pátek 27. listopadu 2015

Výhra:


Tuto knihu jsem vyhrála v bleskové soutěži nakladatelství Brána :-)





zabaleno opravdu pečlivě :-)



                                                                         a to je ona :-)




anotace:

Niels Bentzon, detektiv z kodaňského oddělení vražd, který je zároveň školeným policejním vyjednavačem, je povolán na nádraží, kde se nahá dívka pod vlivem drog chystá z výšky vrhnout do kolejiště. Niels s ní v posledních okamžicích naváže kontakt, zabránit její sebevraždě se mu však bohužel nepodaří. Pitva ukáže, že dívku před smrtí kdosi utopil a poté resuscitoval… Niels se pustí do intenzivního pátrání a postupně se dostává na stopu skupiny lidí, kteří experimentují s klinickou smrtí, a především na stopu nebezpečného pachatele, jenž věří, že může své oběti opakovaně uvádět do stavu klinické smrti a oživovat. Při nebezpečném pátráníse Niels několikrát ocitne v ohrožení života. A nejen on, ale též jeho žena, která se má stát poslední obětí posedlého pachatele…Strhující detektivní thriller s prvky hororu.



středa 25. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Na ostrově
Autor: Tracey Garvis Graves
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 311





anotace:

Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.





moje recenze:

Třicetiletá učitelka Anna bude trávit prázdniny doučováním šestnáctiletého Týdžeje, který díky svému boji se zákeřnou chorobou potřebuje dohnat školní učivo.
Prázdniny mají trávit na jednom z ostrovů na Maledivách. Ovšem malé letadlo na ostrov nedoletí.
Pilot dostal během letu infarkt, a letadlo se zřítilo do moře. Anna i Týdžej mají velké štěstí, že havárii přežily, ale vůbec netuší, kde jsou, a jestli je někdo bude hledat. Co zde budou dělat? Mají žízeň, hlad, a nemají vůbec nic. Snaží se nemyslet na to co teď prožívají jejich rodiny. Prozatím prozkoumávají pláž, jestli nenajdou něco k jídlu a pitnou vodu. Je také potřeba najít nějaký úkryt na noc, a proti dešti.
Po pár dnech na ostrově nacházejí na pláži pár věcí vyplavených mořem z jejich ztroskotaného letadla. Mají alespoň pár věcí, které jim maličko usnadní pobyt na tomto opuštěném místě.
Čas zde ubíhá pomalu, a tak si hodně povídají o svých rodinách, a přátelích. Hledají kokosové ořechy, a plody chlebovníku, které jim trochu pomohou zahnat hlad, a snaží se chytat dešťovou vodu.


Jak dlouho budou nuceni na ostrově přežívat, a bojovat s různými nemocmi, žraloky, a nedostatkem jídla a pitné vody? Najde je někdy někdo? A jaké pouto se vytvoří mezi učitelkou a jejím studentem?

Na tuto knihu mě upozornila moje kamarádka, a musím říci, že se mi velice líbila. Pěkný, chvílemi až dojemný příběh života na opuštěném ostrově, který mě doslova vtáhl do děje.








Tracey Garvis Graves

 žije na předměstí Des Moines ve státě Iowa, s manželem, dvěma dětmi a s hyperaktivním psem jménem Chloe. Na ostrově je její první román, který ji vystřelil na vrchní příčky knižních bestsellerů. Nyní usilovně pracuje na další knize.












moje hodnocení: 5/5











úterý 24. listopadu 2015

Výhra:


              Dnes mi přišel tento krásný balíček s výhrou :-)
      Vyhrála jsem poukaz v hodnotě 500,- kč na výběr knih dle                                             vlastního výběru.
                        A tyto dvě knihy jsem si vybrala :-)







Tak co? Už poznáte o které jde?




Vybrala jsem si tyto dvě :-)





anotace:

V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti.
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život - a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat.
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.




anotace:


Román Daleko od hlučícího davu patří k nejzářivějším pokladům anglické literatury. Už jeho první vydání v roce 1874 se stalo literární senzací, kniha se vyprodala během pouhých dvou měsíců a Thomasi Hardymu vynesla reputaci předního spisovatele viktoriánské doby. Čím kniha tolik zaujala ve své době a čím dodnes oslovuje další generace čtenářů?
Hardyho román v sobě úchvatně kombinuje romantickou love story s upřímným, otevřeným vylíčením anglického venkova; nejedná se však o nějakou pastorální idylu, jakkoli je kniha prodchnutá nostalgií.
Právě naopak, v mnoha ohledech jde o zcela moderní příběh s ryze moderní hrdinkou – mladá, nezávislá statkářka Batsheba se už dávno zařadila do kánonu velkých postav světové literatury, podobně jako její tři velice rozdílní nápadníci, oddaný pastýř Gabriel, postarší statkář Boldwood a světácký seržant Troy. Spletitý děj plný zvratů, nádherné popisy jihoanglické krajiny i života na venkově, zajímavě vykreslené postavy a dokonalá práce se čtenářovým očekáváním – to vše dělá z románu Daleko od hlučícího davu vpravdě mistrovské dílo, které nepochybně stojí za přečtení i dnes.


pondělí 23. listopadu 2015

Postcrossing:





Asi před měsícem jsem se dostala k této super zábavě, kterou je posílání pohlednic. Zaregistrovala jsem se a vyžádala si svoji první adresu k odeslání. Dnes jsem našla ve schránce i já svou první pohlednici.


             Moje první pohlednice: Valéncia- Španělsko






pátek 20. listopadu 2015

Nové knihy:



                 Dnes jsem si vyzvedla balíček ze zásilkovny.
    Chci si mou oblíbenou Agathu Christie koupit v tomto novém                krásném provedení. Takže další dvě jsou doma ;-)




kuk..



jsou to tyto dvě...






anotace:

Jedinečné, důvtipné a napínavé příběhy z pera královny zločinu a nejprodávanější spisovatelky všech dob – nyní nově v luxusní edici věnované speciálně jejím detektivkám. 
Špatné počasí, souhra okolností či pečlivě naplánovaná akce – co způsobilo, že sira Stafforda Nye, chytrého, ale nedoceněného pracovníka ministerstva zahraničí, oslovila na frankfurtském letišti neznámá žena s žádostí, aby kvůli ní riskoval pověst, a možná i život? Sir Stafford jí vyhoví – a od té chvíle se nepřestává divit, do jak nebezpečné hry se dostal. Jde o budoucnost světa, postupně ovládaného mládeží holdující kultu násilí a destrukce. Je možné je zastavit? Kdo za tím vším stojí? A co s tím má společného Staffordova prateta Matilda? 
Detektivní román se špionážní zápletkou z roku 1970 nezapře autorčiny obavy vyvolané tehdejší nestabilní politickou situací a její potřebu se k nim vyjádřit. Výsledkem je příběh, jehož nadčasovost a naléhavé poselství k nám promlouvají i po více než čtyřiceti letech; příběh, jenž i po tak dlouhé době zůstává stále aktuální – a varuje.





anotace:

Soubor šesti povídek vyšel ve Velké Británii v roce 1960 jako tradiční každoroční vánoční Christie pod stromek. Pět případů v něm řeší slavný Hercule Poirot, šestý pak neméně úspěšná slečna Jane Marplová. Odcizený šperk, mrtvola uzavřená v truhle, zločin odhalený za pomoci hypnózy, nenávisti ke kočkám, jídla objednaného v restauraci či podivných staromódních šatů s potiskem – ani tentokrát těmto dvěma pečlivým, důmyslným a neúnavným vyšetřovatelům neunikl žádný detail, který by je dovedl k usvědčení každého, byť seberafinovanějšího pachatele.




středa 18. listopadu 2015

Nové knihy:


Tato kniha mě zaujala svou anotací, a nalákala mě na ni i má kamarádka, která ji již četla. Tak jsem na ni také zvědavá :-)



                                                    už je vidět o jakou knihu jde...


                                                                 je to tato kniha :-)


anotace:

„Co se stane, když je pravda unášena vlnami pryč z našeho dosahu…“
Poklidný výlet na moři? Ani náhodou! Koupání v průzračné vodě a popíjení tropických koktejlů se až příliš brzy promění ve zlověstnou noční můru…
Lana a její nejlepší kamarádka Kitty se vydají hledat svobodu a dobrodružství. Jejich sen volně cestovat se jim splní, když získají možnost plavit se na Modré – jachtě, která pluje z Filipín na Nový Zéland. Spolu se svými novými přáteli rychle podlehnou kouzlu vzdálených ostrovů a divokých večírků na jachtě. 
Z ráje se ale brzy stává peklo – Lana a Kitty zjišťují, že každý na palubě má nějaké tajemství, a navíc jeden z jejich nových přátel po jedné hádce záhadně zmizí...
Nebezpečné vlny nedůvěry a lží ohrožují nezávazné letní dobrodružství na lodi, někteří se však svého vysněného ráje nehodlají jen tak vzdát… a to za jakoukoli cenu!



úterý 17. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Máma pro Veroniku
Autor: Táňa Keleová- Vasilková
Nakladatelství: Noxi
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 320





anotace:

Marie, sestra v nemocnici, žije v manželství, ve kterém je víc zla a smutku než hezkých chvil. Navzdory tomu však se svým mužem Petrem zůstává: nechce zradit své dívčí sny a hlavně touží naplnit ten nejpodstatnější - mít dítě. Když ji přeřadí z ženského oddělení na kojenecké, jsou dny, kdy má pocit, že to nezvládne. Drží v náručí něžné uzlíčky, ale žádný z nich jí nepatří. Po deseti letech se přece jen odhodlá od manžela odejít, i když je přesvědčená, že kromě práce v nemocnici, která ji baví a naplňuje, a večerní samoty v oblíbeném křesle u knížky nebo pletení ji už nic jiného nečeká. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné a vždy dokážou něčím překvapit...





moje recenze:

Když jsme mladí a zamilovaní, tak si často nevšímáme prvních signálů, které ukazují na to, že náš milovaný protějšek nemusí být vždy tak milý a příjemný jak se nám zdálo.
Marie je zdravotní sestra, kdysi byla šťastná, nyní však žije v manželství plném strachu, bolesti a ponižování. Z práce spěchá rychle domů, aby stihla v čas připravit večeři pro manžela, jinak ji bude nadávat, a nebude se obávat ji i zbít. Manželství Marie a Petra je bezdětné, ale ne proto, že by nechtěli. Prostě se nedaří. Marie podstoupila i hormonální léčbu, ale stále nic. Petr odmítá jít na lékařské vyšetření, protože on prý žádný problém nemá, neplodná je Marie. Ta se velice trápí, děti velice miluje a tak si alespoň hraje s dcerou své sestry. To jí ale nestačí, touží být sama mámou, a užívat si všeho co k pravému mateřství patří. Manželství s Petrem prochází obrovskou krizí. Petr si vodí domů svou kolegyni z práce, a vůbec mu nevadí, že Marie je doma. Marie má naopak problémy s každodenním maskováním modřin v obličeji i po celém těle, aby si v práci nikdo nevšiml, že ji Petr surově bije.
V práci je Marie zadumaná, až se ji stane, že na chodbě do někoho vrazí. Je to pan Drobný, manžel jejich pacientky, která právě na jejím oddělení umřela. Přišel Marii poděkovat, že se tak lidsky o jeho manželku starala. Taková nešťastná událost ji přivedla do života Vladimíra Drobného a jeho dcerku Veroniku. Tráví spolu stále více času, a Marie je šťastná, že si ji oblíbila i malá Veronika.

Jak se Marii změní život po jejím setkání s Vladimírem a Veronikou? Dokáže opustit zlého Petra, a vymanit se z jeho ponižování a bití? A co vlastní miminko? Dočká se Marie tolik vytouženého mateřství, nebo je jí souzeno zůstat sama...


můj názor na knihu:

Kniha Máma pro Veroniku, je moje první setkání s touto autorkou. Musím říci, že ne rozhodně poslední. Velice pěkný a čtivý příběh, od kterého se jen tak neodtrhnete.
Marii jsem přála, aby našla ten svůj kousek štěstí, ale jestli se jí to povedlo, nebo ne vám neprozradím :-)

Tuto krásnou knihu mi k recenzi poskytly  DOBRÉ KNIHY.CZ  tímto jim velice děkuji.
Knihu zakoupíte  ZDE



Táňa Keleová- Vasilková

 se narodila v roce 1964 v severočeském městě Chomutov, ale ve svých čtyřech letech se s rodiči přestěhovala do Bratislavy. Vystudovala žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Komenského a poté pracovala v redakcích několika časopisů. Od roku 1991 se věnuje psaní. Na svém kontě má téměř patnáct velice úspěšných společenských románů, z nichž do češtiny byly přeloženy Máma pro Veroniku; cukr a sůl; Květiny pro Lauru a Modrý dům. Autorka žije v Devínské Nové Vsi, je vdaná a má tři děti.






moje hodnocení: 5/5














čtvrtek 12. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Chladný popel
Autor: Simon Beckett
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 366







anotace:

Na odlehlém hebridském ostrově Runa čeká na forenzního antropologa Davida Huntera (známého z titulu Chemie smrti,Knižní klub 2010) hrůzný objev: z mrtvoly,která byla téměř celá spálena, zbyla pouze chodidla a jedna ruka. Místní policie je přesvědčena, že šlo o nešťastnou náhodu, ale instinkty i profesionální zkušenost napovídají doktoru Hunterovi něco jiného. Navíc Runa není zdaleka onou poklidnou komunitou, jakou se jeví na první pohled - a ohořelé tělo neznámé ženy je pouze jedním z jejich temných tajemství. V následné větrné bouři, která přeruší dodávku proudu a odřízne ostrov od kontaktů s pevninou, teprve naplno propukne vrahovo běsnění...





Moje recenze:

David Hunter, forenzní antropolog je právě u případu, když dostává povel k přesunu na odlehlý hebridský ostrov Runa, kde bylo nalezeno téměř celé spálené tělo, ze kterého zbylo jen chodidlo a jedna ruka. Místní policie si nemyslí, že by šlo o něco vážného, mají za to, že zde došlo k nehodě, při které někdo bohužel uhořel. David ovšem ihned vidí, že se tu odehrálo něco vážného a začíná sbírat důkazy.
Při náhlé větrné bouři, která přeruší dodávku proudu, a ostrov tak ztratí veškeré spojení s pevninou, tak teprve teď se vrah projeví na plno, a začnou přibývat další oběti. Všichni na ostrově mají strach, protože vrah, nebo vrazi se pohybují mezi nimi. Díky větrné bouři nemůže nikdo na ostrov, ale ani z ostrova.
Všechno vyšetřování je na Davidovi a jeho pomocnících z místní policie.

Kdo má toto vražedné běsnění na svědomí? Proč muselo umřít tolik lidí? A najdou skutečného vraha?


Můj názor na knihu:

Tato kniha mě doslova dostala. Vzhledem k tomu, že jsem již četla knihu s názvem Chemie smrti, tak jsem věděla, že nebudu zklamaná. Ovšem Chladný popel je ještě lepší než jsem čekala.
Super prostředí, do kterého je děj knihy přenesen, a po celou dobu čtení jsem byla napnutá, kdo, a proč takto běsní a vraždí. A musím říci, že toto běsnění přetrvává až do poslední stránky knihy...




Simon Beskett


Britský novinář a prozaik.Píše pro vícero periodik, mj. The Times, The Daily Telegraph či The Observer. Než nastoupil dráhu žurnalisty a spisovatele na volné noze, strávil část života ve Španělsku a hrál na bicí v několika skupinách. Žije s manželkou v Sheffieldu.
V devadesátých letech publikoval čtveřici psychologických románů, celosvětovou pozornost mu však přinesla až série thrillerů s postavou doktora Davida Huntera: premiérový díl - Chemie smrti (2006) - byl přeložen do sedmadvaceti jazyků. O rok, resp. tři roky později, k němu přibyla dvě pokračování, Written in Bone a Whispers of the Dead.




moje hodnocení: 5/5












Nové knihy:


Můj seznam knih, které bych si přála je dlouhý, a tak je musím kupovat postupně. Tato je jedna z nich :-)



                Arara mělo akci, den bez poštovného, tak jsem toho využila na tuto knihu :-)




chvilička napětí...



tak to je ona :-)




anotace:

Pro Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs.

Za jednoho deštivého nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.

V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid? Snad by tomu Tora uvěřila, kdyby ji ovšem najednou nezačaly děsit ty výhrůžky. Valí se na ni jako studené shetlandské mlhy a obalují ji hrůznou jistotou: někdo si přeje, aby pátrání okamžitě a jednou provždy nechala. Za každou cenu.




středa 11. listopadu 2015

Nové knihy:



         Tuto krásnou knihu k recenzi mi poslaly  Dobré knihy.
          Už se na ni moc těším, bude to moje první setkání s touto               autorkou. :-)




                                      poctivě zabaleno...



                                           a já už vím...


      Je to tato kráska, a moc se těším až se dnes do ní začtu :-)
                   Dostala jsem i magnetickou záložku ;-)


anotace:

Marie, sestra v nemocnici, žije v manželství, ve kterém je víc zla a smutku než hezkých chvil. Navzdory tomu však se svým mužem Petrem zůstává: nechce zradit své dívčí sny a hlavně touží naplnit ten nejpodstatnější - mít dítě. Když ji přeřadí z ženského oddělení na kojenecké, jsou dny, kdy má pocit, že to nezvládne. Drží v náručí něžné uzlíčky, ale žádný z nich jí nepatří. Po deseti letech se přece jen odhodlá od manžela odejít, i když je přesvědčená, že kromě práce v nemocnici, která ji baví a naplňuje, a večerní samoty v oblíbeném křesle u knížky nebo pletení ji už nic jiného nečeká. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné a vždy dokážou něčím překvapit...



pondělí 9. listopadu 2015

Nové knihy:



Nové dvě knihy v mé knihovničce





Jsou to tyto dvě krásky ;-)








anotace:

Indiánku Malinalli vychovala nesmírně laskavá babička, která jí předala moudré rady, jimiž se sama po celý život řídila. Po její smrti prodala matka dívku do otroctví daleko od domova. Když u pobřeží přistanou španělští dobyvatelé v čele s Hernánem Cortésem, netuší Malinalli, že se její život zásadně změní a že se stane milovanou ženou i nenáviděnou zrádkyní.









anotace:

Rok života s nevyléčitelnou nemocí.
Kniha zachycuje autentický příběh ženy, uznávané americké novinářky a matky tří malých dětí, která si jednoho dne všimne, že se jí ztenčuje levá ruka. Začíná kolečko po doktorech a verdikt je nemilosrdný: Lou Gehrigova choroba, neurodegenerativní progresivní onemocnění, které poškozuje nervové buňky. Příčina: neznámá. Vyléčení: nemožné. Prognóza: odhadem rok života. Autorka se vydává na závod s časem – chce, aby si s rodinou užila co nejvíce šťastných chvil. 






pátek 6. listopadu 2015

Recenze:


Název knihy: Čmeláci v srdci
Autor:Petra Hülsmannová
Nakladatelství: Omega
Počet stran: 293




anotace:

„Hele, láska tě nesmí vodrovnat,“ moudře radí Leně taxikář Knut. To se sice moc snadno řekne, ale mnohem hůř udělá, obzvlášť když je její snoubenec pěkná nula a ona sama zničehonic přijde kvůli hloupé chybě o práci. Na sebelítost jí však nezbývá čas. Lena je nucena změnit svůj život od základů. Nastěhuje se do neuspořádaného bytu ke své nejlepší kamarádce, což ji, milovnici pořádku, pořádně vyvádí z rovnováhy. Navíc Leně leze na nervy spolubydlící Ben! Je totiž neuvěřitelně arogantní a k tomu sukničkář. Ale když na něj pomyslí, srdce jí okamžitě začne bít rychleji.






moje recenze:

Lena je třicetiletá mladá žena, která se má za týden vdávat. Přípravy na svatbu jsou v plném proudu, ale začínají se objevovat drobné problémy, jako, že dým při grilování by mohl poškodit omítku budovy a tak jim památkáři grilování nepovolí. Krásné prstýnky dělané na zakázku se asi také nestihnou, protože zlatník vložil krásný diamant do Simonova prstenu, místo do prstenu určeného pro Lenu. Takovéto drobné pohromy jsou na dennodenním pořádku, než dojde k té největší, a tou je, když Simon řekne Leně, že si ji nemůže vzít, protože už půl roku miluje jinou ženu.
Leně se hroutí svět a utápí se v slzách. Nic ji nevychází. Nemá povolání o kterém sní, navíc ji opustil muž, kterého si chtěla vzít. Také kvůli hloupé chybě ve své práci, dostává okamžitou výpověď.
Kdo by si myslel, že už ji nic horšího nemůže potkat, tak je na velkém omylu. Lena totiž není taková ta běžná žena, která by s lehkostí proplula životem, naopak je tou, které se smůla, starosti a věčné trapasy lepí nejen na paty.
Co všechno Lena ve svém životě zažívá je opravdu síla, a to má ještě kamaráda Bena, který si velice libuje v tom, dělat si z ní v jednom kuse legrácky. Na jednu stranu se zdá, že vedle sebe nemůžou být ani pět minut, aby se neškádlili, a nebo nehádali, a na druhou stranu si řeknete, jaký by spolu tvořily pěkný pár.
Lena se rozhodne, že celý svůj život změní a začne znovu a lépe. Hledá nové zaměstnání i případného přítele, ale není to pro ni nic lehkého. Prozatím se jí podaří sehnat ne příliš dobře placené místo v malém antikvariátu, který vlastní Otto Jansen. Během dnů se snaží malý antikvariát trochu zkrášlit, a zároveň blíže poznat jeho majitele, který má velice smutný život a Lena se rozhodne mu pomoci.

Co všechno se během jednoho roku může změnit? Dokáže Lena najít tolik vytoužené povolání svých snů, a muže se kterým bude chtít strávit zbytek života? A co Otto? Bude na konci svého života trochu šťastný? Během příběhu si každý uvědomí, že spousta věcí v našem životě je zbytečných, a že máme být vděční za to, co máme.
Čmeláci v srdci je prima oddechové čtení se spoustou vtipných komentářů. Lenu i její přátele jsem si velice brzy oblíbila a celou knihu jsem přímo hltala.






Za poskytnutí recenzního výtisku velice děkuji nakladatelství  OMEGA 
Knihu zakoupíte zde: NAKLADATELSTVÍ OMEGA 
                    nebo zde:KNIHY DOBROVSKÝ 





Petra Hülsmannová



moje hodnocení: 5/5                        

čtvrtek 5. listopadu 2015

Nové knihy:


     Dnešní dvě krásky jsou z výprodejové nabídky z Buxu :-)





                                           Jsou to tyto :-)




anotace:

V Londýně je zavražděn známý finanční šejdíř. Vrah nechá u těla vzkaz: GAME OWER. Brzy se však ukáže, že došlo k omylu a místo bohatého finančníka byl zabit obyčejný účetní. Gramatický i logický omyl nájemného vraha způsobí vzápětí řadu dalších mordů. Vyšetřování se rozbíhá naplno. „Ostře nabitý příběh“ se z Anglie přesouvá do dalších zemí Evropy i do Čech, odkud tajemný vrah, majitel mnoha pasů a řady jmen, ve skutečnosti pochází. David Jan Novotný je nositel Liteární ceny Knižního klubu.








anotace:

Na odlehlém hebridském ostrově Runa čeká na forenzního antropologa Davida Huntera (známého z titulu Chemie smrti,Knižní klub 2010) hrůzný objev: z mrtvoly,která byla téměř celá spálena, zbyla pouze chodidla a jedna ruka. Místní policie je přesvědčena, že šlo o nešťastnou náhodu, ale instinkty i profesionální zkušenost napovídají doktoru Hunterovi něco jiného. Navíc Runa není zdaleka onou poklidnou komunitou, jakou se jeví na první pohled - a ohořelé tělo neznámé ženy je pouze jedním z jejich temných tajemství. V následné větrné bouři, která přeruší dodávku proudu a odřízne ostrov od kontaktů s pevninou, teprve naplno propukne vrahovo běsnění...