sobota 30. dubna 2016

Nové knihy:


Přeji všem krásnou sobotu. Sluníčko už krásně svítí, tak se s vámi podělím o mé nové knihy, a pak pofrčíme s malým ven, trochu si užít pěkného počasí. Dnes mám balíček z nakladatelství Moba. Obě dvě knihy jsou pokračováním, tak se moc těším jak budou osudy hrdinů pokračovat. Tak jdeme na to :-)





                         Přišly mi tyto dvě krásné knihy :-)





anotace:

Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. Anení to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate. Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil…







anotace:

Pentalogie: Rubínová zář, Perla v mlze, Falešný třpyt, Utajený drahokam, Matné zlato Další románová pentalogie, v níž komplikované rodinné vztahy přinášejí nečekané i tragické zvraty událostí.



Tak to jsou mé nové přírůstky. Už se těším až se začtu.

Přeji všem krásný slunečný víkend.
Marcela :-)


pátek 29. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Všude kolem černý les
Autorka: Ruth Ware
Nakladatelství: Leda
Žánr: Psycho thriller, Krimi
Počet stran: 350








anotace:

Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…NAVŠTÍVÍ SMRT
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti? 



moje recenze:

Leonora je mladá spisovatelka. Její osamělý a uzavřený život jí vyhovuje.
Když jí jednou mezi pracovní e- maily přijde pozvání na rozlučkový víkend před svatbou od bývalé přítelkyně Clare, kterou viděla naposledy před deseti lety, je velice překvapena.
Proč je mezi pozvanými, když si zase tolik nerozuměli, a navíc je mezi nimi dávná rozepře z mládí.
Leonora nad pozváním přemýšlí, zda ho ignorovat, nebo na něj odpovědět. Po dlouhém zvažování se nakonec rozhodne rozlučky zůčastnit, a podle zaslaných informací přijede na místo konání.
Rozlučka se bude odehrávat ve velkém skleněném domě, jen s hrstkou přátel Clare. Po ubytování začíná připravený program, ale i tak se nikdo v domě necítí moc dobře. Ne jen že je vidět z domu ven na blízký les, ale také z venčí je vidět vše co se v domě odehrává. Všichni jsou v domě jako v proskleném divadle, a kdokoliv venku je může pozorovat.
Když se začnou dít podivné události, obyvatelé domu ještě více znejistí. Někteří mají chuť ihned odjet. Trochu všechny uklidní pouze to, že se blíží konec rozlučky, a pak už všichni pojedou domů. Nebo si to alespoň myslí. Poslední noc se vše zvrtne, a najednou je vše úplně jinak, špatně...

Leonora se probudí v nemocnici, a snaží se rozpomenout co se vlastně stalo, a proč je v nemocnici.
Těžká zranění na hlavě ji v tom ale zabrání, nebo alespoň prozatím.
Proč ji hlídá policie? Co se v domě stalo? Jsou ostatní v pořádku? A vzpomene si vůbec na vše co se v noci stalo? A jaké tajemství Leonoru tíží?





můj názor na knihu:

Tato kniha se mi moc líbila. Pomalý rozjezd, a poznávání postav se brzy proměnilo ve velice napínavý děj. Já jsem byla při čtení velice napnutá, a hrozně jsem se těšila na to, až se dozvím kdo to udělal. Musím se přiznat, že jsem to nepoznala :-p To mi ale vůbec nebránilo v tom, abych si knihu pěkně užila. Určitě se u ní nudit nebudete. A dávejte si pozor na to kam, a s kým jedete ;-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  LEDA
Kniha bude v prodeji od 30.4. 2016  ZDE






                                                                          Ruth Ware



Ruth Ware vyrostla v Sussexu na jižním pobřeží Anglie. Po absolvování manchesterské univerzity žila načas v Paříži a posléze se vrátila do Británie. Pracovala jako servírka, knihkupkyně, lektorka angličtiny pro cizince a tisková mluvčí. V současné době žije s manželem a dvěma malými dětmi v Londýně. Připravuje k vydání druhou knihu, jež má s název The Woman in Cabin Ten. Další informace na www.facebook.com/ruthwarewriter.




středa 27. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Demelza- Dáma z chatrče
Autor: Winston Graham
Nakladatelství: Baronet
Žánr: Román, Historie
Počet stran: 504








anotace:

Ross Poldark se vrátil po ukončení války za nezávislost z Ameriky do rodného Cornwallu, ale stále víc se vzdaluje elegantní a distingované společnosti, z níž vzešel. Po otcově smrti a ztrátě milované ženy se ožení s chudou a zavrhovanou dívkou Demelzou, které se ze soucitu ujal a zaměstnal ji ve svém domě jako služebnou. Tento nerovný sňatek však ještě víc zjitří jeho rozpory s lidmi, jež kdysi považoval za své přátele. Mladičká Demelza však musí svádět ještě tvrdší a bolestnější boj než Ross – snaží se přizpůsobit světu svého muže, jehož oddaně miluje, vzdoruje nevraživosti lidí, kteří jejímu soužití s Rossem nepřejí, a snaží se zajistit své místo na slunci nejen pro sebe, ale i pro jejich dítě, jež přichází na svět. Zároveň stojí při svém manželovi v jeho snaze uvést do pořádku rodový majetek, především měděný důl, a zajistit místním lidem jejich práva, což je v oblasti sužované bídou a propastnými společenskými rozdíly přetěžký úkol. Demelza se s nasazením sil mění za pomoci Rossovy sestřenice Verity ze služebné v paní domu, ale zjišťuje, že překročit hranici mezi společenskými třídami není vůbec snadné. Čeká ji ještě mnoho bouřlivých let, která prověří pevnost jejího vztahu s Rossem, a během nichž se budou muset utkat s nepřítelem odhodlaným způsobit jim hrozivé problémy…

Podle této dvanáctidílné ságy o rodu Poldarků natočila britská televize BBC kultovní seriál, který si získal obrovskou popularitu.




moje recenze:

Tento román čtenáře zavede do Cornwallu v letech 1788-1790.

Demelza pochází z velice chudých poměrů, ale měla štěstí, a provdala se za kapitána Rosse Poldarka. Není to rovnocenné manželství, neboť Demelza si neustále uvědomuje svou chudou minulost, a snaží se naučit chování bohatší vrstvy.
Demelza Rosse oddaně miluje, a udělala by pro něho vše na světě. Jejich štěstí je ještě větší, když se jim jedné velice bouřlivé noci narodí dcera. Dají ji jméno Julie.
V Cornwallu, kde Poldarkovi žijí se začíná stále více projevovat chudoba, a to má neblahý dopad i na doly, které Ross a jeho přátelé vlastní. Postupně se doly uzavírají, a nepomáhají žádná opatření, která jejich majitelé podniknou.
Ross Poldark je v Cornwallu váženým občanem. Všichni vědí, že je sice přísný, ale vždy ke všem spravedlivý, a nikdy nikomu neodmítl pomoc. Demelza je také taková, a když vidí, že Rossova sestřenice Verity je jako tělo bez duše, rozhodne se ji pomoci, aby mohla také být šťastná, musí ale vše dělat potají za zády Rosse, což ji velice trápí, ale ví, že on nesouhlasí s tím, aby jakkoliv zasahovala do cizích věcí.
Ross bývá kvůli krizi často mimo domov a snaží se zachránit vše co půjde. Demelza toho využívá a pomáhá Verity s jejím novým životem.
Kromě velké chudoby se krajem šíří i nemoci, které velice těžce zasáhnou Poldarkovu rodinu.
Jak se Demelze daří mezi bohatými? Co na to její rodina? Jaké komplikace a problémy nastanou při krizi v Cornwallu? A s čím vším se musejí zdejší obyvatelé potýkat? Najde Verity své štěstí? A přes co se musí Demelza s Rossem přenést?


ukázka z knihy:

,,V čem jste podle vás udělala chybu? Měla byste mi to prozradit, když už jste tady.''
,,To nemá smysl. Lidem, jako jste vy, nemá cenu něco vysvětlovat.''
Probodl ji rozzuřeným pohledem. ,,Žádám vás, abyste mi to řekla.''
Znovu se na něj zadívala.
,,Šlo mi o Verity. Ross si mě vzal loni. Do té doby jsem o Verity nic nevěděla. A ona sama mi neřekla ani slovo. Vyzvěděla jsem to od Rosse. To o vás. Mám Verity moc ráda. Dala bych cokoliv na světě, jen abych ji viděla šťastnou. Nikdy se s tím nevyrovnala. Není ten typ, který to dokáže. Ross mě varoval, abych se do toho nemíchala. Tvrdil, že je to nebezpečné, a naléhal na mě, abych to nechala být. Jenomže já jsem to nedokázala a chtěla jsem se s vámi sejít. Já - já - domnívala jsem se, že Verity měla pravdu, a ostatní se mýlili. A - a potřebovala jsem se přesvědčit, že měli pravdu oni, než to nechám být.''



můj názor na knihu:

V tomto románu poznáte sílu nezdolné, a oddané lásky, porozumění, pomoci druhým, ale také spoustu bolesti, utrpení, a bezpráví.
Rozhodně to není žádný sladký románek. Dozvíte se, jak hodně těžký život v této krajině lidé měli, ať se snažili sebevíc. Demelza se snažila vždy a všem pomáhat, nebo jim být alespoň na blízku, a možná tato nesmírná obětavost ji vzala to nejcennější co měla.
Kniha se mi četla velice dobře, a všem kteří mají takovéto knihy rádi ji doporučuji :-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji knihkupectví  MARTINUS.CZ
Knihu zakoupíte  ZDE




Winston Graham byl anglický novelista, známý především svými příběhy o kapitánu Poldarkovi a sérii historických fikcí odehrávajících se v Cornwallu.
Winston Mawdsley Graham se toužil stát spisovatelem již od raného mládí. Narodil se v Manchesteru, ale v sedmnácti letech se přestěhoval do Perranporthu v Cornwallu, kde žil až do roku 1925. Roku 1960 pobýval krátce v jižní Francii a nakonec se usadil v Sussexu. Během svého života napsal téměř čtyřicet knih. Jeho knihy se dočkaly překladu do mnoha jazyků a slavná série o Poldarkovi dala vzniknout dvěma televizním seriálům, které byly uvedeny ve čtyřiadvaceti zemích. Podle osmé knihy z této série "Cizince z moře", byl natočen dvouhodinový televizní film. Jeden z Grahamových dřívějších románů "Zapomenutý příběh", bal ztvárněn v pětidílném televizním seriálu, který získal stříbrnou medaili na Newyorském filmovéme festivalu. Šest z jeho knih bylo převedeno na plátno. Nejznámější adaptaci "Marnie" režíroval Alfred Hitchcock. Winston Graham byl členem Královské literární společnosti a v roce 1983 mu byl udělen Řád britského impéria.





úterý 26. dubna 2016

Nové knihy:


Tak mi pošta doručila balíček s recenzní knihou z nakladatelství Leda. Tento thriller vyjde 29.4. tak jsem ráda, že si ho můžu přečíst ještě před vydáním. A o jakou knihu jde?
Pojďte se podívat :-)




                                             Pozná někdo?



Tak to je ona. Dnes večer dočtu rozečtenou knihu, a pak se hned pustím do této. Podle anotace mě hodně láká :-)



anotace:

ROZLUČKU PŘED SVATBOU…
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…NAVŠTÍVÍ SMRT
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti? 


Tak to je můj nový knižní přírůstek.
Přeji všem krásný den, a recenze bude brzy, tak se těšte.

Marcela :-)


pondělí 25. dubna 2016

Knižní tipy:


Přeji vám všem krásné pondělí.
Mám tu pro vás připravené knižní tipy na tento týden. Tak snad si z mé nabídky něco vyberete, co by vás zaujalo :-)





Tady je má dnešní nabídka :-)



anotace:
Schováváme si igelitky, nevíme u kadeřnice kam s kabelkou, ukazujeme na školním srazu omylem vyfocený vlastní zadek, dáváme sluneční brýle do lednice, smažíme na octu místo na oleji, zobeme pilulky, protože ubližujeme růžovým poníkům, a posíláme bývalým láskám esemesky, jejichž obsah se za střízliva bojíme vyslovit i samy před sebou.
Jsme dokonalé ženy. Občas hozené do komedie, někdy do dramatu…
Fejetony píše Kl ára Mandauso vá už téměř deset let. Nejdříve pro magazín Ona Dnes, později na svém blogu na serveru iDNES.cz, za který dostala v roce 2010 ocenění Blogerka roku. Jak autorka říká, jsou pro usmání.
Je nás málo dokonalých, říká moje teta a já tuhle větu miluju. Mluví sprostě, kouří jako spojené koksovny a je učitelka. Když byly její děti malé, psala mé mamince dopisy s větami „už jsou zase nemocný, počítám, že brzo umřou“.




anotace:
Ema žije v luxusní vile, rozmazlovaná blahobytem, láskou a volností, o níž se jiné ženě ani nesní. Nic pro ni není nemožné ani nedostupné. Manžel by jí snesl i modré z nebe a synek Erik ji denně obdařuje roztomilým dětským úsměvem. Ale Emě to nestačí. Stále má pocit, že jí něco uniká, a bezhlavě se vrhá do vášnivého dobrodružství…















anotace:
Děj knihy, která je kombinací thrilleru a cestopisu, se odehrává v Malajsii, Střední Asii, Singapuru, Gruzii a na Floridě. Tam všude zavede hlavního hrdinu hledání ztraceného vnuka zbohatlické rodiny Brownů. Zdánlivě tuctové vyšetřování se změní v boj o vlastní život, když se z lovce stane kořist. Mladý Brown není prvním zmizelým, stejně záhadně zmizel i jeho otec a v šedesátých letech minulého století v malajské džungli i děda. Jak a proč impériu Brownů pravidelně mizí mužští následníci trůnu? Jde o drogy? Ve hře je něco podstatně důležitějšího. Něco, co se osobně dotýká každého z nás... 










anotace:
Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne.
Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost.
Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. K tomu, aby je Celaena porazila, musí najít sílu jak k boji s vlastními vnitřními démony, tak také sílu k boji se zlem, které bude brzy vypuštěno. 











anotace:
Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní… 

Při pohledu do zšeřelých lesů Adirondackých hor by Sandy Tremontovou nenapadlo, že se právě dnes její život navždy změní. Z podzimního nebe obtěžkaného sněhem se vytrácejí poslední sluneční paprsky a stejně neklidná nálada panuje i v rodině Tremontových.
V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým: Harlan představuje hrubou sílu, Nick mozek a vůli. Jak se blíží k osaměle stojícímu domu, Nick instinktivně ví, že zde najde to, co hledá – než navždy zmizí v divočině na severu.Když rozrazí dveře domu Tremontových, přináší s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za                                     záchranu rodiny, kterou miluje, i když ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.





anotace:
Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?






anotace:
Emma Thomasová se skrývá. Před vším a před všemi… ale nejvíc před sama sebou. Utekla ze svého života, z Weslynu, od Sary, od Evana. Žije vlastní verzi univerzitního života - neustále se učí a baví se pouze se svými čtyřmi spolubydlícími, ven téměř nevychází.
Ale přijde Nový rok a s ním i nové zážitky. Emma velmi brzy zjistí, že se navždy skrývat nemůže. Její minulost ji vždy dožene a její tajemství pomalu vyplouvají na povrch. Čekají ji velké změny - noví muži, nové zkušenosti, ale i krutý návrat do Weslynu.
Emma zjistí, že upřímnost může zranit víc než lež a pravda ji může připravit i o lásku.
Závěrečný díl série Dech budete s napětím a zatajeným dechem číst až do poslední strany.







Tak to je má dnešní nabídka knih. Já sama jsem si vybrala, a co vy? Napište mi budu moc ráda :-)
Přeji vám krásný den.

Marcela :-)


sobota 23. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Láska podle Shakespeara
Autorka: Georgina Guthrie
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Romantika, Román pro ženy
Počet stran: 464





      ,,Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...''



anotace:

„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…





moje recenze:

Aubrey Priceová začíná studovat poslední semestr bakalářského studia na torontské univerzitě, kde by již brzy měla ukončit své studium Shakespearových děl. Vzhledem k tomu, že studium je drahé, přivydělává si jako sekretářka v děkanově kanceláři, kam třikrát týdně dochází. Jednoho dne, když přijde do kanceláře, slyší děkana jak se s někým v kanceláři hádá, a podle slov co jsou slyšet se hádá se svým synem. Po chvíli hádka utichá, a z kanceláře se vyřítí mladý, rozčílený muž. Aubrey mu neviděla do obličeje, ale zezadu si ho stihla prohlédnout. Odpoledne, když Aubrey přišla do učebny, kde se právě  začínal konat zkrácený tříměsíční kurz s jejím oblíbeným autorem, byla nadšená, a natěšená. Usadila se na volné místo, a čekala na příchod profesora Browna. Aubrey profesora už znala, neboť u něho absolvovala v minulosti další dva kurzy.
Profesor začal hodinu, když po chvíli cvakly dveře, a do učebny vstoupil mladý muž, kterého Aubrey ihned poznala. Byl to děkanův syn.
Profesor Brown ho představil jako svého asistenta Daniela Granta. V ten moment se Aubrey nedokázala na nic soustředit. Vše co ji v daný okamžik zajímalo byl Daniel, který stál kousek od ní.
Na zdejší univerzitě je velice přísný zákaz lásky mezi studenty a profesory. Jenže Aubrey se i přes tento zákaz do Daniela zamilovala. Po pár dnech zjistí, že ani ona jemu není lhostejná, jenže zákaz je zákaz. K čemu by ale byly zákazy, kdyby se občas neporušily.
A tak začíná na zdejší univerzitě zakázaná láska. Dokáže Aubrey svůj vztah s Danielem utajit přede všemi? Co vše se za celou dobu, než dokončí semestr odehraje? Jakou roli zde budou hrát přátelé? A je tu snad ještě někdo, kdo Aubrey miluje? Jaké tajemství musí Daniel Aubrey zdělit? A bude ho i po tomto odhalení minulosti ještě chtít?





můj názor na knihu:

U této knihy jsem se velice bavila, a Aubrey, a Daniela jsem si velice zamilovala.
Skrývané tajemství jejich vášeň ještě zesilovalo, a to jiskření, které mezi nimi vznikalo bylo cítit z každé stránky. Možná trochu nereálná láska, ale kdo by si ji nepřál prožít.
Milovala jsem styl komunikace mezi Aubrey a Danielem. U čtení jsem se často smála, ale ukápla mi i slza. Za mě je to krásný romantický příběh, ve kterém najdete i hodně úryvků z děl Williama Shakespeara. Po dočtení knihy jsem měla velkou chuť začít číst ji hned znovu :-)
Musím také ocenit nádhernou obálku knihy. Moc se těším, až vyjdou další díly, které si určitě také přečtu.



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Tuto knihu zakoupíte  ZDE




Georgina Guthrie  se otevřeně prohlašuje za objímače knih už tak dlouho, kam až její paměť sahá. Je vášnivou čtenářkou a notorickou pisatelkou deníků a je unešená z toho, že mohla nakouknout do velkého světa knih. Georgina žije v Torontu v Kanadě, ale pořád se považuje za Britku skrz naskrz a často ji můžeme najít, jak prochází uličkami svých oblíbených britských obchodů.
Je absolventkou Torontské univerzity, kde studovala anglickou literaruru. Georgina ráda vyplňuje svůj čas čtením a psaním, ale stejně tak si ráda užije i dobrý film s manželem, kolotoč v kuchyni se svou dcerou nebo odpočinek s přáteli a rodinou, ten vesměs vždy ve společnosti sklenky červeného vína v jedné ruce a cibulových kroužků v druhé.






úterý 19. dubna 2016

Recenze:


Název knihy: Dítě školkou povinné- Jak čůrají nevěsty
Autor: M. M. Cabicar
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor
Počet stran: 184










anotace:

Další nálož úsměvných a hlavně vtipných příhod s nyní již čtyřletou Viki. S touto knížkou se budete chlámat, řehtat a slzet smíchy. A nepůjde to zastavit. Je dokonce možné, že po přečtení několika kapitol se budete celý den přiblble usmívat a nevěřícně kroutit hlavou...




moje recenze:

Dítě školkou povinné- Jak čůrají nevěsty, je volným pokračováním úsměvných a vtipných příhod nejen již čtyřleté Viki, ale i jejich rodičů.
Povídky pana Cabicara sleduji pravidelně na jeho facebookových stránkách, ale přečíst si je znovu je vážně moc zábavné. Kdo nemá děti, nedokáže si dost dobře představit jak vtipné okamžiky s nimi může zažívat, i když pro rodiče Viki jsou to někdy spíše chvíle, kdy by raději nevycházeli ven.
Když například učíte malé dítě kolik je různých pozdravů, tak by vás nenapadlo, že je všechny použije během jedné procházky. Navíc je použije tak , jak se jí zrovna líbí. Takže když potká v parku dědulu o holi, co sotva dýchá a řekne mu: ,,Ať tě provází síla!¨ Nebo když na zastávce tramvaje pozdraví skupinku handicapovaných dětí: ,,Čágo belo, šílenci!¨ Prostě se neudržíte a musíte se smát.
Mě ani tentokrát Viki nezklamala, opět jsem se dokonale bavila, stejně tak jako když jsem četla první díl této knížky. V této knížce si každý najde ty své povídky, které pro něho budou ty opravdu nej. Já za sebe vyberu třeba již zmíněnou Zdravení a pozdravy, Úplně tuhoučká, Jak čůrají nevěsty, Čekárna ORL: roznašečka letáků, Koupání v dešti, nebo ,,Hádej mami, co mám v juce!¨
Všechny povídky jsou pěkné a vtipné, a po jejich přečtení budete mít ještě dlouho úsměv na tváři.



ukázka z knihy:




můj názor na knihu:

Jsem milovnicí humoru, a tak je jasné, že se mi knížka líbila. Obdivuji rodiče za obrovskou statečnost, když musí čelit všemu co si na ně Viki připraví, ale zase na druhou stranu mají velice šťastný život, protože co může být lepšího než zdravé a veselé dítě :-) S čtyřletou Viki je opravdu sranda za každé situace, a poradí si se vším. Každý den se těším na nové historky, které pan Cabicar na svých stránkách sdílí svým fanouškům. Pokud tedy potřebujete zlepšit náladu, nebo si jen tak přečíst něco veselého, sáhněte po této knížce. Jen pozor, upozornění na knize je pravdivé :-D


,,Při čtení nejezte ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.''




Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA, COSMOPOLIS
Knihu zakoupíte  ZDE






M. M. Cabicar

 Narodil se v Praze. Pravděpodobně se narodil. Podle některých pramenů vyšel jako příloha nedělních novin. V úterý.
O jeho dětství se toho mnoho neví, kromě toho, že jako dítě byl mnohem menší, než teď a v jedenácti letech mu jednou bylo skoro dvanáct.
Psát začal někdy na základní škole, asi v první třídě a podle dostupných zdrojů to byly zpočátku hlavně velká písmena. Postupně se zlepšoval, až začal psát i G nebo F.





pondělí 18. dubna 2016

Nové knihy:


Máme tu pondělí, a s ním začátek nového týdne. Klidně bych brala znovu víkend, ale o víkendu nechodí pošta, a tudíž by mi nemohl přijít tento balíček :-D V balíčku je kniha k recenzi z nakladatelství Domino. Jste zvědaví o jakou knihu jde? Pojďte se podívat.



                                             Kdo už tuší?


Je to tato kniha :-) Velice mě zaujala, už když jsem ji dávala do knižního tipu. Tak se těším až se do ní budu moci začíst.



anotace:

Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.
Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.
Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít. 



Tak to je moje dnešní knižní radost :-)
Četli jste knihu, nebo ji máte v plánu? Napište mi :-)

Marcela :-)