čtvrtek 31. prosince 2015

Recenze:


Název knihy: Kárová dáma
Autor: Šárka Zmatlíková
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 256









anotace:

Miluje rychlá kola, má rada tequilu a nedokáže se zamilovat. Žije svojí prací, relaxuje při běhu či příležitostném sexu. Dvě slova. Nezávislá právnička. Potom ale přijde ON. Muž, kterého by bylo škoda nechat odejít, a tak Klára chtě nechtě okusí i rodinný život. A světe, div se, je víc než spokojená. Nic ale netrvá věcně. Osud karty zamíchá a do hry vstoupí nevítaný host i nehoda. Nebo náhoda? Klára se probere v nemocnici a nemůže si vzpomenout, co se předešlého dne odehrálo. Paměť se vrací, zatímco pohádka manželství je pomalu pryč. Klára je připravená udělat cokoliv, aby vrátila svůj život do starých kolejí. To ale není vůbec jednoduché, a tak začíná riskovat. Zvládne rozházené karty svého života znovu správně poskládat?





moje recenze:

Klára je mldá právnička. Miluje svůj život, a volnost. Nepatří mezi ženy, které se hrnou do manželství, a rodinného života s dětmi. Děti má její sestra Veronika, a občasné hlídání Kláře úplně stačí. Klára je ráda sama, miluje běhání, rychlá auta, a stačí ji náhodný sex... Tedy zatím.
Když ji přijde pozvánka na sraz vysoké školy, přemýšlí jestli má, nebo nemá jít. Nakonec přeci jen jde, nejprve nevidí nikoho známého, a říká si, že odejde, ale najednou ji někdo zaklepe na rameno. Byl to Michal, spolužák, který se Kláře líbil celou vysokou. Dají se spolu do hovoru, a zjistí že si mají hodně co říct. Klára se s Michalem ještě párkrát sejde, a když se dozví, že Michal musí odjet pracovně do Londýna, pomyslí si, že to bylo pěkné, ale stačí to. Po pár dnech bez Michala zjišťuje, že ji schází. A schází ji čím dál víc, proto využije nabídky, a letí do Londýna za Michalem. Tam zjišťuje, že je opravdu zamilovaná. Takže nakonec i Klára se vdá, a společně s Michalem založí rodinu. Po nelehkém těhotenství, se jim narodí syn. Dokonalé rodinné štěstí pocítí malou trhlinu až tehdy, když se v jejich životech objevuje Michalův dávný přítel Yannis. Najednou Michal nemá na rodinu čas, a je stále jen s ním. Asi si toho mají hodně říci, ale Klára má divný pocit, jestli v tom není i něco jiného. Když je Yannis pozve na hory tak nechce jet, pak ale jede a říká si, že třeba Yannise lépe pozná. Ten chce vyzkoušet Klářino nové auto, jedou tedy spolu, Yannis za volantem. A najednou...
Klára se probudí v nemocnici. Nic si nepamatuje, tedy zatím. Co se stalo? Proč tu leží? Co je s Yannisem? Pomyslné karty ji zamíchají životem tak, že má strach, ale Klára za svou rodinu umí bojovat. Časem se vysvětlí i velká záhada jménem Yannis, a Klára si snad může oddychnout...
Potká ji ještě nějaké štěstí navíc? To už vám neprozradím, to si musíte přečíst sami :-)


můj názor na knihu:

Každý jednou zjistí, že nechce být sám, a pokud najde k sobě toho pravého, je schopen pro to udělat úplně vše. Stejně tak bojovala Klára za svou lásku k Michalovi.
Kniha se mi četla pěkně, je to taková oddechovka.
Oceňuji i pěkné obrázky, které knihu provází, a zároveň ji oživí.


Za poskytnutí knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE







                                      Šárka Zmatlíková




moje hodnocení: 3/5
















Nové knihy:


Tak mi přišel poslední balíček tohoto roku. Mám z něho velkou radost, není to sice klasická kniha, ale svým způsobem to kniha je :-D


                                  Je z nakladatelství Grada


                                                    Kuk...


               Ano je to kniha Antistresových omalovánek ;-)


anotace:

Ve Francii, v Anglii, v USA vycházejí celé série knih s předtištěnými obrázky, které přímo lákají k vybarvení. Nejsou ale určené dětem! Složité obrazce s květinami, zvířaty, keltským dekorem nebo mandalami jsou omalovánky pro dospělé. Při vybarvování podle přesně daných linií mozek nejen relaxuje, ale zároveň se může soustředit na jinou činnost (porady, videokonference, brainstormingy, přednášky). Při vybarvování se také zapojují centra mozku určená pro kreativní vyjádření a vyvažují tak logické myšlení a organizační procesy. A pocit klidu a štěstí z hotového obrázku vás na chvíli vrátí do dětství. Navíc k vybarvování nepotřebujete žádnou drahou elektroniku, jen sadu pastelek. 



Tak šup pastelky do ruky, a jde se malovat ;-)




středa 30. prosince 2015

Nové knihy:


Tak asi jako spousta z vás, i já využila třiceti procentní slevy u Dobrovského. Koupila jsem vše, co jsem chtěla, takže jsem spokojená :-)






Tyto omalovánky jsem koupila pro svoji super kamarádku ;-)



Tyto jsou pro dceru k narozeninám :-)



Vzala jsem ji rovnou i pastelky.


Mají krásné barvy.



No a pro sebe jsem vzala tuto knihu :-)



anotace:

Vyšetřovatel má vraždění v genech…
My dva jsme stejní… Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je jeho otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha s patnácti mrtvými ženami na kontě. Winter se zoufale snaží dokázat sobě i okolí, že zákony genetiky někdy neplatí. Jako osvědčený policejní profilista je nyní pozván do Anglie, kde Scotland Yard hledá zákeřného vraha. I ten je jiný. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Najde Winter maniakálního šílence a překoná osudovou předurčenost?




Já jsem s nákupem spokojená, udělala jsem radost, a to mě těší nejvíce :-)


pondělí 28. prosince 2015

Knižní výzva:



Ahoj všichni, tak i já jsem se rozhodla přidat ke Knižní výzvě :-)





Jelikož nevím, jaký bude pro mě nastávající rok, rozhodla jsem se pro přečtení 50 knih za rok 2016. Když jich bude víc určitě to vadit nebude :-D
Tak co? Přidáte se také? Určitě máte spoustu knih, které jste nestihly přečíst, nebo by jste naopak chtěli přečíst. Je jedno jestli jsou vaše vlastní, nebo někde půjčené. Hlavní je, že vás čtení bude těšit stejně jako mě :-)






1) Anděl smrti
2) Moudré z nebe
3) Druhá dcera
4) Někdo se dívá
5) Někdo to s holkama umí
6) Řez
7) Polámané panenky
8) Izolovaný
9) Pláč v poušti
10) Sny o vůni citronů
11) Rozbití andělé
12) Bylo nás pět
13) Černý tulipán
14) Žena v černém- Anděl smrti
15) Hledám přítelkyni pro konec světa
16) Plavba smrti
17) Odvrácená tvář lásky
18) Lauro, ty jsi ale číslo
19) Falešný třpyt
20) U nás na Slovácku
21) Můj psí život
22) Pozoruhodná dobrodružství slečny Alethey Darcyové
23) Poslední rituál
24) Ohnivý anděl
25) Popravčí
26) Láska v Paříži
27) Bezpáteřní
28) Dvojitý kříž
29) Létala jsem za sluncem
30) Dubnová čarodějka
31) Dítě školkou povinné- Jak čůrají nevěsty
32) Láska podle Shakespeara
33) Demelza- Dáma z chatrče
34) Všude kolem černý les
35) Dívka, která si říkala Tuesday
36) Manželský sex
37) Panství Darinkham Hall- Rozhodnutí
38) Oběšení psi
39) Utajený drahokam
40) Podsvětí- Artefakt
41) Připravena zemřít
42) Dívka s jahodami
43) Lovci lebek
44) Běsnící světlo
45) Nejmenuji se Miriam
46) Alternativní léčebné metody od A do Z
47) Když padne noc
48) Kavkazan
49) Společnice
50) Koho miluješ
51) Balíme dárky- Balíčky, krabičky, taštičky....
52) V srdci je spousta místa
53) Lež
54) Baronka Blixenová
55) Sedmilhářky
Šampaňské a heřmánkový čaj
57) Matné zlato
58) Dohoda s láskou
59) Hodinová manželka Eva
60) Dost bylo kokotů
61) Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou
62) Kouzelný náramek
63) Slib
64) Fotoateliér- ...když holky táhnou za jeden provaz
65) Slunečnice
66) Polednice
67) Láska podle Shakespeara
68) Panství Daringham Hall- Návrat
69) V mlze


sobota 26. prosince 2015

Recenze:



Název knihy: Dítě školkou povinné
Autor: M.M. Cabicar
Nakladatelství: Grada, Cosmopolis
Žánr: Humor
Počet stran: 184




                            Humorné příhody očima odvážného otce.


anotace:

Jedinečné, často neuvěřitelné, ale i běžné příhody, které prožívají všichni dospělí, jejichž dítě začalo chodit do školky. Rozpustilé příběhy třéleté Viky jsou podané autorem, který má dar vidět humor všedních situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až vám dají pocit, že v tom nejste sami!




UPOZORNĚNÍ

,, Při čtení nejezte, ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.''


moje recenze:

Každý, kdo má, nebo měl malé děti, asi ví kolik humorných chvilek si s nimi užil. Vtipné hlášky, které se dokáží zrodit v jejich maličkých hlavičkách si často zaznamenáváme, a později se jimi bavíme znovu, a znovu dokola.
Zde se pro zaznamenávání rozhodl sám otec tříleté dcerky. Spousta příhod je z mateřské školky, kam malá Viki právě začala chodit, ale ne jen odtud. Viki své rodiče i okolí dokáže bavit úplně všude. Je jedno jestli je na dětském hřišti, v obchodě, v nemocnici, nebo jen na procházce s rodiči.
Viki je malá rozpustilá holčička, která má navíc to štěstí, že její tatínek se společně s ní vyžívá ve vymýšlení různých blbinek, jen má potom obavy z toho, že kdykoliv Viki začne na veřejnosti řádit, vždy za to všechno může právě on.

můj názor na knihu:

Nejprve jsem se trochu bála, protože ne všichni se umíme smát tomu samému, ale již při čtení první stránky mi bylo jasné, že mě kniha bude opravdu bavit. Nasmála jsem se hodně moc. Viki i její táta jsou super tým, a je vidět, že jejich rodina, ani okolí se nebudou nikdy nudit. Nenapadlo by mě, že z velké zimní bundy, párků k večeři, nebo obyčejné dětské rýmy můžou vzniknout tak vtipné příhody.
Kniha mě bavila od začátku, až do konce, a upozornění na knize berte opravdu vážně :-)


z knihy:



Za poskytnutí knihy k recenzi velice děkuji nakladatelství  GRADA
Knihu zakoupíte  ZDE




M. M. Cabicar se narodil v Praze. Pravděpodobně se narodil. Podle některých pramenů vyšel jako příloha nedělních novin. V úterý. O jeho dětství se toho mnoho neví, kromě toho, že jako dítě byl mnohem menší, než teď a v jedenácti letech mu jednou bylo skoro dvanáct. Psát začal někdy na základní škole, asi v první třídě a podle dostupných zdrojů to byly zpočátku hlavně velká písmena. Postupně se zlepšoval, až začal psát i G nebo F



moje hodnocení: 5/5












pátek 25. prosince 2015

Nové knihy:


        Včera jsem pod stromečkem našla tyto krásné knihy.
          Knižíšku moc ti děkuji, už se na ně moc těším. :-)











anotace:

V týž květnový den roku 1995 jsou na různých místech v Německu objeveni čtyři mrtví muži, nazí, s rozdrcenou ampulkou kyanidu v ústech a s chybějící pravou rukou. Spojuje je jediná věc: narodili se v Lebensbornu, nejutajovanější organizaci nacistů, lidské chovné stanici, kde měli přicházet na svět noví lidé, výhradně árijci, určení k naplnění snu o čisté, dokonalé rase. Německé úřady však nález ututlají.
O deset let později v Paříži osloví mladou novinářku Anais podivný člověk, bohatý norský sběratel Vidkun Venner. Ten obdržel zásilku od neznámého odesilatele, která obsahuje čtyři mumifikované pravačky. Chce, aby mu novinářka pomohla zjistit, kdo mu je poslal a co za tím vším vězí. Jak postupuje pátrání, přibývá mrtvol, výhrůžek, znepokojujících signálů, ukradených spisů a policejních případů zametených pod koberec. A Anais začne pochybovat - opravdu to všechno přestalo s koncem války?
Šokující námětem, poutavý příběhem a působivý jeho zpracováním - takový je román mladého francouzského prozaika, kniha, jíž se po zásluze dostalo zájmu široké čtenářské obce po celé Evropě.



anotace:

Jan Hauger, devětadvacetiletý učitel, přichází pracovat do mateřské školky v jednom větším městě na západním pobřeží Švédska.
Mýtina ale není běžná školka – sousedí totiž s psychiatrickou Klinikou svaté Patricie, jíž se mezi lidmi říká Svatá Psycho, zvláštním zařízení s ostrahou, kde jsou internováni psychicky narušení pachatelé násilných trestných činů. Mezi nimi jsou i rodiče dětí z Mýtiny. Smyslem pobytu dětí ve školce je, aby jim byl s rodiči umožněn kontakt. Jedním z Janových pracovních povinností je eskortovat děti podzemním tunelem, který školku a kliniku spojuje.
Jan je schopný pedagog, který ovšem leccos tají – například to, proč tolik stojí o místo právě v Mýtině, nebo to, k čemu došlo o několik let dříve, kdy šel se skupinou dětí ze školky, v níž tehdy působil, na procházku do lesa a při návratu mu jedno z nich chybělo.



anotace:

Chladný, ponurý říjen na ostrově Öland. Joachim nedal na pověry o ostrově a se svou rodinou se nastěhoval na statek Aluden. Tato usedlost však byla vystavěna ze dřeva lodního vraku a všem obyvatelům přineslo toto místo jen neštěstí.












anotace:

Vápencem na pobřeží Ölandu probíhá krvavá žíla, sytě rudá vrstva, o níž se dříve tvrdilo, že je zkamenělou krví, jež byla prolita v boji mezi skalními troly a vílami z planin. Všechny tyto pověsti zná také Per Mörner, který přijíždí do Stenviku oslavit se svými dětmi Velikonoce. Proti svým původním plánům sem nakonec přiveze i svého problematického otce Jerryho, který je později zavražděn. Zdá se, že ho zabil někdo, koho znal. Kdo ho ale mohl tak strašlivě nenávidět? Pera Mörnera nenechává tato otázka v klidu. A to, co vypátrá, jím naprosto otřese? Třetí, netrpělivě očekávaný román z ostrova Öland od nositele prestižních literárních cen, víc než důstojného pokračovatele Stiega Larssona!




anotace:

Pentalogie: Květy z půdy, Lístky ve větru, Vykoupení ohněm, Setba minulosti, Zahrada stínů 

Po smrti otce zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami. Ta ovšem nemá peníze a tak se rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji ale vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje a s pomocí své zlé matky jim nosí potřebné věci k přežití. Dětem vlastně nic neschází, kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu" kde si můžou pětiletá dvojčata hrát. Postihne je ale nejedno úskalí, největším problémem začíná být dospívání Christophera a Cathy kteří se do sebe bezhlavě zamilují...




anotace:

Druhý díl rodinné ságy dále sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?







anotace:

Třetí díl monumentální pentalogie. Cathy a Chris žijí tajně v nezákonném svazku jako manželé a vychovávají Cathyiny dva syny Joryho a Barta. Zdá se že v jejich životě konečně zavládlo štěstí, ale jen do chvíle, než se do záhadného domu v sousedství přistěhuje tajemná dáma v černém... 












anotace:

Ve čtvrtém díle rodinné ságy se vracíme do vzkříšeného Foxworth Hallu. Po zničujícím požáru, který tak dramaticky ukončil jednu životní etapu hlavních hrdinů, ho dal znovu postavit mladý Bart, univerzální dědic obrovského foxworthovského majetku, který, jak se zdá, zdědil i povahové vlastnosti praděda Malcolma, kdysi nelítostného a krutého vládce nad osudy všech příslušníků rodiny.









anotace:

Pátý a poslední svazek rozsáhlé ságy jako by svým návratem ke kořenům prokletí rodu Foxworthů uzavíral kruh. Očima babičky Olivie vrací autorka děj až do jejího mládí, do doby, kdy se jako mladá dívka plná ideálů poprvé setká se ctižádostivým Malcolmem.












anotace:

Existuje pouze den. Uplynulá noc není a nikdy nebyla... Na dřevěném ostrůvku uprostřed jezera je nalezena pobodaná dívka. Nikdo netuší, kdo mohl šestnáctileté Floře tak ublížit. Policie objeví spoustu stop, přesto se jí nedaří pachatele dopadnout. Opravdu si Flora z noci, kdy byla napadena, nic nepamatuje? Nebo snad mlčí úmyslně?










anotace:

Některé dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život...
Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?








středa 23. prosince 2015

Nové knihy:


Dnes mi stihly přijít ještě knihy k recenzi z nakladatelství Grada.
Jsem ráda, že přišly ještě než bude všude zavřeno, a balíček nemusel nikde ležet na poště. :-)




                                                                                Kuk...



                                                                 Jaképak to jsou?




                                        Přišly tyto tři krásky, tak dnes začínáme ;-)




                                                                             První...



anotace:

Jedinečné, často neuvěřitelné, ale i běžné příhody, které prožívají všichni dospělí, jejichž dítě začalo chodit do školky. Rozpustilé příběhy třéleté Viky jsou podané autorem, který má dar vidět humor všedních situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až vám dají pocit, že v tom nejste sami!



                                                                            Druhá...


anotace:

Miluje rychlá kola, má rada tequilu a nedokáže se zamilovat. Žije svojí prací, relaxuje při běhu či příležitostném sexu. Dvě slova. Nezávislá právnička. Potom ale přijde ON. Muž, kterého by bylo škoda nechat odejít, a tak Klára chtě nechtě okusí i rodinný život. A světe, div se, je víc než spokojená. Nic ale netrvá věcně. Osud karty zamíchá a do hry vstoupí nevítaný host i nehoda. Nebo náhoda? Klára se probere v nemocnici a nemůže si vzpomenout, co se předešlého dne odehrálo. Paměť se vrací, zatímco pohádka manželství je pomalu pryč. Klára je připravená udělat cokoliv, aby vrátila svůj život do starých kolejí. To ale není vůbec jednoduché, a tak začíná riskovat. Zvládne rozházené karty svého života znovu správně poskládat?



Třetí...



anotace:

Hlavní hrdinka Bo, kterou znáte z románu Vila na Sadové, žena s hodně divokou minulostí a výcvikem ve speciálních jednotkách ministerstva vnitra, dnes vynikající a dobře placená realitní makléřka, znovu rozjíždí šokující pátrání plné napětí a nečekaných zvratů.





Postcrossing:




Dnes mi přišla moje druhá pohlednice. Tato je z Německa :-)




                                                       Mám radost, a budu se těšit na další :-)
                                                                        Odkud asi bude?




Recenze:



Název knihy: Hazardérka
Autor: Stephanie Cliffordová
Nakladatelství: Leda
Žánr: Román
Počet stran: 370








anotace:

Román Stephanie Cliffordové, novinářky New York Times, nám s fascinujícími detaily umožňuje nahlédnout do „zlaté klece” mladých newyorských finančníků a bankovních makléřů, kteří se díky kapitálu svých rodičů, elitním školám a konexím vezou na vlně spekulativních báječných zisků – v době, kdy jen škarohlídi rozpoznávají příznaky krize, jež zanedlouho zasáhne celou Ameriku. Hrdinka Evelína pochází ze skromnějších poměrů, ale díky své ambiciózní matce absolvovala elitní školu a nyní využije všech prostředků, aby pronikla do oslnivého života, který dosud sledovala jenom zpovzdálí. Řečeno s Hemingwayem je oslněna romantickou bázní ze superbohatých, a tak napodobuje snobská tekutá pravidla, slangové výrazy a manýry „aristokratických starých peněz”. Jenomže kam až dosahuje magická hypnotizující moc muzikálových příběhů? Evelína se musí v mnohém zapřít – co se jí ale ukáže, jestli projde zrcadlem a ohlédne se? 




moje recenze:

Kdo z nás by nechtěl žít v New Yorku. Určitě představa je to moc pěkná. I Evelína má takovou představu, jen ještě víc bláznivější. Chce patřit mezi pravou bohatou smetánku, a nemuset řešit nic jiného, než kolik jí přijde pozvánek na různé společenské akce, jak jezdit s přáteli po výletech, jíst jen nejluxusnější pochoutky, a pít proudem nejdražší pití. Představa je to pěkná, ale Evelína nepochází z takto bohaté rodiny. Její rodina je spíš ze střední vrstvy, ale to znamená, že její kreditní karta takovýto životní styl neumožňuje.
Evelína je rozhodnutá se za každou cenu mezi mladé a bohaté, možná i ty nejbohatší dostat. Snaží se každou možnou příležitostí, najít skulinku, jak se vloudit mezi první takzvané přátele, ale k jejímu vysněnému cíli to nestačí, pořád je to málo. Chce víc a víc. Začíná lhát, že i ona je bohatá, a může vše co ostatní. Získává si pár přátel, a začíná být trochu spokojená. Jenže udržet krok s takovými lidmi ji něco stojí. Její důstojnost je již dávno pod bodem mrazu, ale do stejného bodu se dostává i její kreditní karta.
Co všechno je člověk ochotný obětovat svým snům? A je vůbec možné, aby se takový sen splnil? Co na to rodina Evelíny? A co pomyslní přátelé?

z knihy:

,, Ale no tak, Evelíno, moc dobře víš, že spolu teď zrovna moc nevycházíme. Jak dopadl ples? Jak se ti líbilo dělat Kamile asistentku, nebo co jsi to vlastně byla?''
,, Podívej, '' řekla Evelína mírně a přitom skládala kelímky do komínku, ,, já vlastně netuším, co to Kamila s tím plesem vyváděla, ale neměla jsem v úmyslu... nechtěla jsem se vecpat na tvoje místo. ''
,, To je v pořádku. ''
,, Bylo to dost na hlavu, jak tě najednou vyšachovala ze hry. Chtěla jsem tenkrát něco říct, ale moc jsem nevěděla, jak zareagovat. ''


můj názor na knihu:

Sny jsou krásná věc, a máme je všichni, ale každý z nás by si měl uvědomit, co je pro nás splnitelné, a co zůstane navždy jen snem. Tuto knihu by si měl přečíst každý s nereálnými sny. Dozví se kam až ho to může dohnat, a jak těžká pro něho bude náprava. Navíc až v takovéto zlé situaci poznáme toho pravého přítele...


Za poskytnutí této knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství  LEDA
Knihu zakoupíte  ZDE






                                                           Stephanie Cliffordová







moje hodnocení: 4/5