sobota 31. října 2015

Nové knihy:



         Včera mi přišel balíček s touto krásnou knihou :-)





Kniha je pěkně ukrytá :-D





Tak to je ona :-)




 anotace:

„Hele, láska tě nesmí vodrovnat,“ moudře radí Leně taxikář Knut. To se sice moc snadno řekne, ale mnohem hůř udělá, obzvlášť když je její snoubenec pěkná nula a ona sama zničehonic přijde kvůli hloupé chybě o práci. Na sebelítost jí však nezbývá čas. Lena je nucena změnit svůj život od základů. Nastěhuje se do neuspořádaného bytu ke své nejlepší kamarádce, což ji, milovnici pořádku, pořádně vyvádí z rovnováhy. Navíc Leně leze na nervy spolubydlící Ben! Je totiž neuvěřitelně arogantní a k tomu sukničkář. Ale když na něj pomyslí, srdce jí okamžitě začne bít rychleji. 





čtvrtek 29. října 2015

Recenze:


Název knihy: Zachránila mě slza
Autor: Angéle Liebyová
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 184





 anotace:


 Skutečný příběh ženy, která se probere z umělého spánku, ale nemůže se hýbat ani komunikovat. Ostatní se domnívají, že je v kómatu, přestože ona sama všechno slyší a vnímá. Bojí se, že ji lékaři nechají odpojit od přístrojů (tato možnost se před ní probírá s rodinou) nebo přistoupí k odběru orgánů, jelikož se kdysi zavázala k dárcovství. Tento stav trvá přibližně dva týdny a lékaři už jejím příbuzným nedávají naději. Potom si však dcera, která právě sedí u matčiny postele a mluví na ni, všimne, že Angele po tváři stéká slza...






 moje recenze:

Angéle je padesát sedm let. Je v dobré zdravotní kondici a ráda sportuje. Nikdy nebyla nějak vážněji nemocná.
Když se jednou ráno chystá do práce, uvědomuje si, že ji trochu brní dlaně a prsty na rukou, a začala ji i bolet hlava, ale nepřikládá tomu žádný význam.
V práci už ji bolí hlava tak hodně, že je jí jasné, že se nejedná o klasickou bolest hlavy při migréně.
Je nucena si vyžádat v práci volno, a snaží se co nejrychleji dostat domů. Manžel je překvapený, že je doma a dělá si o svou ženu starost. Angéle si bere léky na bolest hlavy a jde si lehnout.
Po probuzení však bolest hlavy není menší, naopak je ještě intenzivnější. S manželem na nic nečekají a odjíždějí do nemocnice, kde si Angéle přehazují jako horký brambor z oddělení na oddělení.
Jde z jednoho vyšetření na další a lékaři nenacházejí nic neobvyklého, a jsou rozhodnuti ji poslat domů, když konečně najdou nějakou anomálii. Není něco v pořádku s bílými krvinkami a rozhodnou se Angéle uvést na tři dny do umělého spánku, aby ji trochu ulevili od bolesti.






Dny ubíhaly. Angéle se probudila, ale noc ji neopouští. Všude je černá tma.
Snaží se křičet, ale rty se ji nehýbou a výkřiky nikdo neslyší. Leží zcela nehybně. Neví jak má na sebe upozornit, že žije. Prozkoumává tu nehybnou temnotu, v níž je ponořená jako zatracená duše, nehmotná bytost.


z knihy:

Máme za sebou desátý den komatu. Na tuhle situaci nikdy člověk není připravený. A když nastane, pak teprve pochopíme smysl slova žít.
Nic jsem nechtěl, nic jsem nevyvolal. Jen jsem akceptoval nemoc své ženy.
Je 8.30 ráno, vzdávám to. Tuhle situaci už nezvládnu. Cítím se tak sám. Komu mám vyprávět o svých starostech, o své samotě? Není tu nikdo, kdo by mě podržel.
Je to štěstí, když člověk může být zdravý.
Žiju ze dne na den. Dělám všechny ty zajímavé věci, které se naskytnou, pracuji, co mi síly stačí. A když se dostaví úspěch, nemám šanci sdílet ho s tou, kterou mám rád. Naštěstí je tu moje dcera. Její odvaha je mi největší oporou. Díky ní se mi daří vydržet. Vím, že občas je potřeba překonat své vlastní utrpení a důvěřovat životu.
Dnes se sice cítím zranitelnější než obyčejně, ale zítra už má víra bude přenášet hory.




Co všechno člověk v komatu slyší a vnímá? Jaké to je, když vás některá vyšetření neskutečně bolí a nemůžete to dát nijak najevo?
Co se stane, když dcera zahlédne v matčině oku kapku slzy?
Rozhodně Angéle zachraňuje i obrovská láska a péče jejího manžela, který se nehodlá vzdát.



můj názor na knihu:

Tuto knihu jsem přečetla téměř najednou. Její děj mě stále nutil dozvědět se více, a hlavně to jak to vše s Angéle dopadne.
Kniha je velice emotivní a děsivá zároveň. Člověk si říká, jestli je to vůbec možné a uvědomí si jak hrozně tenká je hranice mezi životem a smrtí.
V některých pasážích knihy mě přemohly mé vlastní emoce a tekly mi slzy...









Angéle Liebyová


Angele Liebyová (nar. 1952) žije ve Štrasburku a po návratu z nemocnice se věnuje rodině. Onemocnění, které ji přivedlo až na pokraj smrti, posléze lékaři diagnostikovali jako Bickerstaffův syndrom, chorobu postihující myelin, který obaluje nervová vlákna a je nezbytný ke správné funkci nervové soustavy. Příčinou byl pravděpodobně zcela běžný zánět dutin, který z neznámého důvodu spustil nesmírně silnou obrannou reakci organismu. Svou knihou se Angele snaží upozornit laickou i odbornou veřejnost na to, že podobné situace, v jaké se ocitla ona, nemusí být až tak výjimečné.



Recenzní knihu poskytl  Bux.cz tímto za ni velice děkuji.
Knihu zakoupíte  ZDE  




moje hodnocení: 4/5











středa 28. října 2015

Různé:


Ahoj, dnes bych se s vámi chtěla podělit o radost, kterou mi udělala moje velká kamarádka ŠÁRKA. V dnešní době, kdy každý kouká jen sám na sebe, mám já to štěstí, že mám ve své blízkosti tu nejlepší kamarádku co může být.
Tento krásný dáreček jsem od ní dostala jen taky, aby mě potěšila. Mám obrovskou radost jak z dárečku, tak hlavně z toho, že mám Šárku a kdykoliv se na ni můžu spolehnout.
Takže moc děkuji za naše přátelství ;-)






úterý 27. října 2015

Recenze:


Název knihy: Panství Daringham Hall- Dědictví
Autor: Kathryn Taylor
Nakladatelství: Moba
Počet stran: 256





anotace:

Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život?                              






moje recenze:

Ben Sterling, spoluvlastník úspěšné softwarové společnosti v New Yorku se vydá do Anglie na panství Daringham Hall, aby se vypořádal se svojí minulostí a vzal si co mu patří.
Benova matka ještě než stihla umřít, řekla Benovi vše o jeho původu i o tom, že v šlechtické rodině Camdenových nebyly vítáni.

Ben ještě nestihl dojet na panství, když ho cestou potká nemilá událost, díky které je nucen vyhledat pomoc v blízkém stavení, kde se za zvláštních podmínek seznámí s veterinářkou Kate. 
K vzniklé situaci nepřidá ani fakt, že Ben ztratil svou paměť, a tak dosud netuší kdo je, proč tu je, ani odkud vlastně pochází.
Co všechno se během krátké chvíle může změnit v životě několika lidí si nikdo neumí představit.
Člověk, který si je stoprocentně jist svým majetkem a postavením ve společnosti se náhle může stát úplně někým jiným, a pak začne přemýšlet nad tím, jak je možné, že celý život žil pouze ve lži.
Dokáže se se vším rodina vypořádat a přijmout nové skutečnosti?
Nebo se budou bránit.
 Ben byl tvrdě odhodlán bojovat za svá práva, ale pobyt na panství Daringham Hall mu ukázal, že zdejší lidé dokáží projevit i svou lepší stránku. Při každodenní pomoci na panství a jeho okolí, si kousek po kousku uvědomuje, že jeho zlost vůči těmto lidem je příliš veliká a možná i zbytečná.
Navíc nečekal,že by zde mohl poznat milou a hodnou veterinářku Kate, a zjistit, že jsou i takové ženy se kterými chce muž strávit více času než jen jeden večer na párty, nebo jednu noc.
Když Bena na slavnosti vína osloví jeho společník Peter, který se přítele vydal hledat po tom co se čtrnáct dní neozval, Benovi se okamžitě vybaví vše...
Už ví proč jel do Anglie, i to co zde chtěl vykonat.
Dokáže potlačit nenávist? A bude dále milovat Kate, i když je blízkou přítelkyní rodiny Camdenových?


z knihy:

Ben nevěděl co má říct. Co ale vlastně věděl? Kate mu říkala Ben a on sám si na to jméno zvykl, vzhledem k tomu, že asi bylo jeho skutečné jméno. A zvykal si taky na pocit, že je mužem bez minulosti. Ona mohla za to, že všechno zapomněl, ale nenávidět ji kvůli tomu nemohl. Naopak, pomyslel si a dlouze vydechl.
Děsivě rychle si na ni zvykl, protože její návštěvy byly tím jediným, co ho dokázalo vytrhnout z toho příšerného přemýšlení.


Jak dopadne boj o dědictví a šlechtický titul? Zapadne Ben do této rodiny? Nebo si bude muset své místo v této rodině zasloužit?
A co Kate? Je to ta žena, na kterou Ben celý život čekal?
Ano je zde spousta otázek, ale některé si zodpovíte po přečtení této příjemné knihy a na některé si budete muset počkat až do druhého dílu knihy. Já osobně se na něj moc těším, protože se chci dovědět mnohem víc.





můj názor na knihu:

Tato kniha se mi četla velice dobře, a děj mě nenechal ji odložit.
Dalo by se říci, že se jedná o oddechovou knihu, i když hrdinové řeší složitý problém, a nikdo z nich neví jak to dopadne.
Při čtení knihy, jsem se dokonce dozvěděla, proč byly zvoleny na obálku knihy krásné růžičky :-)


Za poskytnutí této knihy velice děkuji nakladatelství  MOBA
Knihu zakoupíte  ZDE








Kathryn Taylor

začala psát už jako dítě. Když jí bylo jedenáct, tak byl vydán její první příběh. Od té doby věděla, že se chce živit jako spisovatelka. Její profesionální i soukromý život jí však přichystal řadu překážek. Nakonec se jí však její sen splnil, když napsala velmi úspěšnou sérii určenou převážně ženám- BARVY LÁSKY.





moje hodnocení: 4/5






















pondělí 26. října 2015

Nové knihy:



                                        Jak nejlépe začít týden, než s novou knihou :-D 
                                        Tuto krásku mi právě přinesla pošťačka ;-)







Teda ta je tam ukrytá... ;-)




Už se těším, až ji začnu číst. V balíčku jsem měla i krásnou záložku, a brožurku
s ukázkou z knihy After: Polibek




anotace:

Skutečný příběh ženy, která se probere z umělého spánku, ale nemůže se hýbat ani komunikovat. Ostatní se domnívají, že je v kómatu, přestože ona sama všechno slyší a vnímá. Bojí se, že ji lékaři nechají odpojit od přístrojů (tato možnost se před ní probírá s rodinou) nebo přistoupí k odběru orgánů, jelikož se kdysi zavázala k dárcovství. Tento stav trvá přibližně dva týdny a lékaři už jejím příbuzným nedávají naději. Potom si však dcera, která právě sedí u matčiny postele a mluví na ni, všimne, že Angele po tváři stéká slza...





pátek 23. října 2015

Nové knihy:



                         Tak mi dnes přišly tolik očekávané knihy z nakladatelství Moba.
                        Už se na ně moc těším.
                       A musím říct, že obálky knih jsou opět perfektní.... jako vždy :-)
                       Moba prostě obálky umí ;-)








A jdeme rozbalovat :-)





A tady už jsou nové knihy :-)









anotace:


Isabelle doufá, že najde na starém venkovském statku rodiny Le Ber na březích řeky Durance svůj domov. Avšak venkovské sídlo mladého Corina le Ber je velmi zadlužené. Bezohledný hoteliér větří šanci přebudovat statek na luxusní hotel. Rodina se rozdělí na dva znepřátelené tábory a nic netušící Isabelle se náhle ocitne uprostřed enervující intrikánské hry - a také zažije svou životní love story.

Další dobrodružství rodiny Le Ber se si můžete vychutnat v druhém dílu s názvem Z nebe do ráje.







anotace:


Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život?








středa 21. října 2015

Nové knihy:



                                                                   Balíček z Buxu :-)






Vybrala jsem ty to dvě knihy :-)






               První kráska...



anotace:

Hanna se snaží zapomenout na brutální útok, při němž zemřel její muž, ona sama málem přišla o život a který na ní dodnes zanechal fyzické i psychické následky. Situace je o to horší, že útočníkem byl tehdejší přítel její dcery, jež ho navíc hájila před soudem. Tři roky spolu nemluvily, teď se však náhle Dawn ozvala, že by matku přijela navštívit. A to zrovna v době, kdy se případ znovu otevírá – a s ním ovšem i všechny rány, vzpomínky na hrůzostrašnou noc, ale především také otázka, kdo Hannina dcera, odmalička matkou protěžovaná, ve skutečnosti je…










Druhá kráska...




anotace:

Další napínavý příběh známé a oblíbené autorky patří do volné série s detektivem Delmonikem (Knižní klub vydal romány Bez důkazů a Vražedná hra). Tentokrát se connecticutské městečko Holloman stává místem sériových znásilnění. Carmine Delmonico se snaží z minima stop vytvořit portrét pachatele a dopadnout ho, dříve než podivín znovu udeří. Autorka opět potvrzuje svůj vyprávěčský talent a při tvorbě barvitých postav využívá i znalost psychologie.











úterý 20. října 2015

Recenze:



Název knihy: Perla v mlze
Autor: Virginia C. Andrewsová
Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 383  (2 z 5 dílů)







anotace:

Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...










moje recenze:

Na konci prvního dílu, jsem doufala, že Ruby konečně potká lepší život, a její neshody a nepochopení v nové rodině se vytratí.
Bohužel, nevlastní matka Daphne se nehodlá smířit s tím, že by se každý den měla dívat na hřích mládí svého manžela, a tak se Ruby i Gisselle zbaví tím, že je chce poslat do internátní školy pro děvčata z velice bohatých rodin. Obě děvčata se zlobí a nechtějí nikam jet, a každá má pro to jiné důvody. Zatím co Ruby trápí, že bude muset opustit tatínka a svého chlapce Beaua, Gisselle trápí úplně něco jiného. V nové škole už nebude tou, která je nejkrásnější a nejobletovanější spoustou chlapců.
Když nastane den odjezdu, ani jedna neví, co je tam čeká, a každá je ponořená do svých myšlenek. Při příjezdu čeká hlavně Gisselle šok, protože pokoje ve kterých děvčata bydlí jsou velice malé a skromně zařízené, navíc oblečení, kterého si Gisselle přivezla několik kufrů nebude téměř potřebovat, protože děvčata zde nosí stejné školní uniformy.
Ruby si brzy zvykne na školní řád, i když hned od prvního dne školy dostala od ředitelky školy jasně najevo, že bude pod přísným dohledem, a sebemenší nekázeň způsobenou jí nebo jejím dvojčetem Gisselle odnese přísným trestem jen Ruby.
 Naštěstí Ruby i v této škole nachází hodnou učitelku umění, a může zde malovat obrazy a zdokonalovat se ve své umění. Nové žačky jsou také zvány na uvítací večeři do domu ředitelky školy, zde se Ruby náhodou setká se slepým Louisem, vnukem ředitelky školy. Louis je sice slepý, ale krásně hraje na piáno a s Ruby si dobře rozumí a začne ji častěji zvát do jejich domu.

Co zde děvčata ještě čeká? Najdou si nové přátele? A co učitelé, jak na ně budou nahlížet?
Smíří se Ruby s tím, že nebude moct každý den vídat svého milovaného tatínka a bude odloučena i od přítele Beaua?
Najde nakonec své štěstí?






můj názor na knihu:

Již první díl jsem přímo hltala, a u tohoto dílu tomu nebylo jinak. Kniha je napsána velice poutavě a pořád se něco děje, i když si občas říkám, zda je možné aby jednoho člověka potkalo tolik věcí. To ale nemění nic na tom, že se mi kniha velice líbila a těším se na třetí díl s názvem Falešný třpyt.



Tímto chci moc poděkovat nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu můžete zakoupit ZDE 






Virginia C. Andrewsová

V patnácti letech jí postihla tragická nehoda a kvůli pochybení chirurga byla nucena po celý zbytek života zůstat na kolečkovém křesle. Psát začala až po smrti svého otce. Sedm let po napsání prvního románu se konečně dostala do čtenářského podvědomí a její knihy se staly bestsellery. Napsala několik pentalogií, románů a povídek. Zemřela na rakovinu. Zůstalo po ní několik rozepsaných prací, které za ni dotvořil stínový autor pod jejím jménem.














moje hodnocení: 5/5












středa 14. října 2015

Recenze:


Název knihy: Ledové hlubiny
Autor: Kirsten Signe Danielson, Roman Voosen
Nakladatelství: Moba
Počet stran: 444







anotace:

Potápěč, který se živí vytahováním golfových míčků z vodních překážek u golfových hřišť, objeví ve vodním příkopu ostatky mrtvého muže. Brzy se zjistí, že šlo o baltského pašeráka, který zemřel před více než dvaceti lety. O něco později je nalezena zavražděná úspěšná advokátka Anna-Lena Hammarskjöldová. Vyšetřování zavádí komisařku Ingrid Nyströmovou a její mladou kolegyni Stinu Forssovou až k největšímu lodnímu neštěstí evropských poválečných dějin: potopení baltského trajektu Estonia, které je dodnes opředeno celou řadou mýtů a spikleneckých teorií.






moje recenze:

Hanns je sedmapadesátiletý nezaměstnaný nástrojař, a když jeho synovec Nils přijde s nápadem založit si vlastní firmu na vytahování golfových míčků z vody, je celkem rád.
Nějak se živit musí a potápět se umí ještě z dob, kdy absolvoval vojenskou službu u námořnictva. Podnikatelské plány zněli celkem slibně, a tak brzy rozjedou novou firmu.
Postupem času se z nich stali skuteční lovci pokladů, kteří dokázali vydělat na nešikovnosti spousty amatérských hráčů golfu.
 Jednou když Hanns lovil míčky z vodního příkopu na dráze číslo sedm, nahmatal rukama v bahně něco, co sem nepatří. Něco velkého, tvrdého, kulatého. Co jen to může být? Rozhodně se nejedná o golfový míček. Jaké je jeho zděšení, když svůj nález vyndá na břeh.
Skrze bláto na něj koukají lidské oční důlky...

Na parkovišti před golfovým klubem již stálo policejní auto, když sem dorazila Ingrid Nystromová, a na břehu vodního příkopu k lidské lebce přibyly i další kosti, které mezitím vytahali na břeh policejní potápěči. Všem je divné jak by se do celkem mělkého vodního příkopu, který se navíc každý rok čistil, dostali lidské ostatky, které navíc vypadali, že tam již nějakou dobu byly. Vyšetřováním se zjistilo, že při bagrování příkopu byl porušen beton na dně příkopu a byla protržena i ochranná folie, kostra se nacházela pod ní. To znamenalo, že tělo tam musel někdo schovat před dvaceti lety, kdy se tento příkop stavěl. Tento fakt naše vyšetřovatele vrací do roku 1994, kdy byl na tomto golfovém hřiští zastřelen a pohřben muž mezi čtyřiceti až padesáti lety. Nyní musí zjistit kdo, a proč to udělal, ale také o koho se jednalo. Vzhledem k tomu, že u ostatků byla nalezena i zbraň z produkce bývalého Sovětského svazu, napadá vyšetřovatele, že by s tímto případem mohla mít něco společného ruská mafie. Vyšetřování se táhne, protože je jen málo vodítek k úspěšnému vyřešení případu.

  Ingrid probudí telefon... ve sluchátku slyší, že má okamžitě přijet k nemocnici, protože patologie je v plamenech. Když je požár uhašen, Ingrid se dozví, že oheň byl založen úmyslně a navíc se ztratily ostatky muže nalezeného ve vodním příkopu.
O pár hodin později, je nalezena mrtvá žena, která byla manželkou vysokého funkcionáře v koncernu Saab Group. Mají tyto dva případy něco společného?






Postupem času při vyšetřování se stále častěji opakovalo stejné slovo. Mokré, chladné, ledové slovo.
Slovo které se stalo symbolem největšího neštěstí švédských poválečných dějin.
ESTONIA
Potopení trajektu Estonia, kde z noci 27. na 28. září 1994 ve vlnách Baltského moře umřela téměř tisícovka obětí.

Najednou vše co prozatím bylo zjištěno směřuje k tomuto neštěstí a je jasné že úmrtí dvou lidí jsou spojeny s tímto neštěstím. Nejednalo se ovšem o pašování drog, cigaret, nebo alkoholu jak se z počátku vyšetřovatelé domnívali. Jednalo se o mnohem děsivější tajemství, které mělo zůstat pohřbeno spolu s nimi...




můj názor na knihu:

Z počátku se mi kniha četla velice dobře, líbí se mi i prostředí kde příběh začíná. Později když už se jen hledala fakta jsem se trochu nudila, a podle mě jsme se trochu složitě dostali ke konečnému závěru příběhu, který už byl pro mě opět zajímavý. Možná jsem s touto knihou měla trochu problém, ale ne proto, že by nebyla pěkná, ale spíše proto, že jsem začala číst až třetí díl a tudíž mi příběh nenavazoval jak by měl, a spousta věcí mi unikala. Takže doporučuji přečíst i první dva díly. :-)



Tímto moc děkuji nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu zakoupíte ZDE













                          Kerstin Signe Danielsson

                                Roman Voosen






moje hodnocení: 3,5/5












pátek 9. října 2015

Nové knihy:


Lidičky, já bych měla mít zakázáno chodit do všech obchodů s knihami. Nikdy neodejdu s prázdnou :-D
Tyto dvě knihy jsem si koupila u Dobrovského.







Takže kniha první:



Na dně

Vedle Sadie Danningové, vypravěčky tohoto vzrušujícího příběhu, jednoho dne usedne na lavičku Joe. Ale nejen to – během jejich krátkého setkání jí začne vyprávět svůj příběh. Milostný příběh. O vášni. O sexu. O mnoha ženách, se kterými strávil noc.
Dva roky se pak Joe a Sadie pravidelně setkávají. Sadie toho o něm velmi málo - a zároveň až příliš mnoho. Ona sama je vdaná a její manžel je ochrnutý, takže jejich intimní život je bolestně prázdný. A právě tenhle její hlad tiší Joe svým vyprávěním o vášnivém sexu, pomáhá jí unikat z bezútěšného světa péče o nemocného…
Jakkoliv temný a neradostný je příběh tohoto zvláštního trojúhelníku, nemusí špatně skončit – a my můžeme objevit a uvědomit si věci, které bychom možná nikdy nečekali…



Druhá kniha:



Poslední výkřik

Dvanáct žen zmizelo, aniž by po nich zůstala jediná stopa nebo jakýkoli záchytný bod… místo jejich pobytu zůstává i po jedenácti letech záhadou. 
Amelia Faradayová je krásná a chytrá devatenáctiletá dívka, ale zároveň je to chodící neštěstí. Trpí výpadky paměti a také ještě něčím horším – pocitem, že je zapletena do série vražd. Nyní, když dochází k řadě nových vražd a Ameliiny výpadky paměti jsou stále častější, klade sama sobě otázku, zda právě ona není tím chladnokrevným vrahem – nebo je snad ve vražedné hře, která nyní začíná, pouhým pěšcem?








úterý 6. října 2015

Přečtené knihy:


Název knihy: Sonety
Autor: Jiří Žáček
Nakladatelství: Šulc-Švarc
Počet stran: 140








 anotace:

Musím se přiznat, že dlouho mi sonety připadaly příliš staromódní, artistní. Zvláště renesanční velikáni Dante a Petrarca mě upřímně znudili opěvováním fatálních žen — zato jejich vrstevník, ironik a buřič Cecco Angiolieri, který napsal Kdybych byl oheň, zapálil bych svět, mě uhranul svým životním pocitem. Jeho a Shakespearovy sonety mě přesvědčily, že forma nemůže být nudná ani staromódní, že záleží pouze na obsahu, zda bude báseň opravdu úchvatná a vzrušující. Kniha Sonetů je proměnlivá jako život, vážná i rozmarná, láskyplná, melancholická i ironická. 





Z knihy:

                                                             Červené paraplíčko

                                              Červené paraplíčko je naše tajná skrýš,
                                              červené paraplíčko, kde máme k sobě blíž,
                                              taková vzácná chvíle se hodí pro snění,
                                              májové odpoledne nás štědře odmění.

                                              Červené paraplíčko nám zpestří procházku,
                                              červené paraplíčko je šance pro lásku,
                                              vezmu tě do náruče, kde budeš v bezpečí,
                                              a naše duše splynou vroucně a bez řečí.

                                              Červené paraplíčko běh času zastaví,
                                              ty budeš romantická, já budu laskavý,
                                              stačí jen políbení a pohled do očí
                                              tvé tělo začne sálat, mé srdce zdivočí.
                                             (Ta chvíle vytržení přežije staletí:
                                              červené paraplíčko v mé i tvé paměti...)



Můj názor na knihu:

Nejsem zrovna vášnivou čtenářkou poezie, ale tuto knihu jsem si přečetla s chutí :-)
Některé sonety se mi líbily více a některé méně, navíc je většina sonetů doplněna stylovými obrázky.
Musím vyzvednout krásnou obálku knihy, která vypadá jako rámeček obrázku.



Z knihy:

                                                               Vykutálený sonet

                                                                       Až budu
                                                                         umět
                                                                        napsat
                                                                         sonet,

                                                                    přijmou mě
                                                                      v klubu
                                                                        mari-
                                                                        onet.

                                                                   Řeknou mi:
                                                                      Poslyš,
                                                                     maňásku,
                                                                   budeš psát
                                                                       ody
                                                                    na lásku!






Jiří Žáček

Český lyrický a satirický básník a redaktor, autor knih pro děti. Narodil se v Chomutově, od dětství žil ve Strakonicích. V roce 1963 absolvoval průmyslovku ve Volyni. Po vystudování stavební fakulty 'ČVUT' v Praze bydlel ve Vlašimi. 
V letech 1974-91 působil jako redaktor poezie v nakladatelství 'Československý spisovatel', poté vystřídal několik redaktorských míst. Jeho verše vynikají svěží obrazností, vtipem a smyslově radostným přístupem k životu. Postupně v nich sílí satirické prvky a projevuje se rozporné vidění světa. 
V současné době pracuje jako nakladatelský redaktor.
Od roku 1987 Zasloužilý umělec.
V roce 2011 získal v Bratislavě za svou básnickou tvorbu Cenu Jána Smreka.





moje hodnocení: 3/5














pondělí 5. října 2015

Recenzní výtisky:



Dnes mi přišel balíček a mám z něho velikou radost. Jsou to recenzní knihy z nakladatelství  Moba. Už se nemůžu dočkat až je začnu číst.



                                                        Balíček je celkem velký.




Krásky jsou pěkně zabalené :-)



Já už vím o jaké knihy jde.



Tak to jsou ony :-)









anotace:


Potápěč, který se živí vytahováním golfových míčků z vodních překážek u golfových hřišť, objeví ve vodním příkopu ostatky mrtvého muže. Brzy se zjistí, že šlo o baltského pašeráka, který zemřel před více než dvaceti lety. O něco později je nalezena zavražděná úspěšná advokátka Anna-Lena Hammarskjöldová. Vyšetřování zavádí komisařku Ingrid Nyströmovou a její mladou kolegyni Stinu Forssovou až k největšímu lodnímu neštěstí evropských poválečných dějin: potopení baltského trajektu Estonia, které je dodnes opředeno celou řadou mýtů a spikleneckých teorií.






anotace:


Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...