neděle 31. ledna 2016

Recenze:


Název knihy: Polámané panenky
Autor: James Carol
Nakladatelství: BB/art
Žánr: Detektivka
Počet stran: 312








anotace:

Vyšetřovatel má vraždění v genech…
My dva jsme stejní… Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je jeho otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha s patnácti mrtvými ženami na kontě. Winter se zoufale snaží dokázat sobě i okolí, že zákony genetiky někdy neplatí. Jako osvědčený policejní profilista je nyní pozván do Anglie, kde Scotland Yard hledá zákeřného vraha. I ten je jiný. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Najde Winter maniakálního šílence a překoná osudovou předurčenost?





moje recenze:

Jaké to je, když Jefferson Winter sleduje popravu svého otce, který je odsouzený k trestu smrti za vraždy patnácti žen. Ještě než ho injekce usmrtí, pošle nenápadný vzkaz Jeffovi. My dva jsme stejní...
Jeff pracuje u policie a právě spolupracuje na případu ženy, která přežila kruté týrání a provedenou lobotomii.
Vše nasvědčuje tomu, že je na scéně nový sériový maniak, kterému nejde o usmrcení, ale vyžívá se v brutálním týrání, a vybírá si pouze ženy. Tyto ženy trpí velkou bolestí po několik měsíců, až po této době jim vždy provede lobotomii, po které je žena sice živá, ale v takovém stavu, že vypadá jako polámaná panenka bez duše.
Dokáže se Jeff vyrovnat s tím, že on sám má v genech vraždění, a přitom musí všem dokázat, že on není jako jeho otec? Kdo a proč tak ubližuje ženám? Je to na něčí příkazy, nebo trýznitel dělá vše jen podle sebe? A podaří se ho zastavit?



můj názor na knihu:

Tato kniha byla velice pěkná a napínavá. Po celou dobu čtení jsem byla ve střehu, a čekala co se zase stane. Zajímavé jsou pasáže, kdy se jakoby převtělíte a vidíte a cítíte vše tak, jako vrah, psychopat, který žije v úplně jiném světě. Násilí které na ženách prováděl bylo jak fyzické, tak psychické. Opravdu hodně trpěly...
U knihy se nudit rozhodně nebudete.




James Carol se narodil a dětství prožil ve Skotsku. V 80. letech se přestěhoval do Anglie, kde žije dodnes. Než začal psát, živil se jako kytarista, zvukař, učitel hry na kytaru, novinář a instruktor jezdectví.
Postava Jeffersona Wintera se zrodila z Carolovy touhy vytvořit knižní sérii, která by mu poskytla maximum svobody. Autor dospěl k poznání, že čím zaujatější je při psaní knihy, tím větší zájem čtenářů výsledek vzbudí.
Carol píše své romány sice jako sérii, ale každý lze brát jako samostatnou knihu zasazenou do jiného prostředí a s jinými postavami. Takový přístup skýtá tu výhodu, že knihy není nutné číst v chronologickém pořadí.
Po Polámaných panenkách, prvním thrilleru s Jeffersonem Winterem, následovala Presumpce viny, první z řady elektronických knih mapujících Winterovo působení u FBI. Druhý thriller s Winterem nazvaný Watch Me vyšel loni na podzim.
James Carol bydlí v Hertfordshireu s manželkou a dvěma dětmi. Pokud nepíše, věnuje se výcviku koní a jezdců. Ve chvílích volna tento výtečný kytarista skládá a nahrává hudbu.




moje hodnocení: 5/5














sobota 30. ledna 2016

Recenze:


Název knihy omalovánek: Ptačí svět
Autor: Anastasia Catris
Nakladatelství: Grada
Žánr: Životní styl, Hobby
Počet stran: 64



anotace:

Nadechněte se, vnímejte nádechy a výdechy. Vyberte si pastelku a začněte stránku postupně vybarvovat. Nechte tento okamžik být takový, jaký je. Naučte se soustředit a užívat si jednoduché věci, jako je vybarvování, což vás může přivést ke štěstí, které si všichni zasloužíme. Zbavte se stresu vybarvováním roztomilých ptáčků. Vice než 50 nádherně propracovaných a podrobných perokreseb různých ptáků čeká, až je probudíte k životu. Při vybarvování úžasných obrázků se zbavíte stresu, pocítíte klid a objevíte svou kreativní stránku. 



moje recenze:

Dostaly se ke mě tyto krásné omalovánky pro dospělé. Určitě jsou pro všechny, kteří rádi tráví čas s pastelkami. Je zde spousta krásných obrázků, vybere si opravdu každý. Když jsem já pro vás vybarvovala obrázky na ukázku, navodilo to ve mě atmosféru jara. Je těžké vybrat ty nejhezčí obrázky, protože opravdu všechny v této knížce jsou moc pěkné. Fantazii se meze nekladou, a tak si obrázky vybarvíte dle své momentální nálady. Omalovánky mají příjemný rozměr, takže jsou vhodné i k cestování. Ode mě dostávají plný počet, jsem opravdu nadšená.






Za poskytnutí knihy omalovánek k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu omalovánek zakoupíte  ZDE







Anastasia Catris

Spisovatelka a ilustrátorka z Walesu ve VB. Propaguje horror, paranormal a Young Adult.







moje hodnocení: 5/5













Nové knihy:


Tak mi přišel balíček. Jsou v něm knihy z Buxu. Ale asi bych si měla objednat i novou knihovnu :-D :-D 







        Tak toto je můj výběr, už se těším na jejich společnost :-)




anotace:

Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle, ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí. A – stejně jako v Boxu 21, předchozím thrilleru autorské dvojice Roslund & Hellström – i sžíravá, zoufalá touha po pomstě. 





anotace:

Emma dostala šancu žiť a podarilo sa jej dostať sa z pekla, ktoré dennodenne zažívala so svojou tetou. Pomaly sa spamätáva zo strašnej traumy a skúša žiť bez strachu. Každú noc ju však prenasledujú strašidelné sny.

Po čase strávenom v Sarinom dome sa rozhodne presťahovať sa k svojej matke. Emmina dobrota a viera v ľudí jej dlho bráni uvedomiť si pravdu o svojich blízkych. To, že ani život s vlastnou matkou Emme nedodá pocit šťastia a pokoja, po ktorom celý život túži, ju trápi a ponára sa čoraz hlbšie do ponurých zákutí svojej duše. O jej tajomstve už vie celý Weslyn, navyše s matkou po boku ju čakajú ďalšie nepríjemné situácie. Modriny síce zmizli, ale jazvy sa nezahoja. 

Budú Evan a Sara stačiť na to, aby si Emma uvedomila, že aj ona si zaslúži ozajstný život? Čo všetko si ešte bude musieť vytrpieť, kým bude naozaj šťastná? A podarí sa jej vôbec niekedy spať pokojne, bez nočných môr?



anotace:

Každý rok se miliony svobodných žen na celém světě nastěhují do nového bytu, ale jen málokterou napadne, že ani vlastní domov nemusí být ostrovem bezpečí.

Mladá lékařka Juliet Devereauová, jejíž manželství se nečekaně ocitá v troskách, zoufale hledá přijatelné místo k bydlení v Brooklynu. Potřebuje získat zpět ztracenou životní rovnováhu a začít nový život. Nemůže uvěřit svému štěstí, když konečně najde krásný a prostorný byt s výhledem na Brooklynský most. Vše se zdá být naprosto ideální… až příliš ideální…. 

V průběhu několika týdnů ji záhadné události vedou k podezření, že v bytě není sama, a nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje. Podivné zvuky, které ji v noci probouzí, silueta muže, stojící v jejím pokoji… Její obavy však nejsou dílem zjitřené fantazie, ohrožení je až příliš reálné a o to hrozivější. Juliet je proti své vůli zavlečena do děsivé hry na kočku a myš a neexistuje žádná jistota, zda z ní vyjde živá…



anotace:

Zpívej píseň penízků, kapsu plnou žita... O peníze jde především! Kapsa plná žita je už jenom doplňkem, aby se naivní dětská říkanka stala skutečností... Ta je však dětským hrám a říkadlům velice vzdálena, protože vražda je skutečná - dokonalá, promyšlená, zákeřná. Jde o pomstu za ztrátu jiného života? O vyšetření dávného sporu mezi dvěma bratry? O majetek či věno? Když zemřel bohatý pan Fortescue, byli v podezření všichni: služebnictvo, zaměstnanci kanceláře i jeho nejbližší - dospělé děti z prvního manželství a jejich partneři, druhá žena i její milenec. Ale okruh se zužuje, neboť dochází k dalším vraždám... Slečna Marplová má ovšem nespočet životních zkušeností a poznala už mnoho lidí, kteří se podobají právě těmto podezřelým, takže i tentokrát pomůže policii v čele s inspektorem Neelem odhalit pravdu.



středa 27. ledna 2016

Nové knihy:


Právě mi přišel balíček s dlouho očekávanou knihou. Recenze jsou na ni velice dobré, tak se na ni těším.





Tak to je ona. Kniha Izolovaný na kterou se těším hodně dlouho, a přišla i s krásnými záložkami a ukázkou z knihy Čmeláci (četla jsem a je super)  ;-)



anotace:

Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…




Nové knihy- omalovánky


Tento balíček mi udělal velkou radost. Omalovánky pro dospělé jsou super, mám jich již několik a baví mě stále více. Tyto jsou z nakladatelství Grada.




                       Omalovánky vypadají parádně ;-)




1)


2)


3)


                    Tak připravím pastelky a jdu na to :-D


čtvrtek 21. ledna 2016

Recenze:



Název knihy: Řez
Autor: Vicki Pettersson
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Detektivka
Počet stran: 280









anotace:

Horké léto v Mohavské poušti. Kristine Rushová a její snoubenec Daniel jsou na cestě z Las Vegas do Lake Arrowhead v Kalifornii, kam mají dojet, aby společně s rodinou oslavili 4. červenec.
Zničehonic je však Daniel unesen z liduprázdného odpočívadla a Kristine se musí rozhodnout: vrátit se domů bez úhony a s myšlenkou, že už nikdy neuvidí svého snoubence, nebo vyrazit na cestu do spalující pouště a pokusit se Daniela najít.
Když se rozhodne svého snoubence začít hledat, ještě netuší, že její kroky povede vrah. Kristine však nemá na výběr.
Musí podniknout epickou cestu přes křiklavé záblesky silničních kasin, opuštěné dálniční zastávky a přežít hrůzy, které si nikdy předtím nedovedla ani představit… The New York Times bestseller jara 2015!



moje recenze:

Kristine a Daniel jsou snoubenci, a mladí lékaři jedné nemocnice v Las Vegas. Rozhodli se, že zajedou za Danielovou matkou do Lake Arrowhead v Kalifornii, aby s ní oslavili 4. červenec.
Kristine je ten den ještě v práci, a tak ji Daniel vyzvedne před nemocnicí. Jedou, a po cestě si povídají. Kristine se polije kávou, a tak zastaví na nedalekém odpočívadle, aby se tam mohla převléknout. Kristine se bojí tmy, a tak se na opuštěných a tmavých záchodcích necítí vůbec dobře. Musí se rychle převléknout a pryč. Jenže během té chvíle je Daniel pryč. Někdo ho unesl. Na odpočívadle je jen jeho auto a mobilní telefon. Kristine má strach. Z přemýšlení ji vytrhne zazvonění mobilu, ihned hovor přijme, a zjistí, že pokud chce svého snoubence vidět živého, musí plnit příkazy které dostane. Pokud něco nesplní, tak Daniel vždy přijde o nějakou část těla. Na celou akci má jen dvacet čtyři hodin. Vydává se tedy na pevní z několika zastávek, kde má obdržet mapu. Instrukce k daným úkolům nejsou zrovna jednoduché, a tak hned na první zastávce zjišťuje, že únosce svou výhrůžku myslí vážně. Po malém zaváhání při plnění podmínky získává mapu, ale také malý bílý balíček. Když balíček rozbalí, nejprve nepozná co to je, ale po chvíli ji dojde, že se dívá na Danielovo uříznuté obočí... Ví že nesmí zavolat policii, jinak už Daniela nikdy neuvidí, ale tolik touží po něčí pomoci. Ovšem kdyby věděla, jak lidé se kterými se nějakým způsobem dostane do kontaktu dopadnou,nikdy by se k nim ani nepřiblížila.
Kristine nemá na výběr, a tak se s mapou a mobilem vydává na další zastávky.
Jaké hrůzy ji během cesty potkají, si nikdo neumí ani představit. Musí ale sebrat všechnu sílu a odvahu, a udělat vše pro záchranu Daniela.
Co vše se ji v Mohavské poušti stane? Jaké hrůzy uvidí a bude je muset překonat? Zachrání Daniela?



můj názor na knihu:

Kniha je napínavá již od samého začátku, ale to neznamená, že později už se nebude nic dít. Naopak čím více jsem se blížila ke konci, tak akce přibývalo, a já se od knihy nemohla odtrhnout.
Co Kristine zažila během záchrany svého snoubence Daniela bych zažít nechtěla, a jí to zůstane ve vzpomínkách celý život.
Na tuto knihu mohu říci jen ,,WOW'' Jsem z ní nadšená, a proto dávám plný počet hvězdiček, ale tentokrát bych klidně dala i více.



Za poskytnutí této úžasné knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE





  Vicki Pettersson

Je autorkou amerického bestselleru letošního jara Swerve (česky nyní pod názvem Řez), který se drží na předních místech v žebříčcích New York Times a USA Today. Je autorkou populární městské fantasy Signs of Zodiac a také temné fantasy série Celestial Blues. Žije střídavě v Las Vegas a v Dallasu.











moje hodnocení: 5/5












úterý 19. ledna 2016

Nové knihy:



Udělala jsem si malou radost. Doplňuji mou sbírku, tak další dvě už mám doma. A jedna kniha je jen tak, že mě zaujala, tak snad bude pěkná. Pojďte se podívat o jaké knihy jde :-)








                                                                    Tak to jsou ony :-)







anotace:

Mohlo by se zdát, že Agnes má svůj život pevně pod kontrolou. Rozkročena jednou nohou ve Stockholmu a druhou v poklidné rodném městečku, za zády s rodinou, která je vždy připravena ji podpořit, milujícím přítelem, skvělou prací, nejlepší kamarádkou, kterou zná jako své boty. Je tomu ale skutečně tak? Náhle se všechny její jistoty začínají jedna po druhé bortit a zanedlouho nezůstane v životě Agnes kámen na kameni. Když jí kamarád nabídne, aby společně otevřeli novou restauraci, nemá už co ztratit… Sny o vůni citrónů z roku 2004 jsou třetím románem jedné z nejpopulárnějších švédských spisovatelek současnosti, Kasji Ingemarssonové.





anotace:

Spisovatelka detektivek byla najata, aby zorganizovala hru na vraždu. Jak se blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Někdo neviditelný postrkuje figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem označil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt.




anotace:

Vtipně napsaný, laskavý detektivní příběh o hráčích bridže a temné minulosti začíná vraždou, která přináší úlevu. Oběti nám nemusí být líto – protože na každého „něco“ věděla, lidé se jejího vlivu obávali. A tak se nakonec kdosi odhodlal až ke krajnímu řešení… 
Ale jak mohl někdo drze a odvážně zabíjet, obklopen řadou svědků, uprostřed karetní hry, v přítomnosti policejního úředníka, a dokonce samého Hercula Poirota? 
Čtyři podezřelí mají opravdu vážné stíny ve své minulosti. Není proto jednoduché zjistit, kdo vraždil kdysi i nyní. Pátrání policejního úředníka, plukovníka tajné služby a spisovatelky detektivek se rozjíždějí všemi směry. Každý přispěje kouskem odhalení, teorií či podstatným faktem. Nakonec je to ovšem Hercule Poirot, kdo promyšleným postupem donutí vraha znovu ke hře a vyloží na stůl vítězné karty. 



neděle 17. ledna 2016

Recenze:


Název knihy: Někdo to s holkama umí
Autor: Jiří Traxler
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor, Satira
Počet stran: 256







anotace:

Humoristické povídky Jiřího Traxlera prostupuje jediné téma – erotika dospívání – v mnoha podobách, proměnách a situacích. Dozvíme se, co dělají dospělí, když jdou děti spát, že Petřín není ohřívárna, komu patřil Vyšehrad po setmění, co se odehrávalo v křovinách zpustlé Grébovky nebo za jakým účelem se běhalo Stromovkou, zažijeme lásku v páternosteru, milostnou schůzku ve třech, ve čtyřech i v organizované skupině a manželství na zkoušku, vydáme se na rande se dvěma sněhuláky a dostane se nám poučení, jak rozveselit vážnou známost.
Když autor čítával své povídky při svých koncertech, bavili se diváci všeho věku. Zaujme knižní vydání těchto retro příběhů i dnešního čtenáře? Náctiletý se jistě usměje nad bezmeznou naivitou dospělých, čtenář v produktivním věku snad na chvíli zapomene na hromadění produktů a senior možná nostalgicky zalistuje vlastní pamětí.
Motivy příběhů, reálie a zvolená forma vyprávění navozují dojem skutečných zážitků. Autor však s nadhledem sobě vlastním podotýká, že se jedná spíše o zastydlé projevy pubertálního fantazírování, doslova pubesc/i/ence fiction. A jedním dechem za všechny kluky dodává, že titulní věta je nonsens a že s holkama to umět vlastně nelze. Naštěstí to umějí ony s kluky.




moje recenze:

Tato kniha obsahuje dvacet sedm povídek. Ve všech je humorným způsobem popsáno, jak se seznámit s opačným pohlavím. Od prvních zamilovaných psaníček posílaných při vyučování po spolužácích dívce svých snů. Rady zkušenějších kamarádů jsou jistě k nezaplacení, jen ne u všech tyto rady fungují stejně. Ne každý si ví v milostných situacích rady hned na poprvé. Když dívka na schůzce čeká, že ji chlapec obejme, nebo políbí, a chlapci to nedochází, nebo se natolik ostýchá, že to raději neudělá. Chybami se učí každý z nás. Někomu vše vyjde hned na první pokus, jiný to zkouší tak často, dokud to prostě nevyjde. Jiný si píše tajný deníček, jak probíhalo rande, i když zápisky jsou od reality úplně jiné. No co, jednou to tak opravdu bude.
Knihu doprovázejí tématické básničky o citech, ale i všem co provázelo dobu našich počátků s balením dívek. Nepřehlédnutelné jsou i pěkné černobílé obrázky, které knihu ozvláštní.


z povídky:

Dívka pozve spolužáka na rande do Botanické zahrady. Na lístečku mu napíše, že se jedná o milostné rande. Asi aby to pochopil. Navíc mu připíše, že jestli nepřijde, je srab.
Dívka na schůzku přijde včas, ale se silně namalovanou pusou, až působí nepřirozeně. Chvíli se jen tak procházejí, a probírají jak by se měl chlapec chovat k dívce. Chlapec tedy plní všechny požadavky dívky, do chvíle, kdy se chce dívka líbat. On se zdráhá tak dlouho, až dívka musí s pravdou ven, a řekne mu, že jde o sázku s kamarádkou, která je ukrytá v křoví. Pokud ji nepolíbí, tak od kamarádky dostane dvě velké facky, a ještě bude muset zaplatit deset korun. Chlapec chvíli přemýšlí, a nakonec se s dívkou domluví.
Políbí se? Jak dopadne sázka? A jak povídka nakonec dopadne vám neprozradím :-)



můj názor na knihu:

V této knize je napsáno velice hodně prvních pokusů o s blížení se s opačným pohlavím.
Knihu si můžou přečíst všechny věkové kategorie, protože ti mladší se v některých situacích jistě poznají, a ti starší mají naopak možnost zavzpomínat si na své milostné začátky.
Láska je mocná čarodějka, a jednou ji poznáme všichni, ať už jsme začínali jakkoliv :-)



Za poskytnutí této knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE






moje hodnocení: 4/5












čtvrtek 14. ledna 2016

Recenze:


Název knihy: Někdo se dívá
Autor: Ulrike Rylance
Nakladatelství: Fragment
Žánr: Detektivka
Počet stran: 164





anotace:

Některé dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život...
Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?



moje recenze:

Nina je v Lipsku na prázdninové praxi v jedné advokátní kanceláři. Prozatím bydlí u své tety Franzisky, ale ta má malá dvojčata, a tak tam není moc klidu, navíc často funguje jako chůva.
Proto se rozhodne pronajmout si pokoj, aby měla volný čas a soukromí. Při hledání nejprve nemá štěstí, buď je pro ni pokoj příliš drahý, nebo spolubydlící chtějí k sobě chlapce. Když už to vypadá, že bude muset zůstat u své tety, narazí na inzerát, kde se pronajímá levně pokoj ve velké vile. Jde se tam podívat, a z velkého pokoje je nadšená, i když má celkově z vily zvláštní pocit, tak se do pokoje brzy nastěhuje. Spolubydlící jsou zvláštní podivíni, ale třeba se časem s někým spřátelí. Po pár dnech se Nině stane něco zvláštního, i když neopustila pokoj, objevila se ji na polštáři květina. Velice ji to překvapí, jak se tam dostala? Takovýchto překvapení přibývá. Jednou je to luxusní čokoláda, jindy zase záhadné verše. Nině to nahání hrůzu, sleduje ji snad někdo? Když po jednom večírku, nalezne za dveřmi mrtvou spolubydlící, začne se ji v hlavě motat spousta otázek.
Kdo to udělal? Nebo to snad byla náhoda? Může za to někdo z jejích spolubydlících? A neocitne se v nebezpečí i samotná Nina?




můj názor na knihu:

Malá, tenká knížečka se četla velice dobře. Je to taková oddechová detektivka na jeden večer.
Rozhodně souhlasím s označením, že kniha je pro čtenáře od patnácti let. Neobsahuje brutální činy.



        
                                                                    Ulrike Rylance



moje hodnocení: 3/5