které děti reší, jsou různorodé a kniha je bude dlouho bavit.



















Tak to se máme s Vojtíškem na co těšit :-)

Mějte se moc fajn.

Marcela :-)

Recenze:


Název knihy: Minidobroty k čaji
Autorka: Juliette Lalbaltryová
Nakladatelství: Metafora
Žánr: Kuchařka, Literatura naučná
Počet stran: 112









anotace:

Malé pochoutky, které zpříjemní každý šálek čaje…

Jemně provoněný čaj v kruhu přátel nebo rodiny přímo volá po nějaké dobrotě k zakousnutí. A tak vám jich nabízíme rovných čtyřicet. Čtyři desítky lahodných sladkostí, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky, a ozdobí prostřený stůl.

Určitě neodoláte křehkým mandlovým placičkám, brioškám se slaným karamelem, sušenkám plněným citronovým krémem, sněhovým pusinkám s růžemi, minikoláčkům i ostatním lákavým pochoutkám. Musíte je vyzkoušet všechny!

Výborně se hodí k různým typům čajů, lehkým, silným, květovým i ovocným. A abyste nemuseli dlouho tápat, který čaj si uvařit, ke každému receptu jsme pro vás vybrali ten pravý.
Kniha dává zakusit dokonalou a bezchybnou symfonii chutí. 









moje recenze:

Čekáte návštěvu, nebo chcete překvapit rodinu malým pohoštěním? V této knize najdete čtyřicet receptů k tomu určených. Recepty jsou pěkně popsané a u každého je krásná fotografie. Stačí si jen vybrat nějakou dobrotu a pustit se do její přípravy. U každého receptu najdete i tip na čaj který se přímo k dané pochoutce nejlépe hodí, ale můžete si udělat ten svůj oblíbený, nebo klidně kávu.
Hodně receptů se vám bude hodit i na nadcházející svátky, a určitě jimi obohatíte své dosavadní pečení.
Pokud máte šikovné děti, určitě vám můžou při výrobě pomáhat.
Já jsem pro vás na ukázku upekla Taštičky s banánem a čokoládou a jako druhý recept jsem vybrala Jablečné růže ty vypadají opravdu slavnostně.
Takže určitě neváhejte a koukněte se po této úžasné knize :-)










můj názor na knihu:

V této kuchařce jsem objevila opravdu hodně inspirace k pečení.
Všechny recepty zaručeně naladí chuťové buňky každého kdo je ochutná.
Moc se mi líbí zpracování knihy i fotografie. Pro milovníky různých čajů je u každého receptu napsaný čaj, který se k dané pochoutce nejlépe hodí.





Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   METAFORA
Knihu zakoupíte  ZDE








sobota 10. prosince 2016

Recenze:


Název knihy: Dům na Baker Street
Autorka: Michelle Birkby
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Detektivka
Počet stran: 336








 anotace:

Za každým velkým detektivem stojí velká žena.
Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ. 







moje recenze:

Když se u vás ubytuje slavný detektiv, neznamená to, že zrovna vás se nemusí týkat řešení zločinu.
V obyčejné kuchyni se díky domácím šachtám dozvíte to, co by mělo být cizím uším ukryto, přesto se právě díky tomuto systému v domě na Baker Street číslo 221b jedna obyčejná bytná se svou přítelkyní pouští do řešení závažného případu.
Nejprve je vše příliš snadné, a musí prozkoumat spoustu různých vodítek a vyptat se různých lidí na informace ohledně možného pachatele, ale když pachatel zjistí, že mu tyto ženy jsou na stopě začne páchat ještě větší zlo než doposud.
Když se dostanou do úzkých zvažují jestli nepožádají o pomoc svého nájemníka Sherlocka Holmese, nakonec se rozhodnou, že případ dořeší samy.
Jaký zločin tyto ženy řeší? Po jakém pachateli pátrají? Dokáží tento případ vyřešit? Jak bude reagovat slavný detektiv Holmes až se o tomto případu dozví?






můj názor na knihu:

Tato kniha je moc pěkná oddechová detektivka. Případy Sherlocka Holmese mám ráda, i když v tomto případě jsou za detektivy dvě zvědavé ženy, které se rozhodly vyzkoušet něco jiného než být jen u plotny.
Líbí se mi jak okoukaly a odposlouchaly slavného detektiva a pak se ho snažily napodobit.
Určitě si tuto knihu zase znovu ráda přečtu.




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE





čtvrtek 8. prosince 2016

Nové knihy:


Přeji všem krásný den :-)
Dnes mě potěšil balíček z nakladatelství Metafora. Přišly mi dvě knihy a obě dvě jsou o mlsání, což já miluji :-D

Tak se pojďte podívat jaké knihy to jsou a na jaké recenze se můžete těšit.





Tak už dost napínání.
Tady jsou :-)



anotace:

Malé pochoutky, které zpříjemní každý šálek čaje…

Jemně provoněný čaj v kruhu přátel nebo rodiny přímo volá po nějaké dobrotě k zakousnutí. A tak vám jich nabízíme rovných čtyřicet. Čtyři desítky lahodných sladkostí, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky, a ozdobí prostřený stůl.

Určitě neodoláte křehkým mandlovým placičkám, brioškám se slaným karamelem, sušenkám plněným citronovým krémem, sněhovým pusinkám s růžemi, minikoláčkům i ostatním lákavým pochoutkám. Musíte je vyzkoušet všechny!

Výborně se hodí k různým typům čajů, lehkým, silným, květovým i ovocným. A abyste nemuseli dlouho tápat, který čaj si uvařit, ke každému receptu jsme pro vás vybrali ten pravý.
Kniha dává zakusit dokonalou a bezchybnou symfonii chutí. 




anotace:

Více než 300 rad, technik a výrobních tajemství...

Máte dojem, že by to chtělo při pečení dortů něco nového, nápaditého, co by z vašich výtvorů udělalo obdivované originály? Kniha vám poradí spoustu praktických řešení a překrásných sladkých dekorací. A co je nejlepší? Jejich výroba je až překvapivě snadná a levná.

Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi fondánem a marcipánem, jak se s nimi má zacházet, jak se zdobí krémem nebo čokoládou, jak se dortové ozdoby tvarují, barví, mrazí, přilepují... Jaké nástroje budete potřebovat a jak přesně při své cukrářské tvorbě postupovat. Tři sta tipů, rad, nápadů a návodů vám poradí, jak na to.

Veselé dortíky pro děti, vtipné dorty pro přátele, krémové košíčky, romantické svatební dorty... to všechno bude potěchou nejen pro mlsné jazýčky, ale i pro oko. Vaše dorty zkrátka odteď budou vypadat, jako by vyšly z dílny profesionálního cukráře. 




Tyto dvě knihy se mi určitě hodí, ať už na malé pohoštění, nebo až budu dělat dětem dortík ;-)

Mějte se hezky.

Marcela


středa 7. prosince 2016

Recenze:


Název knihy: Přírodní kosmetika pro každý den
Autorka: Dr. Christina Kraus
Nakladatelství: Grada
Žánr: Naučná literatura, Zdraví
Počet stran: 152










anotace:

Víte, že máte doma ve své koupelně věci, které vašemu zdraví zrovna neprospívají? A co pleťová voda, zubní pasta, šampon, sprchový gel, tělové mléko, deodorant, parfém, pleťový krém, make-up, oční stíny, rtěnka atd. atd., prostě všechno to, co zejména ženy každý den používají pro svou krásu a pocit svěžesti a kupují v obchodech? Ten seznam je hodně dlouhý a velká část oněch produktů obsahuje škodlivé, dokonce jedovaté látky, jako je formaldehyd, triclosan nebo parabeny. Sice v malých dávkách, ale dlouhodobé používání se může na vašem zdraví odrazit... Není proto čas na změnu? Autorka této krásné knihy plné úžasných receptů a rad k tomuto názoru dospěla také... Představte si koupelnu plnou vůní a produktů, které jste si vyrobili sami z přírodních, volně dostupných zdrojů. Proč nevyužít různých bylinek, květů, medu, rostlinných olejů, bambuckého másla, kávových zrn, mléčných produktů jako je přírodní jogurt atd... Spolu s know-how, které vám autorka receptů nezištně prozrazuje, pomůžete svému tělu i duši.







moje recenze:


Každý z nás používá různé druhy kosmetiky. Ať už jsou to mýdla, šampony, pomády na rty či cokoliv jiného. Na našem trhu je těchto produktů nepřeberné množství, ale zkoušeli jste si někdy některé z těchto výrobků vyrobit doma sami? Pokud ne, tak to určitě vyzkoušejte, protože výroba podle této knihy není vůbec složitá, a u spousty návodů si vystačíte s tím co doma běžně používáte.
Já jsem vyzkoušela peeling s kávou proti celulitidě. Po použití jsem měla pleť krásně jemnou a navíc provoněnou právě tou kávou.
Příprava mi trvala deset minut a mohla jsem jít zkoušet.
V této knize najdete návody na různé soli do koupele, pomády na rty, pleťové vody, balzámy a spoustu další kosmetiky. Vše je přírodní a pokud si vyhrajete s balením, tak budete mít krásné voňavé vánoční dárečky. Pokud nechcete nic vyrábět, tak darujte tuto knihu plnou návodů, rad a krásných fotografií, určitě udělá velkou radost.






můj názor na knihu:


Mám radost, že jsem mohla vyzkoušet podle této knihy domácí kosmetiku. Není to vůbec těžké, a vše krásně voní.
Postupně vše testuji společně se svou dospívající dcerou, a dokonce plánujeme výrobu dárečků pro spolužačky.
Tato kniha je krásně graficky zpracovaná a určitě udělá mnoha převážně ženám radost.





Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství   GRADA
Tuto knihu zakoupíte  ZDE









čtvrtek 1. prosince 2016

Nové knihy:


Přeji všem krásný den :-)
Dnes tu mám pro vás rozbalování balíčku z nakladatelství Grada.
Přišly mi tři knihy a každá je z jiného žánru.


Tak se pojďte podívat co mi to vlastně přišlo.




Tak to jsou ony.




anotace:

Třetí pokračování nejúžasnější humorné knížky všech dob!
Zcela nové vtipné příhody jednoho odvážného otce, který se svou čtyřletou dcerkou Viki prožívá všední situace s nevšedním nadhledem a laskavým humorem, jehož absurdita čtenáře rozveselí tak, že se řehtají a slzí smíchy a nedokážou se od čtení odtrhnout. Rozverné příběhy si získaly tisíce příznivců a ti se shodují v jediném: „Při čtení nejezte ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.“ 











anotace:

Víte, že máte doma ve své koupelně věci, které vašemu zdraví zrovna neprospívají? A co pleťová voda, zubní pasta, šampon, sprchový gel, tělové mléko, deodorant, parfém, pleťový krém, make-up, oční stíny, rtěnka atd. atd., prostě všechno to, co zejména ženy každý den používají pro svou krásu a pocit svěžesti a kupují v obchodech? Ten seznam je hodně dlouhý a velká část oněch produktů obsahuje škodlivé, dokonce jedovaté látky, jako je formaldehyd, triclosan nebo parabeny. Sice v malých dávkách, ale dlouhodobé používání se může na vašem zdraví odrazit... Není proto čas na změnu? Autorka této krásné knihy plné úžasných receptů a rad k tomuto názoru dospěla také... Představte si koupelnu plnou vůní a produktů, které jste si vyrobili sami z přírodních, volně dostupných zdrojů. Proč nevyužít různých bylinek, květů, medu, rostlinných olejů, bambuckého másla, kávových zrn, mléčných produktů jako je přírodní jogurt atd... Spolu s know-how, které vám autorka receptů nezištně p
rozrazuje, pomůžete svému tělu i duši. 




anotace:

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. 
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. 
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? 
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. 
Dopadne ho dříve, než udeří znovu? 



Tak to jsou mé nové knihy. Líbí se vám nějaká? Četli jste je? Napište mi budu ráda.

Marcela :-)